15 comentarii. Scrie și tu!

Singureni împotriva tuturor: De la miting la "PSD, PSD", "Sex on the beach" și duel cu Rapid pentru Liga a 3-a în 18 ore

Maratonul oamenilor dintr-o comună giurgiuveană de 3.000 de locuitori care va întâlni Rapidul la barajul pentru promovare

Articol de , ,
duminica, 10 iunie 21:00

DIN CUPRINS
Rapidul și-a aflat adversara de la baraj într-un cadru cu gazon excelent și bâlci în tribune
AS Singureni, trupă fondată în 1979, va fi adversara "giuleștenilor" pe 16 și 23 iunie
Cum s-a scandat " PSD, PSD", "Sex on the beach" și "Lizuca să trăiască" la o stație de amplificare
Ce fost mare internațional român a stat pe banca Singureniului
Totul despre dom' primar Pătuleanu, care s-a încălzit în costum, a fost șef de galerie și a mușcat din medalie

Nu e deloc original să începi cu tricouri albe după un weekend de Wimbledon pe străzi, rețele de socializare și televizor. Dar e tot ce vezi în mica tribună din stânga.



La Bolintin Deal, unde se joacă finala campionatului pe Giurgiu, flancurile sunt ocupate de cele două echipe care se bat să întâlnească Rapidul pentru Liga a 3-a. Iar cel stâng e alb, cu urme de stat paralel barat în eticheta de pe piept.

Imaculați la tricou și cu chef în corzile vocale, oamenii din Singureni își așteaptă liderul, îmbrăcat în pantaloni scurți roz și adidași verzi, primarul la cămașă și toboșarii împrumutați de la Astra Giurgiu pentru un picnic de refacere.

Sunt plecați pe drumuri de aproape o zi, dar ultima stație miroase a traverse stropite cu ulei. Miza finală e un meci cu Rapidul lui Maftei, Niculae și Pancu. "Și-așa ne fac ăștia de la Mihăilești țărani, azi le arătăm noi cine suntem!", e primul urlet de luptă. 

Vine din spatele buzelor lui Marian Pătuleanu, edil de Singureni, "vice" PSD Giurgiu, organizator talentat și fost fotbalist cu ștaif la nivel de județ. Azi, în plus, "vice" și de galerie. 

3.100
de locuitori are Singureniul, de 2 ori și jumătate mai puțin decât orașul Mihăilești, cel învins în finală

Pătuleanu face de toate. Aranjează oamenii în tribună, iese pe teren să paseze cu jucătorii la încălzire, le "pune" mingea pentru șut și nu-și face griji că-și șifonează cămașa. Salută galeria înainte să urce alături de consăteni și să-și înțepe omul de ceremonii.

"Ce-i cu pantalonii ăștia de homosexual? Vezi că parada a fost ieri! Ai venit de la celălalt miting?". "De la LeBeBeBeTe!", răspunde, cu un râs în trepte, omul cu microfon. "Să îi mulțumim domnului primar că am mers la mitingul potrivit! Iar acum să ieșim campioni", se aude la stație.

 Tobele bat din ce în ce mai tare. "Baterie, baterie, baterie, foc!, foc!", iar meciul poate să înceapă.

 De la portar la Bădălău

Primul chemat la salut e Popa. Portarul Marius Popa, fără legătură cu goalkeeperul trecut pe la Național, Timișoara și echipa națională. E căpitan la Singureni, va fi omul finalei și singura problemă în calea Rapidului.

 Al doilea nume nu e fundașul dreapta, deși galeria primise, prin gard, scrisă cu marker galben, echipa de start. Ci "Bădălău, Bădălău!". E numele liderului PSD Giurgiu, originar din Ogrezeni. 

Și, ca-ntr-un Alice în Țara Minunilor turnat la stânga de autostrada A1, apar și vuvuzelele Mihăileștilor, și 50 de oameni care se înghesuie, cu tot cu jandarmi, la singurul petec de umbră, sub un copac din colț, și imnul. Nu-l știe nimeni, dar "trebuie să repetați pe mine, pe ritm de samba":

 "Când venim pe stadion
Singureni joacă beton!
Are galerie mare
Și-acasă, și-n deplasare!

Azi e zi de sărbătoare
Joacă Singureniu', Doamne!
Doar fotbal de calitate
Și dă goluri pe dreptate!

Și strigăm cu toții-n cor
Astăzi suntem campioni!"

370.000 €a costat baza de la Bolintin Deal, unde s-a desfășurat finala: gazdele spun că este una dintre cele mai moderne din județ, "noi am băgat bani în bază, cei din Singureni dădeau și 10 milioane primă de fotbalist, dar nu au lucrat nimic la teren"

 Lupu paznic la adversar

Peste teren de galerie, banca Singureniului are un nume cu greutate. Și cu un Mondial în CV. Dănuț Lupu, fost jucător la Dinamo, Panathinaikos, Brescia și Rapid, "advisor" și om de încredere în staff-ul favoritei din finală.

 Omul cu lipici pe gheată acum două decenii și jumătate a și jucat pentru giurgiuveni acum 2 ani, pe post de "ia-o și dă-o mai departe". Acum se-nțeapă doar cu oamenii din galeria adversă.

Cetățean recalcitrant: Băăăăi, Lupule, ce ne facem, băi, cu Dinamo?! Ne mai cumpără cineva?!
Lupu: Ce să cumpere, bă? (râde) N-are ce să cumpere!

Și chiar merge intertitlul cu Lupu paznic la adversar. Finul său e viitorul adversar. Constantin Schumacher! Antrenorul Rapidului stă aproape, după gard, sprijinit de mașină, privind, amuzat, nivelul molatec al campionatului județean.

 "Sfântu' Ilie" și PSD

 Singureniul începe însă tare și are 2-0 în minutul 20. Ambele goluri, Ilie! Scandarea preferată a galeriei albe devine "Sfân-tu' I-li-eeee!, Sfân-tu' I-li-eeee!".

 Oamenii sprijiniți de gard capătă curaj și zâmbet. "Hai, filmează-mă și pe mine! Să mă vadă nevastă-mea că-s la meci, că aia crede că-s la curve, e periculoasă rău!".

Se face 2-1, scor care va rămâne până aproape de final. Singureni va bate, în final, cu 3-1, același scor și la accidentări, cu fostul portar al Stelei, Marius Toma, ieșit cu arcada spartă de bară.

Galeria cheamă pe toată lumea la salut, inclusiv pe asistenta medicală, "doamna doctor" cu pisică tatuată pe după ureche, tricou curcubeu și cozoroc roz. 

Când ea termină de scandat, i se mulțumește Simonei Halep, tapetată în vestiarul de la Bolintin, apoi partidului. "PSD! PeSeDe! PeSeDe!".

""Mi-aș dori să promoveze Rapidul, dar această echipă din liga a 4-a nu este Rapidul la care am jucat eu"" Dănuț Lupu, fost fotbalist Rapid

 "Sex! Sex! Sex on the beach!"

Scandările se diversifică. I se cântă "la mulți ani" fiicei primarului, Lizuca, se aude imnul Rapidului, "Suntem peste tot acasă, porțile ni se deschid", "pentru că la noi, la Singureni, nu contează că ești fan Steaua, Dinamo sau Rapid!".

Apoi, când letargia din teren plutește și pe sub plopii care marchează startul câmpului, vornicul cu adidași verzi improvizează. Și cântă refrenul preferat al celor de la Astra Giurgiu.

"Hai, bă, să dăm ceva să placă și la adolescenți! Zi-le, Cornele! Sex! Sex! Sex on the beach!". 

Doar pârjolul aduce aminte de plajă. La 12:45, când arbitrul Adrian Burcea fluieră finalul cu fruntea izvor, la Bolintin sunt peste 30 de grade.

Tot primarul Pătuleanu are replică și împotriva căldurii. Claudiu Răducanu, inamicul caniculei, e răzbunat. Desface câteva vinuri spumante de căpșuni și frăguțe și le varsă pe spinarea fotbaliștilor. "Bravo, băăăăă! Ne-am p**at pe ei!", se cântă la microfon.

16 și 23 iunie
sunt datele la care vor avea meciurile dintre AS Singureni și Academia Rapid

Singureni împotriva tuturor

E aruncat în sus. Apoi mușcă din medalie, "o fi de aur?". Se ceartă cu galeria adversă, "orășeană", cu "mi-ați dat m**e tot meciul, dar acum v-a demonstrat țăranii! V-a demonstrat. Bine ziceți, ne-am p**at pe ei!".

Își cere scuze când vede camera, ridică trofeul după căpitanul Popa.

Se sărbătorește și în vestiar, cu Simona Halep zâmbind pe după ușă, poză decupată din reclama de la Dorna.

Simona va rămâne, în curând, singură. Băieții se urcă în mașini, chiar dacă șansele lor cu Rapid sunt "de la cinci în sus". Și nu în favoarea lor.

Însă, aproape de încheierea maratonului de 18 ore, băieții care și-au pus versurile pe orice fel de melodie vor să copieze și sloganul Rapidului.

Și se declară Singureni împotriva tuturor.

Comentarii (15 ) Adaugă comentariu

misterverde  •  11 Iunie 2018, 11:22

trist e ca nu facem nimic ... or fi oameni mai periculosi decat psd`ul in momentul de fata .. dar nu pot uita ca au vandut tara au cumparat batranii din tara cu zahar si ulei ... Psd , cancerul romaniei numai grasi urati acolo .. si sa nu uitam de iliescu .. care o sa ne ingroape pe toti ... Oricum eu de cate ori am iesit in strada am cerut pedepse pentru politicieni .. eu nu sunt de acord ca daca basescu nu e bun trebuie schimbat ... eu unul il vreau la puscarie ca pe toti .. sa vedem care mai candideaza ? romanii , saracii sunt naivi ... se duc la vot(care se mai duc) si voteaza un gras de pe lista cu 5 grasi (lista facuta de alt gras ) dupa ce ne fura bine grasul .. romanii ies deobicei iarna .. ca vara sunt la mare si fac un dansul pinguinului mancand mici si bere ... urasc politica si va spun sincer ca as chinui sadic un politician daca mi ar cadea pe pana .. pentru lacrimile bunicilor mei care vindeau bors in fata casei in care locuiau sa isi cumpere medicamente si politia vinea si le dadea 300 lei amenda ... ei nu aveau pensie amundoi 300 de lei ... ma uit la copii din ziua de azi care sustin o echipa de stat csa .. ca fiind ceva normal .. e ceva normal sa dai bani in euro la fotbalisti .. care majoritatea in romania sunt straini .. si profesorul care trebuie sa ne invete copii castiga 14 milioane .. sau sa murim in spitale de *** ;) sau sa facem 8 ore pe autostrazile din romania .. e trist, trist rau si nu avem

radumatei  •  11 Iunie 2018, 10:33

Tot respectul pentru acesti romani adevarati, batjocoriti de niste hipsterache crescuti de parintii lor in puf, fara grija zilei de maine, si care au ajuns sa se creada buricul pamantului. Asta e esenta fotbalului, nu parada pisicutelor fara identitate din Liga 1, rebuturi ale campionatelor mai rasarite din Europa.

Emanuel Tiharau  •  11 Iunie 2018, 10:13

Da uite ca se poate si un reportaj savuros, alert, si mai ales fara temenele la ciobanul puscarias, la loazele lui fotbaliatoare, si fara pupaturi ptr. clona *** adica csa Steaua. Poate asa o sa va recapatati increderea cititorilor. La mai bine!!!!!!

Vezi toate comentariile (15)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase