Comentarii (24)
drack009
drack009  •  21 Ianuarie 2018, 17:09

E posibil ca autorii articolului să facă un fel de tabel în care se poate vedea câte echipe au dispărut pe decade? Anii 90, anii 2000 și anii 2010. Multe echipe din ligile inferioare care au aparținut unor uzine, combinate, etc. au dispărut înainte de colapsul acelor coloși. Cele din ligile superioare au dispărut nu din vina federației ci din vina celor care au pozat în investitori. Cârțu spune că în momentul actual există doar o singură echipă din Craiova față de anii comunismului însă echipele care le avea Craiova în acei ani au dispărut în anii 90 (Jiul IEELIF, Constructorul, Termo, etc)sau mijlocul anilor 2000 ( Electroputere), iar pentru asta nu pot fi vinovați cei care sunt acum la conducerea federatiei. Bacăul, Timișoara, Petrolul Ploiești, Farul Constanța, Rapid, etc. sunt victime ale celor care le-au păstorit, nu ale Federației. Poate singura vină a Federatiei în dispariția unei echipe de tradiție este cea a Universității Craiova. Când vezi câtă distrugere există în România ( spitale, justiție, afaceri, etc) ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc este parte a unui colaps generalizat și atunci de vină nu mai este doar individul ci întreaga societate.

andrei.33
andrei.33  •  22 Ianuarie 2018, 03:27

Un articol simplist care stableste o legatura directatip cauza-efect intre numarul cluburilor si performanta. O premisa falsa si usor de respins analizand ce se intampla in alte tari. Sunt aruncate niste cifre praf in ochi fara o analiza comparativa si mai ales fara o discutiemai profunda a cauzelor, care merg dincolo de sportul in sine. Uite, de exemplu, ce jurnalism mai exista in Romania azi? Indivizi mediocri precum autorii articolului de fata nici la o redactie judeteana nu ar fi avut loc acum 25 de ani.

alenb
alenb  •  21 Ianuarie 2018, 23:35

3 superreporteri GSP s-au chinuit la greu sa scoata aceasta aberatie de articol. Cica nu trebuie sa avem o singura serie de Liga 2. Pai mai astia 3 destepti, TOATE tarile din Europa au o SINGURA SERIE de liga secunda.

haideusicfr
haideusicfr  •  21 Ianuarie 2018, 17:41

Ai dreptate ,cele mai "curate" echipe sunt FCSB si cele comunale din jurul Bucurestilor.Platite de la Primarii.

alenb
alenb  •  21 Ianuarie 2018, 17:28

"Le e frica de DNA".. adica nu mai pot sa fure cat vor? Articol penibil , Anglia are 68 de echipe in primele 3 ligi, Franta 60, Germania 58, Italia 102 etc, nici Rusia nu ne egaleaza- 102. Rusia! Dar ce populatie are rusia? Neinregula era sa tinem 264 de echipe (practic profesioniste) in primele 3 ligi cu jucatori care faceau doar fotbal iar la locul de munca treceau doar sa-si incaseze salariul. Este vreo problema daca joci in Liga 4? Sau a 5a?

ghostface_88
ghostface_88  •  21 Ianuarie 2018, 17:11

Sa-i transmita cineva lui Adrian Bumbescu ca patronii n-au intrat in puscarii din cauza din fotbalului, ci din cauza ca au fost hoti.

cv70
cv70  •  23 Ianuarie 2018, 11:41

Fotbalul românesc este într-un regres evident, așa cum arată și analiza făcută. Cauzele sunt foarte bine ilustrate (la modul propriu!): tribunele cvasi-goale (pentru cine se joacă meciurile?), slaba reprezentare a județelor / regiunilor de dezvoltare (baza de selecție a jucătorilor s-a restrâns foarte mult) și reducerea sprijinului (mai ales financiar) din partea mediului de afaceri. Redresarea este posibilă, în niște ani și cu perseverență: restructurarea competițiilor fotbalistice de la nivel de județ până la Liga 1, pe baze profesioniste (primele două eșaloane) sau semi-profesioniste (al treilea eșalon) și prin susținerea fotbalului la nivel local (județean) și regional (regiuni de dezvoltare).

1516992468349740
Kiruu Nichi  •  22 Ianuarie 2018, 10:44

Primul pas și cel mai important sunt terenurile școlilor ,acum închiriate privatilor ce fac un minim profit personal in detrimentul zecilor de mii de copii care nu au un loc unde sa bată o minge!…Consiliile locale și ministerul învățământului și sportului sa preia și sa dezvolte aceste terenuri,care sunt baza in formarea oricărui viitor sportiv sau “doar” a unui viitor tânăr sănătos!!!…La Galati de exemplu din vreo 60 unități de învățământ,in aproximativ 50 terenurile sunt închiriate privatilor după orele de curs.Chiar și in cele rămase neînchiriate,unii directori interzic intrarea copiilor pe teren după orele de curs.

mal.
mal.  •  22 Ianuarie 2018, 09:18

Nu se poate face comparație cu modalitatea de finanțare de dinainte de 1990. Atunci, la marea majoritate a cluburilor, se făcea ilegal, cu angajări fictive, cu bani negri opriți salariaților pentru fotbaliști, cu alimente fără acte de la producător, etc... Atunci când aceste manevre nu au mai fost posibile, a început declinul fotbalului românesc!

alexsandu6
alexsandu6  •  21 Ianuarie 2018, 19:31

vrei sa *** contra vantului criticand pe sandu si mitica

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

  • 1
  • 2
  • 3
Comentează