Comentarii (24)

cv70  •  23 Ianuarie 2018, 11:41

Fotbalul românesc este într-un regres evident, așa cum arată și analiza făcută. Cauzele sunt foarte bine ilustrate (la modul propriu!): tribunele cvasi-goale (pentru cine se joacă meciurile?), slaba reprezentare a județelor / regiunilor de dezvoltare (baza de selecție a jucătorilor s-a restrâns foarte mult) și reducerea sprijinului (mai ales financiar) din partea mediului de afaceri. Redresarea este posibilă, în niște ani și cu perseverență: restructurarea competițiilor fotbalistice de la nivel de județ până la Liga 1, pe baze profesioniste (primele două eșaloane) sau semi-profesioniste (al treilea eșalon) și prin susținerea fotbalului la nivel local (județean) și regional (regiuni de dezvoltare).

Kiruu Nichi  •  22 Ianuarie 2018, 10:44

Primul pas și cel mai important sunt terenurile școlilor ,acum închiriate privatilor ce fac un minim profit personal in detrimentul zecilor de mii de copii care nu au un loc unde sa bată o minge!…Consiliile locale și ministerul învățământului și sportului sa preia și sa dezvolte aceste terenuri,care sunt baza in formarea oricărui viitor sportiv sau “doar” a unui viitor tânăr sănătos!!!…La Galati de exemplu din vreo 60 unități de învățământ,in aproximativ 50 terenurile sunt închiriate privatilor după orele de curs.Chiar și in cele rămase neînchiriate,unii directori interzic intrarea copiilor pe teren după orele de curs.

mal.  •  22 Ianuarie 2018, 09:18

Nu se poate face comparație cu modalitatea de finanțare de dinainte de 1990. Atunci, la marea majoritate a cluburilor, se făcea ilegal, cu angajări fictive, cu bani negri opriți salariaților pentru fotbaliști, cu alimente fără acte de la producător, etc... Atunci când aceste manevre nu au mai fost posibile, a început declinul fotbalului românesc!

andrei.33  •  22 Ianuarie 2018, 03:27

Un articol simplist care stableste o legatura directatip cauza-efect intre numarul cluburilor si performanta. O premisa falsa si usor de respins analizand ce se intampla in alte tari. Sunt aruncate niste cifre praf in ochi fara o analiza comparativa si mai ales fara o discutiemai profunda a cauzelor, care merg dincolo de sportul in sine. Uite, de exemplu, ce jurnalism mai exista in Romania azi? Indivizi mediocri precum autorii articolului de fata nici la o redactie judeteana nu ar fi avut loc acum 25 de ani.

alenb  •  21 Ianuarie 2018, 23:35

3 superreporteri GSP s-au chinuit la greu sa scoata aceasta aberatie de articol. Cica nu trebuie sa avem o singura serie de Liga 2. Pai mai astia 3 destepti, TOATE tarile din Europa au o SINGURA SERIE de liga secunda.

alexsandu6  •  21 Ianuarie 2018, 19:31

vrei sa *** contra vantului criticand pe sandu si mitica

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr  •  21 Ianuarie 2018, 19:06

Ai dreptate ,Burleanu e manager, chiar daca n-a dat cu piciorul in minge , Sandu a fost fotbalist e drept ,dar n-a putut impiedica regresul din cauze economice ,iar despre Mitica nu are rost sa vorbim.

titiduru22  •  21 Ianuarie 2018, 17:56

*** ,deci totul a fost bine si frumos pana la monstrul de Burleanu care a distrus fotbalul . Nici o vorba despre mareata perioada Sandu /Mitica !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr  •  21 Ianuarie 2018, 17:41

Ai dreptate ,cele mai "curate" echipe sunt FCSB si cele comunale din jurul Bucurestilor.Platite de la Primarii.

alenb  •  21 Ianuarie 2018, 17:29

Pai in Romania sa bagi hotzi la puscarie este foarte impopular, hotzii sunt iubiti de oameni.

  • 1
  • 2
  • 3

Comentează