21 comentarii. Scrie și tu!

INVESTIGAȚIE GSP Ofițeri MAI dezvăluie lucruri șocante din „Ștefan cel Mare”: „Ministrul Carmen Dan e responsabilă pentru colcăiala de la CS Dinamo!”

Sub protecția anonimatului, ofițeri din M.A.I. susțin că ministrul de interne e în posesia a numeroase rapoarte despre ilegalități comise la CS Dinamo, dar „închide ochii pentru a proteja un grup de potențiali infractori”

Articol de
joi, 25 aprilie 07:54

DIN CUPRINS
 Ofițeri M.A.I. susțin că ministrul Carmen Dan e principalul vinovat pentru situația în care a ajuns clubul Dinamo;
 Suspiciuni de mari delapidări, falsuri, incompatibilități și urmărirea intereselor personale în detrimentul clubului;
 Motivul pentru care George Cosac ar fi trebuit suspendat din funcția pe care o deține la Dinamo;
 Pentru cine se trag sforile și de ce clubul e condus nu mai prin împuterniciri și delegări;
 Cum se scot banii din Fundația Dinamo, care apoi dispar fără urmă.

Ofițeri M.A.I. dezvăluie pentru GSP, sub protecția anonimatului, felul în care tripleta George Cosac (președinte) - Marian Ștefan (vicepreședinte) - Ciprian Stoica (juridic) gestionează suspect conducerea Clubului Sportiv din Ștefan cel Mare, deși există numeroase rapoarte ajunse la ministrul de interne Carmen Dan despre ilegalitățile stridente de la CS Dinamo.



CS Dinamo stă pe un butoi cu pulbere de luni de zile, iar tensiunile interne, conexate cu apatia ministerului, par să împingă clubul către o imensă explozie. Este vorba despre modul în care șefii CS gestionează gruparea M.A.I., cu suspiciuni de „mari delapidări, falsuri, incompatibilități și urmărirea intereselor personale în detrimentul lui Dinamo, având concursul nemijlocit al unor persoane importante din minister”, spun surse GSP din structura M.A.I.

Ofițeri de interne au relatat pentru GSP că „principalul responsabil pentru colcăiala de la Dinamo este, în ultimii doi ani, chiar ministrul Carmen Dan! Așa cum pe zona militară a introdus sistemul de epurări ale persoanelor incomode de la vârf prin înlăturarea lor folosind stratagema ridicării accesului la informații clasificate, tot așa la Dinamo s-a ocupat să fie înlăturați total oamenii care începuseră să facă ordine. A dat practic un semnal de încurajare a haosului și a unui grup de potențiali infractori”.

16.800.000 €a fost bugetul CS Dinamo pe 2017 și 2018, potrivit unor date oficiale oferite de club pentru portalul puterea.ro

„I-a curățat pe Gafencu și Ion, se apropiaseră prea mult de punctele sensibile”

Vin și lămuririle: „Fosta președintă Liliana Gafencu, ex-directorul logisticii Cristian Ion și alte persoane din echipa lor se apropiaseră prea mult de punctele sensibile, adică achiziții lamentabile, contracte bizare și circuite financiare ilegale. În trei luni i-a curățat pe toți în 2018, deși fusese informată clar, pe diferite căi interne, despre nenorocirile din club, inclusiv prin rapoarte de audit sau ale Corpului de Control. Și a lăsat mai departe să-și facă de cap șefii favoriți din Dinamo, președintele George Cosac, vicepreședintele Marian Ștefan și directorul de la juridic, Ciprian Stoica, toți cu activități de interes pentru procurori”. 

„Cosac trebuia suspendat de mult din M.A.I.”

Pe rând, care ar fi problemele cu cei trei? Cosac ar fi de ani buni într-o stare de incompatibilitate fiindcă este și președinte/vicepreședinte la CS Dinamo, și președinte la federația de tenis, aflată în aer după decizia definitivă a instanței din cauza modului ilegal în care Cosac a ajuns în fruntea FRT. „Statut de funcționar public în ambele părți”, spun sursele din sistem. 

Explică mai departe oficiali M.A.I., sub protecția anonimatului: „Doamna ministru și cei din imediata sa subordine se fac că nu văd situația juridică a lui Cosac și anchetarea lui în legătură cu FRT, care, potrivit legislației polițistului, ar fi trebuit să ducă imediat la suspendarea lui din minister și punerea la dispoziție. În schimb, este promovat și lăsat să conducă abuziv și discreționar CS Dinamo, inclusiv după ce nu s-a prezentat la concursul pentru titularizarea pe post fiindcă-și pierduse dreptul de acces la informații clasificate”.

„Luptă în culise Andrunache - Stoica pentru șefia CS Dinamo”

Practic, după plecarea Elisabetei Lipă din fruntea CS Dinamo, clubul a fost condus de Monica Iagăr, Liliana Gafencu și George Cosac doar prin împuterniciri și delegări. De ce? „Pentru că, mai nou, se trag mari sfori ca în fruntea CS Dinamo să fie adusă definitiv fie Georgeta Andrunache, fosta canotoare, fie Ciprian Stoica, șeful juridicului. Ambii n-au încă vechimea de 3 ani pe un post de conducere și se așteaptă trecerea timpului. Andrunache e susținută pe filiera Carmen Dan, în timp ce Stoica are ajutorul asiduu dinspre serviciul secret al ministerului, DGPI. El a lucrat înainte ca ofițer de informații la DGPI, în subordinea actualului secretar de stat Marin Nucu, fiind plantat strategic și cu bătaie lungă la CS Dinamo”.

„Scot bani din Fundație și se pierde urma lor”

Un alt punct sensibil este cel al vicepreședintelui Marian Ștefan, supranumit Piticu'. În dreptul lui, datele suspecte s-au adunat: „A început din start cu stângul, fiindcă atunci când Vasile Blaga l-a adus în minister din civilie, așa cum el însuși s-a lăudat, a făcut-o cu anumite probleme. Trebuia să aibă înălțime de minimum 1,70 metri și să urmeze un curs de inițiere obligatoriu pentru cei care vin din exteriorul sistemului. Ar fi interesant de văzut unde sunt lucrările de la examen ale lui Ștefan. Apoi, sunt mari dureri de cap cu Fundația Dinamo. Acolo intră bani de la diverși sponsori, Ștefan e omul delegat de obicei să-i scoată, după care se pierde total firul sumelor, manipulate doar cash. Nu mai știe nimeni unde, cum și ce se mai petrece cu banii”.

O parte din banii din Fundație ar fi ajuns periodic la soția lui Marian Ștefan, spun sursele GSP: „Ana Maria Ștefan a fost plătită și ca voleibalistă, și ca polițistă. Apărea pe două state de plată diferite. Iar în multe combinații a intrat și prietena lor de familie, Alida Marcovici”. Într-un document din iulie 2017, cu salariile sportivelor din acel moment de la volei, Ana Maria Ștefan apare cu liniuță la rubrica „indemnizații extrabugetare/premieri joc”, în timp ce în dreptul lui Marcovici se vede o modificare de mână a sumei inițiale, ea ajungând la 15.858 lei brut/lună, de două sau trei ori mai mult decât colegele sale din topul financiar al acelei perioade.

salarii dinamo

Tabelul salariilor de la volei fete în sezonul 2017-2018, semnat inclusiv de vicepreședintele Ștefan: la poziția 3, salariul Alidei Marcovici e modificat cu pixul peste suma inițială

„Sora ministrului vine la petreceri date de Ștefan”

În plus, Ștefan, care e finul controversatului afacerist Florian Walter, ar fi avut în club numeroase momente în care „a aruncat pe masă carnetul de partid PSD pentru a-i intimida pe oameni, lăudându-se că el a inventat PSD Ilfov și s-ar fi ocupat de retrocedările cu cântec din zonă. Și obișnuiește să mai povestească așa: «Se mai duce Cosac la un tenis cu Dragnea, se dă bătut și ne mai intră și nouă repede niște bani de la buget»”.

Iar unul dintre secretele ultimilor ani ar sta într-o conexiune la vârf: „Marian Ștefan s-a apropiat de sora ministrului de interne, Carmen Dan. Doamna respectivă se numește Cristina Simona Stan și tot clubul Dinamo știe că e invitată deseori și la mici petreceri date la locuința sa de vicepreședintele Ștefan, care o cultivă tocmai pentru a-și securiza poziția”.

"Doamna ministru și cei din imediata sa subordine se fac că nu văd situația juridică a lui Cosac și anchetarea lui în legătură cu FRT, care, potrivit legislației polițistului, ar fi trebuit să ducă imediat la suspendarea lui din minister și punerea la dispoziție. În schimb, este promovat și lăsat să conducă abuziv și discreționar CS Dinamo" Ofițer M.A.I.

Alte patru teme explozive din club

Semnele de întrebare mai apar și pe alte segmente, punctate de ofițeri M.A.I. apropiați de Dinamo:

1. „Baza fotbalului de la Săftica stă pe o bucată de vreo 800 metri pătrați care aparține CS, e o zonă fără acces la stradă și nimeni n-a făcut vreun demers pentru drum de servitute prin terenul de la FC. Acolo sunt și niște clădiri ale CS lăsate de izbeliște, pentru că, în mod inacceptabil, nimeni nu s-a mai interesat de ele”

2. „În club există un domn pe nume Marius Cilibiu, împotriva căruia s-a întocmit o plângere penală pentru niște combinații făcute cu produsele de la Selgros în baza unui contract cu CS Dinamo. În ciuda acestui aspect, Cosac n-a avut nimic împotrivă la reîntoarcerea lui în club, pe același post, după ce s-a prezentat la un concurs cu un singur candidat”

3. „Tot stadionul Dinamo colcăie de panouri publicitare, altele decât cele instalate ocazional la meciuri, de pe urma cărora CS nu încasează niciun ban”

4. „Implicat în toate achizițiile dubioase din ultimii ani din Dinamo, colonelul Mihai Badea a fost promovat director general administrativ la serviciul secret al ministerului, într-un gest parcă de sfidare a tot ceea ce se petrece în culisele clubului”

Comentarii (21 ) Adaugă comentariu

Constantine Constantine  •  30 Aprilie 2019, 11:26

Nu Carmen Dan e vinovata pentru toate magariile care se fac de ani de zile la CS Dinamo! De ce nu spune nimeni cum Badea a intrat in posesia unui intreg stadion,?Fara cei din conducerile anterioare nu se putea intimpla acest lucru.Actualii si fostii colonei si generali viseaza sa se infrupte din cele 11 ha pe care le are baza sportiva.Sint convins ca exista si politicieni antrenati in jocul asta.Noul stadion se doreste sa se faca in locul velodromului.De ce nu se face pe locul actualului stadion? Deorece exista interese imobiliare de la opinca la vladica. Cluburile departamentale nu ar trebui sa aiba echipe profesioniste intretinute pe bani de la buget. Indiferent de sport. Daca vor acest lucru sa-si gaseasca finantatori si sponsori ca sa nu se mai dea bani de la buget. Pentru ca banii sint praduiti!

Yuri Firsov  •  27 Aprilie 2019, 09:03

IMI PARE RAU DAR CARMEN DAN VA PLATI CU PUSCARIE(nu va fi singura!!!)PENTRU NENOROCILE PE CATE LE-A FACUT CA MINISTRU!!!ASTA CU DINAMO ESTE O ""GLUMITA""FATA DE CE VA PLATI PENRU CE A FACUT CONTRA POPULATIEI BUCURESTENE!!!!SI VA FACE MULTA PUSCARIE!!!!

Mircea Truta  •  26 Aprilie 2019, 10:16

Pana la urma se va dovedi ca e iresponsabila!!!

Vezi toate comentariile (21)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase