2 comentarii. Scrie și tu!

Interviu spectaculos cu Mirel Rădoi: "Mă gândesc deseori cum ar fi arătat un cuplu Chivu - Rădoi la Inter" » De ce nu regretă transferul în țările arabe, cum l-au impresionat Chivu și Guardiola și ce a discutat cu Mourinho

Noul selecționer al naționalei U21, Mirel Rădoi, 38 de ani, spune că obiectivul imediat e calificarea lotului de tineret la Euro 2019, dezvăluie ce a învățat de la antrenorii cu care a lucrat și ce a discutat cu Mourinho la București când portughezul venise să-l cunoască pentru a-l aduce la Milano

Articol de ,
marti, 14 august 15:45

Din cuprins
Cum vede experiența ca selecționer al naționalei de tineret și ce planuri are
Cum i se pare acum conflictul cu Ionuț Lupescu
Ce spune despre transferul la Inter Milano, picat în 2008
Prin ce spaimă a trecut înaintea transferului la Steaua
Episoade din colaborarea stranie cu Gigi Becali


Mirel, abia ai fost numit la U21, iar contestatarii, gen Ionuț Chirilă, au apărut imediat. Ești pregătit să duci și povara criticilor aspre la adresa ta?

Mă așteptam. Dar am fost angajat să fac performanță, să aplanez conflicte, nu să răspund atacurilor. Nu sunt singurul antrenor care a sărit peste anumite etape. Totuși, am lucrat la juniori un an de zile în Dubai, de exemplu. Sigur, asta nu garantează că o să am cele mai bune rezultate. Chiar îl învit însă pe domnul Chirilă la toate antrenamentele noastre, să vadă cum muncim și poate chiar să "furăm" ceva de la dânsul, fiindcă are o experiență mult mai mare decât mine.



Care va fi filozofia de selecționer a lui Rădoi la naționala de tineret?
Cel mai important pas e calificarea la Euro 2019. Cred că jucătorii trebuie să înțeleagă faptul că, indiferent ce se întâmplă la club, au datoria de a lăsa totul la o parte când vin la națională și să conștientizeze responsabilitatea tricoului pe care-l poartă. Le-o spune unul care a parcurs toate etapele, de la juniori până la prima reprezentativă.

"Nu mi-e rușine să-l compar pe Coman cu Ilie Dumitrescu"

Moruțan e una dintre senzațiile începutului de sezon, a intrat la "tineret" încă de la 18 ani, cum sună planurile legate de el la U21?
E un jucător foarte interesant. Trebuie să avem grijă ca internaționalii care au terminat U19 să-i aducem treptat la U21, ca un pas firesc, mai ales că nu există națională și competiție la U20. Evident că el confirmă acum așteptările tuturor, e un nume important pentru U21 și pentru FCSB. Va face parte din planurile naționalei de tineret.

Va fi greu de luat o decizie cu Răzvan Marin și cu Man. Tu îi vei vrea, Contra la fel, ambii aveți calificări în toamnă. Cum o veți scoate la capăt?
Păi, Răzvan Marin și Pușcaș sunt suspendați pentru partida cu Portugalia, fiindcă au cartonașe roșii. Mai sunt jucători de la tineret luați la echipa mare: Manea, Nedelcearu, Cicâldău. Voi avea însă o discuție cu Cosmin și vom pune totul în balanță. E important, de exemplu, ca un jucător să vină titular la tineret decât să evolueze 30 de minute la echipa mare. Așa mi se pare normal să discutăm, iar Cosmin cam tot la fel vede lucrurile.

Te îngrijorează inconstanța și teribilismele controversatului Coman?
Nu se mai poate spune că e controversat în ultima vreme. A marcat, a avut evoluții bune. Am văzut o îmbunătățire din partea lui, nu doar fiindcă înscrie, ci și ca atitudine în timpul partidelor. Cred că și-a găsit echilibrul. M-a încântat la acțiunea lotului U21 în Anglia. Are forță explozivă și tehnică în regim de viteză cum n-am mai văzut demult. Nu mi-e rușine să-l compar cu Ilie Dumitrescu.

"Mailat mai poate crește la capitolul realizări individuale. L-am remarcat la o selecție făcută pe când antrenam Steaua. Din păcate, nu s-a putut realiza transferul lui de la Timișoara"Mirel Rădoi, selecționer România U21

"Disciplina lui Cârțu, comunicarea lui Oli, consecvența lui Piți"

Ai lucrat cu mulți antrenori, ce ți-ar plăcea să iei de la fiecare? De la Cârțu, de exemplu?
Disciplina.

Olăroiu?
Mi-e foarte greu să aleg de la Oli, fiindcă sunt atât de multe! Aș spune însă arta comunicării, felul personal în care discuta cu fiecare în parte.

Pițurcă?
Încăpățânarea în sens pozitiv. Consecvența.

Gerets?
Te lăsa relaxat până în ziua meciului, dar după discuția de la prânz dinaintea partidei erai deja gata să intri pe gazon. Un motivator excepțional.

Ai asistat la antrenamente ale lui Guardiola, nu?
Da, la Doha, unde venise cu Bayern. Realmente un inovator! A observat că nu mergea cum trebuie un exercițiu, s-a retras de lângă jucători, a discutat două minute cu unul dintre secunzi, i-a explicat ceva și apoi a oprit circuitul. I-a chemat pe fotbaliști, a descompus tema antrenamentului în trei subdiviziuni și a repetat până le-a ieșit bine. Puțini antrenori își dau seama că trebuie să coboare un pas la un exercițiu. Majoritatea insistă, explică și exersează la același nivel fără a-și atinge, de fapt, scopul.

"Fac meditații pentru Bac"

Putem să lămurim toată povestea cu bacalaureatul, care ți-a afectat începuturile carierei de antrenor?
La vârsta examenului respectiv, am fost transferat de la Turnu Severin la Craiova. Timp de aproape jumătate de an, am fost convins că m-au trecut și cu liceul în Bănie. Când m-am dus însă să mă interesez pentru Bac, directorul a rămas uimit: "Mirele, ai înnebunit? Tu nu ești înscris aici! S-a discutat pe tema asta, dar nu ți-au adus actele". Nu era obligatoriu să mergi la ore, puteai să dai doar teze, examene și am crezut tot timpul că sunt înscris. Sincer, chiar eram pregătit atunci să dau Bac-ul, fiindcă la Severin, până în clasa a XI-a, mergeam destul de des la școală, chiar dacă mai lipseam din cauza meciurilor și antrenamentelor.

Și cum stai la zi cu subiectul ăsta?
Am trecut probele scrise la matematică, română și engleză. Urmează testele la oral. Recunosc, cel mai dificil e la mate. Mi-e foarte greu, chiar dacă iau și meditații! Nu știu însă când voi susține și ultima parte a examenelor. Va fi în funcție de timpul de la lot, fiindcă acum prioritatea mea numărul unu e calificarea cu U21 la Euro.

"Am exagerat în diferendul cu Lupescu"

În timpul mandatului de la Steaua, UEFA a intervenit și ți-a interzis să dai indicații de pe bancă la partidele din cupele europene. Ai simțit că în spatele deciziei ar fi stat Lupescu, cu care avusesei anterior un conflict dur la echipa națională?
Nu, deloc! Dar și dacă ar fi fost rezultatul intervenției lui Lupescu, n-ar fi fost ceva greșit, fiindcă era președintele Comisiei Tehnice de la UEFA. Cu asta se ocupa! Ar fi trebuit să am eu o problemă să acuz pe cineva care-și face treaba corect la locul lui de muncă.

Ai lămurit peste timp diferendul cu Ionuț, care spusese că îndepărtarea lui Răzvan Lucescu de la echipa națională s-a datorat și evoluțiilor tale inconsistente?
Nu mai stătea în picioare acea corelație, fiindcă renunțasem înainte la lot. Lucrurile au fost însă destul de clare atunci. El nu era mulțumit de ceea ce jucam eu la națională și, așa cum i-am explicat și lui Răzvan, a fost firesc să fac un pas înapoi ca să vină alți jucători din urmă. Dacă stau însă acum să analizez declarațiile mele, unele au fost exagerate.

"Actuala generație de la U21 poate realiza mai mult decât o calificare la Euro 2019. Avem o grupă cu rivali de valori egale, iar în următoarea partidă, cu Portugalia, în deplasare, ne așteaptă o echipă dinamică și imprevizibilă" Mirel Rădoi

"O să-i iasă mulți peri albi ca antrenor"

Știu că te leagă o prietenie trainică de Chivu, care a început și el recent meseria de antrenor la Inter, unde a preluat grupa U14. Ai mai discutat cu el în ultima vreme?
Da. I-am zis că n-aș avea răbdarea să pregătesc o grupă de vârstă așa de mică. Pentru mine, cei care lucrează de la grupele de 5-6 ani până la 14 ani au un talent și o ambiție aparte. E o calitate rară. Dar Cristi e fericit că a ales drumul ăsta, chiar dacă știe că o să-i iasă mult păr alb!

Cum te-ai simțit când a declarat că ești cel mai bun jucător român alături de care a evoluat?
Cuvinte care te onorează, fiindcă vin de la cel mai bun jucător român al ultimilor ani. M-a impresionat. Mă gândesc deseori cum ar fi arătat la Inter Milano cuplul Chivu - Rădoi, rodat la echipa națională a României. Când a venit la București, Mourinho mi-a și zis că voia să-l înlcuiască pe Cordoba cu mine, considerând că Materazzi nu era foarte compatibil cu Cristi. Se gândea că eu sunt mai mult pe bătaie, iar Chivu pe construcție. În discuțiile private, îi spun și acum "Căpitane" lui Cristi!

De ce?
Fiindcă știa ce discurs să aibă în fața colegilor sau cum să pună o problemă în raport cu antrenorii, fără să se simtă nimeni jignit. Îmi amintesc un meci cu Macedonia înaintea căruia atmosfera era relaxată, nea Piți încerca să ne monteze. Am fost distrați și la încălzire. Cristi a sesizat asta și, înainte să ieșim pe teren, a avut un discurs de două, trei minute în vestiar în care a trezit instant pe toată lumea. Simțea fantastic momentul.

"Am luat decizia corectă cu transferul la Al Hilal, nu în Europa"

Apropo de oferta de la Inter: a fost o legendă sau chiar au existat negocieri pe bune?
Discuțiile cu mine au fost scurte, purtate în trei: eu, Mourinho și Victor Becali. Am discutat de durata contractului, salariu, viziune. Mourinho mă întreba mai mult de cu totul alte lucruri decât despre fotbal și mai târziu am înțeles rostul acelei abordări: cum îmi petrec timpul liber, unde merg, ce fac a doua zi după meci, cum am grijă de familie. Nu știu ce s-a întâmplat mai departe, Gigi a zis că transferul n-a căzut din cauza prețului. Mai multe nu cunosc.

Ce sumă ofereau italienii?
A fost o discuție de 12 milioane de euro, dar directorul lor sportiv, Marco Branca, susținea că e un preț pentru Serbia sau Croația, iar dacă s-ar plăti banii ăștia în România pentru un fundaș central ar exploda cifrele de transferuri. Li se părea un nivel destul de mare.

Ai rămas cu regrete după ratarea acelei mutări?
Da. Ăsta a fost însă cursul vieții. Poate că nu făceam față dacă mă duceam la Inter și ajungeam împrumutat pe la cine știe ce club prin Serie B.

Dacă ai da timpul înapoi, ai alege un transfer în Europa sau tot în zona arabă?
N-aș schimba nimic! Sunt fericit și mândru că am lăsat ceva în spate pe unde am evoluat. Când am acceptat oferta de la Al Hilal, simțeam că nu mai pot progresa. Începeam să cobor. Chiar discutam cu naşul meu și-i ziceam: "Dacă tot nu s-a făcut cu Inter, prefer să plec acum, fiindcă nu mai pot ajuta echipa, clubul". Aveam nevoie de altă provocare. Cred că am luat decizia corectă.

-Mirel, cariera te-a transformat într-o legendă a Stelei, dar e adevărat că, în anul 2000, ai fost la un pas să ajungi la Dinamo în loc de Ghencea?
- Așa este! Lucram cu Sorin Cârțu la Extensiv, apăruse o ofertă să preia Universitatea și a cerut trei jucători: eu, Panc și Mieilă. Doar pe mine m-au refuzat, argumentând că sunt prea tânăr și scund pentru postul de stoper. Cârțu a refuzat și el propunerea, spunându-le că, de fapt, pe mine mă dorea în primul rând. A intrat apoi Steaua pe fir, dar negocierile intraseră în impas. La naționala de tineret, selecționerul Ion Moldovan mă încuraja să semnez cu Dinamo, fiindcă Borcea anunțase deja la Extensiv că e dispus să plătească prețul cerut pentru transfer. Chiar m-au sunat de la club să-mi spună de șansa cu Dinamo.

"M-am rugat ore în șir să n-ajung la Dinamo"

- Și cum ai reacționat?
- Am înlemnit! M-am rugat ore în șir să ajung oriunde, numai la Dinamo nu! N-aveam ceva personal cu ei, dar, fiind oltean, crescusem în spiritul rivalității acerbe dintre Craiova și Dinamo. Nici n-am știut cum să reacționez pe moment și mi-e greu să-mi închipui cum ar fi arătat cariera mea dacă Extensivul mă trimitea atunci în Ștefan cel Mare.

- A fost să fie Steaua până la urmă. Ce emoții ai trăit când ai intrat prima dată în vestiarul din Ghencea?
- Dacă nu mă țineam tare de mânerul ușii, aș fi căzut de emoție! Erau în acea cabină Belodedici, Dănciulescu, Vlădoiu, Lincar, Miu, Baciu, jucători de națională pe care-i văzusem doar la televizor. Nu-mi venea să cred. La antrenamente nici nu-mi venea să bag piciorul tare, să nu-i lovesc! Dar Pițurcă a sesizat detaliul ăsta și m-a chemat la el: "Dacă vei continua așa, nu vei câștiga respectul colegilor! Respectă-i după antrenament, pe teren sunteți toți la același nivel!". Așa că am început să bag materiale! Oricum, Miu mă primise în stil propriu!

"Mi-a dat-o direct: «Copilu', bine ai venit!»"


- Adică?
- Am sărit amândoi la o minge, el cu piciorul sus, ca de obicei, eu m-am dus cu capul și mi-a dat-o direct! Mi-a și zis: "Copilu', bine ai venit!". Ăla a fost botezul!

- Ce te-a impresionat la Belo?
- Avea un calm special, indiferent de situație, de scor, de duel. Am încercat să-l urmez, dar n-am reușit.

- Ai prins și momente amuzante în cabină cu Claudiu Răducanu, nu?
- Multe episoade sunt exagerate sau inventate! De exemplu, eu n-am auzit niciodată chestiile cu bloc-notes-ul și cu iahtul. În schimb, vă spun sincer că, dintre toți atacanții alături de care am evoluat, el avea cea mai dezvoltată intuiție spațială. Simțea senzațional zonele libere. Lumea se mira că se lipește la gol, că vin mingile exact la el, dar nu era vorba de noroc. Știa să se demarce foarte bine. Asta e o calitate tot mai rară în ziua de azi.

"Am forțat când m-am ascuns pe altă poziție ca să antrenez Steaua"

- Pițurcă te-a scos ulterior din circuit la echipa națională vreme de vreo șase luni. A lăsat urme acel episod?
- De fapt, m-am scos singur, fiindcă m-am dus să mă operez. M-a rechemat însă la lot și ținem și acum legătura, chiar dacă nu foarte des. Când mai apare câte o problemă, apelez la foști antrenori pentru a primi un sfat. Încerc să învăț și din experiențele altora. N-am simțit nicio reticență din partea domnului Pițurcă. Dimpotrivă!

- Cu ochii de acum, ți se pare că ai forțat nota când ai preluat banca tehnică a Stelei, în 2015?
- Depinde din ce punct de vedere privim. Dacă luăm în calcul că am acceptat să antrenez fără licență și m-am ascuns în altă poziție, da, am forțat! Dar dacă ar trebui să iau din nou aceeași decizie, aș repeta-o, fiindcă e clubul la care am obținut cele mai mari performanțe și unde m-am format ca om și ca sportiv. Plecaseră 13 jucători, urma să aducem minimum nouă, apoi să deschidem o Academie. Era un proiect de cel puțin doi ani. Nu s-a putut, din păcate! Singurul regret e că n-am reușit să calific echipa în cupele europene.

- Meme tocmai ce te-a "ciupit" pe tema asta într-o postare pe Facebook!
- Nu m-a deranjat, chiar dacă a fost la mijloc o ironie. Dar ăsta e adevărul! Chiar dacă doare realitatea, trebuie s-o accept!

"Nașu' i-a lăudat zece minute, apoi l-a atacat furibund pe Guilherme"

- Cum te-ai descurcat cu intervențiile abrupte la echipă ale lui Gigi Becali?
- Înainte de ultimul meu meci, cu Astra, la Pitești, a venit în cantonament la Mogoșoaia și mi-a zis că vrea să discute cu băieții. "Nașule, nu e nevoie, că sunt OK!", i-am spus. Nu l-am convins, dar l-am rugat să aibă doar un discurs pozitiv. Vreo 10-15 minute i-a lăudat, într-adevăr, pe toți, dar au urmat vreo trei minute în care l-a atacat furibund pe Guilherme. Omul a fost copleșit de episod. Am ieșit după el să discutăm, era afectat, l-am rugat să revină în sală. N-a mai vrut.

- Și ai terminat cu o înfrângere la Pitești!
- Am pierdut cu 1-0, gol încasat în prelungiri. I-am spus nașului că nici n-am vrut să mai merg cu echipa la acel meci, dar din respect față de club am considerat că e corect să fiu totuși prezent. Din discursul lui, am simțit apoi că a fost de acord cu decizia plecării mele și am realizat că ar fi trebuit să renunț mai devreme.

"Finule, cu tine am făcut bășici la limbă!"

- Ai avut însă vreo discuție cu Becali vizavi de declarațiile lui care bulversează zilnic echipa?
- După ce am plecat, am mers la palat. Îmi zice: "Băi finule, cu tine am ajuns să fac bășici la limbă!". Îmi reproșa că nu mai putea să iasă pe televiziuni, fiindcă avuseserăm o înțelegere să aibă doar observații pozitive în public. Altfel, se întâmpla să muncești ca să motivezi un jucător, iar apoi se distruge totul în 30 de secunde cu câteva cuvinte. Nu știi câți fotbaliști pot gestiona singuri o astfel de presiune. Pe de altă parte, dacă un om plătește, trebuie să ai discuții cu el, să-i explici cum vezi meciul, ce ai vrea să faci pe viitor. Dacă nu-i răspunzi și nu comunici, ai o problemă. Eu s-ar putea să fi avut această problemă!

- Dacă Gigi te-ar rechema să preiei Steaua, ai accepta o nouă provocare?
- Nu mă mai regăsesc în acest proiect. Păi, în cazul în care Meme și Dică propun jucători, dar transferurile nu pot fi operate dacă nu-și dă OK-ul patronul, atunci lucrurile sunt de necontrolat din punct de vedere tehnic. Ce sens mai are să urmărești nu știu ce jucători, dacă tot nașul are ultimul cuvânt?! Nu spun categoric "nu", dar dacă voi reveni vreodată la Steaua, o voi face doar în condițiile mele!

"Vreau să las ceva în urma mea la U21"

- Au fost voci care au alimentat ideea că numirea ta la U21 ar fi și un premiu federal pentru faptul că l-ai susținut pe președintele Burleanu în campania electorală, în primăvară. Te regăsești în acest scenariu?
- N-am făcut nicio campanie, iar înainte de alegeri am stat numai în Dubai tocmai ca să evit orice interpretări. Cu cine puteam eu să vorbesc pentru a aduce voturi? Nici nu s-a pus problema în discuțiile pe care le-am purtat la început cu Burleanu, Vochin și Stoichiță. Dacă ar fi adus măcar vorba despre chestiuni de genul "nu faci campanie, dar o să ne folosim cumva de imaginea ta", probabil că mă ridicam imediat de la masă și îmi vedeam de drum.

- În ce campionat extern ți-ar plăcea să antrenezi?
- Spania! Le-am spus viziunea mea și celor din federație, le-am vorbit despre felul de a fi antrenor și de aici am plecat împreună mai departe. Nu pot fi un tehnician care să aștepte jocul și să evolueze pe contraatac, gen școala italiană din urmă cu zece ani. Asta nu înseamnă să nu te aperi inteligent când adversarul e mai valoros și te împinge în propria jumătate. Dar vreau să las ceva în urma mea: un joc spectaculos, promovarea unor tineri.

"Am cerut Federației să stabilim o clauză de reziliere"

- Naționala U21 a însemnat deseori doar o trambulină pentru antrenori, plecați la prima strigare la o ofertă tentantă. Ce te-ar împiedica să faci parte din același film?
- N-am pus și nu voi pune aspectul financiar pe primul plan. Am reușit în viață, familia n-are grija zilei de mâine, fac acest job din pasiune. Nu pot trece câteva ore fără să vorbesc despre fotbal sau să mă uit la vreun meci. Chiar eu am solicitat federației să trecem o clauză pe care s-o achit în cazul în care aș vrea să plec înainte de scadență. Urmează să facem un act adițional la contract exact pe această temă.

- Și care va fi clauza de reziliere?
- Eeee, asta e deja confidențial!

"N-aș valora azi mai mult de 25 milioane de euro"

În mijlocul boom-ului financiar din mercato al ultimilor ani, Rădoi încearcă o proprie evaluare a cotei sale din vremurile de vârf, transpusă în realitatea de azi: "Nu cred că aș face mai mult de 25 de milioane de euro. Pe postul de stoper trebuie să și pasezi foarte bine, nu doar să câștigi dueluri. Am avut și handicapul taliei. Acum se caută fundași de la 1,85 metri în sus. Pe timpul meu erau și mai scunzi, de top, precum Cannavaro sau Cordoba, jucători de explozie și complementari cu colegi mai robuști din defensivă".

"Am refuzat Șahtior"

Mirel vorbește despre avalanșa de oferte care se vehicula în public în perioada când juca la Steaua: "Sincer, nu știu câte au fost reale. Din ce îmi amintesc, a existat o discuție cu Șahtior, dar când m-a sunat nașu' să vorbim, nu cunoșteam mare lucru despre club, în afară de faptul că antrenor era Lucescu.

I-am transmis că prefer să rămân la Steaua. Au mai fost niște tatonări cu Koln dinspre Dorinel Munteanu și cu Southampton prin Ilie Dumitrescu. Dar nu le-am refuzat personal, am înțeles că s-au purtat niște discuții doar la nivel de cluburi".

Cadoul-wow primit după cucerirea Cupei Prințului

Rădoi dezvăluie care a fost cel mai surprinzător cadou primit din partea șeicilor în perioada petrecută în zona arabă: "Nu ajunsesem demult la Al Hilal, am câștigat Cupa Prințului, iar la antrenamentul de recuperare efectuat după cucerirea trofeului m-am pomenit că vine un tip și-mi dă cheile unei mașini.

Nu-l cunoșteam. «Păi, am mașină de la club!», i-am zis. «Nu, nu, e un dar special pentru tine!», mi-a răspuns. Era un Mercedes ML 63 MG, care de-abia apăruse pe piață. Am rămas cu gura căscată!".

"Când pierdeam, mă mai gândeam, din cauza frustrării, să renunț la națională. Așa s-a întâmplat, de exemplu, imediat după ce am ratat calificarea la Mondiale, la partida cu Danemarca. Am fost furios. Dar realizezi că trebuie totuși să continui, fiindcă nu mai poți schimba nimic" Mirel Rădoi

"Dacă în ultima vreme au început să apară jucători tineri cu calitate ofensivă, asta i se datorează în mare parte lui Gică Hagi. A tot încercat la Academie să caute exact acest tip de fotbalist, stimulând astfel și alte cluburi să meargă pe același fir" Mirel Rădoi

67 de selecțiia strâns Mirel Rădoi în tricoul echipei naționale, pentru care a marcat două goluri

29 de meciuriîn toate competițiile a stat Mirel Rădoi pe banca FCSB-ului în 2015

"Va fi o experiență interesantă pentru Mutu"

Rădoi n-a fost surprins de alegerea lui Mutu, care a plecat să lucreze la echipa secundă a lui Al Wahda, în Arabia Saudită: "Tot suntem acuzați noi, cei mai tineri, că sărim peste anumite etape. Uite că Adi s-a dus să lucreze acum la juniori, capitol la care, în Golf, stau foarte bine. Ei cu mentalitatea au probleme, sunt mai relaxați, nu iau lucrurile foarte în serios. Dar calitate au. Va fi o experiență interesantă pentru Mutu. Iar dacă Reghe câștigă campionatul și pleacă la altă echipă, Adi va avea poate șansa să fie numit în locul lui".

6.000.000 €a plătit Al Hilal pentru a-l cumpăra pe Rădoi de la Steaua în ianuarie 2009

cluburi există până acum pe CV-ul de antrenor al lui Rădoi: Steaua, SCM Pitești (director tehnic), Al Hilal (juniori)

Clasament preliminarii grupa 8 U21

1. Bosnia 15p (7j)
2. Portugalia 13p (6j)
3. România 12p (6j)
4. Elveția 7p (7j)
5. Țara Galilor 7p (6j)
6. Liechtenstein 0p (6j)

Cum se obține calificarea: la turneul final merg câștigătoarele celor 9 serii, iar cele mai bune patru echipe de pe locul doi vor disputa un baraj tur-retur pentru încă două poziții la Euro

Ce meciuri mai au "tricolorii"

7 septembrie: Portugalia - România
12 septembrie: România - Bosnia
12 octombrie: România - Țara Galilor
16 octombrie: România - Liechtenstein

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

Sorin Popa  •  13 August 2018, 18:25

da asa e. Bun de gura!

Sorin Popa  •  13 August 2018, 18:20

Mirelel esti un antrenosr slab. Probabil ca ia frustari vis-a -vis de Becali dar totusi dac ai fi fost un antrenor bun ai fi incercat si la oa alta echipa de club. Asa numit ..." selectioner"....

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase