12 comentarii. Scrie și tu!

INTERVIU Lionel Messi i-a făcut cel mai frumos compliment lui Cristiano Ronaldo și are un mesaj pentru toți cei care NU îl plac: „Din păcate pentru ei, vor trebui să mă mai suporte o vreme”

Lionel Messi vorbește rar. Rar și bine. Ajuns la 31 de ani, argentinianul, un tip introvertit, încearcă să fie mai deschis cu presa pentru că, spune el, faptul că a preferat până acum să vorbească mai mult pe teren nu i-a adus întotdeauna doar avantaje.

Articol de
sambata, 30 martie 00:29

DIN CUPRINS
Messi explică ce i-a lipsit Argentinei în finalele pierdute, ce a simțit după Mondialul din Rusia și cu ce gânduri s-a întors la națională
Fanii Barcelonei au ales golul cu Getafe din 2007 cel mai bun din istoria clubului, însă Messi are alte favorite
Care e relația lui cu Mauro Icardi
Cum a răspuns la întrebarea: „Crezi că poți juca până la 40 de ani?”
Cristiano Ronaldo, la loc de cinste în topul celor mai bun fotbaliști din lume
Ce mesaj le transmite celor care NU îl plac

Argentina nu-i iartă lui Messi lipsa de trofee la nivel de națională și fiecare eșec cu „pumele” îi aduce critici dure din partea presei și a suporterilor. Pentru mulți dintre conaționali, Messi nu va fi niciodată la înălțimea lui Maradona. Nici faptul că ar fi putut să aleagă Spania în detrimentul Argentinei, nici acela că s-a întors la națională deși știe că i se va imputa orice eventual pas greșit nu i-au îmbunat pe cei care îl critică mai dur decât orice fan advers. Dar Leo crede cu încăpățânare în visul lui de a câștiga ceva important cu naționala. Și, când se va trage linie, la finalul unei cariere de excepție, puțini îi vor mai putea reproșa că nu a încercat din toate puterile.



65 de goluriîn 129 de meciuri are Messi pentru Argentina. A oferit și 40 de assist-uri. E al 3-lea în topul prezențelor pentru „pume”, după Zanetti (143) și Mascherano (147)

Lionel Messi a vorbit, timp de mai bine de o oră, la Radio 94.7 Club Octubre, un post de radio din Argentina. A răspuns relaxat și în amănunt la fiecare dintre întrebările celor doi jurnaliști care l-au intervievat. Mai jos, toate declarațiile superstarului Barcelonei și al naționalei Argentinei.

Leo, de ce te-ai decis să vorbești acum?
Am considerat că acum e momentul potrivit. După tot ce s-a spus despre mine am decis să răspund. Ca să fiu sincer, au ajuns la mine tot felul de vorbe prin prieteni, apropiați din Argentina. Știu că se vorbește mult, se spun multe lucruri, nu mă surprinde deloc. Sunt multe minciuni, chestii inventate. A devenit un obicei să se spună lucruri neadevărate despre mine. Mă enervează teribil, mă înfurie pentru că, de multe ori, oamenii cred minciunile care se spun despre mine. D-asta am și decis că lumea trebuie să audă și varianta mea.

Nu-mi place când se spun minciuni despre mine. Cum a fost de exemplu asta recentă, când am venit la națională. Mă fac praf mereu, când vin, când nu vin, când nu sunt de față. E un asalt continuu la adresa mea și e adevărat că mă deranjează.

Ce s-a întâmplat la ultima convocare, pentru meciurile amicale cu Venezuela și Maroc?
Îmi dă bătăi de cap pubalgia de ceva vreme, dinaintea pauzei din decembrie. M-am antrenat puțin câte puțin, nu am jucat în toate meciurile din campionatul Spaniei. Cred că am jucat cel mai puțin din ultimii ani din cauza asta. Am tot simțit dureri și trebuie să am grijă de mine. Nu trece așa, de la o zi la alta. Da, mă simt mai bine, dar nu am scăpat de tot de probleme.

Scaloni, selecționerul, știe toate problemele mele și d-asta a decis să nu mai fac deplasarea pentru al doilea meci, cu Maroc. El oricum gândise două echipe diferite pentru cele două meciuri, așa că nu era nimic nou. Am jucat în primul meci, mereu mi-e mai greu în primul, e mai grea recuperarea, durerea e mai mare din cauza efortului pe care îl fac în timpul meciului. Apoi, selecționerul a decis să mă menajeze ca să mă recuperez și să nu se agraveze accidentarea. Iar pauza asta a venit la fix. Eu am mers la națională cu ideea de a juca ambele meciuri, dar apoi, când am simțit dureri, am decis împreună cu Scaloni că e mai bine să mă odihnesc ca să nu mi se agraveze accidentarea. Cei care au avut pubalgie înțeleg despre ce e vorba, pubalgia e o chestie complicată, nu trece de la o zi la alta. Cu fiecare zi mă simt mai bine, dar nu am scăpat definitiv de probleme. Trebuie să mă menajez. Am venit la Barcelona și 4 zile nu am făcut nimic, n-am făcut alergări, nu am atins mingea, iar asta m-a ajutat să mă recuperez, să nu mai am dureri

De ce nu ai vorbit după Mondial?
Mi-a fost greu să vorbesc despre ce s-a întâmplat în Rusia, a fost o lovitură foarte dură, una dintre cele mai mari dezamăgiri pe care le-am trăit la națională. Adevărul e că de la început nu ne-au ieșit lucrurile cum ne doream. Faptul că n-am câștigat, penalty-ul ratat de mine. Toate astea au făcut ca presiunea să fie și mai mare în al doilea meci. A fost asemănător contra Croației, după ce am primit gol ne-am panicat, rezultatul nu ne-a ajutat și lucrurile s-au complicat și mai tare. Apoi ne-am calificat cu mult noroc. A venit Franța și aveam 2-1, apoi ne-au dat gol și nu mai aveam timp de nimic. Am început să ne apărăm. Din păcate, nu era ceea ce voiam sau așteptam de la acel meci. Și calificările la Mondial fuseseră dificile.

Sincer, în momentul ăla nu aveam chef de nimic, nu voiam să mă gândesc la ce a fost. Am vrut doar să mă izolez, să stau doar cu familia, să uit de ce se întâmplase la Mondial, ce trăisem acolo. Mi-a fost greu să fac asta, dar era necesar pentru a putea să merg mai departe. Trebuia să mă izolez un pic, să mă îndepărtez un pic de națională, să privesc lucrurile din afară, să las timpul să treacă și să mă vindec. A fost o lovitură dură pentru noi toți, generația asta a fost maltratată, lovită din toate părțile, nu a apeciat nimeni ce realizaserăm ca grup, chiar dacă nu am câștigat nicio competiție. Am jucat 3 finale și a fost dureros să încheiem acest ciclu în acest fel.

Îi pare rău că a tăcut

V-ați simțit nedreptățiți de presă?
Cred că generația asta din ultimii ani a trăit lucruri anormale, pe care niciun alt grup de la națională dinaintea noastră nu l-a trăit. Eu nu am mai auzit niciodată să se spună atâtea prostii, minciuni spuse cu atâta convingere, cu atâta liniște, fără să se gândească la nimic. Ceea ce a făcut naționala a fost extraordinar: finală de Mondial, două finale de Copa America, lucrurile astea nu se obțin ușor. Mereu am avut probleme cu presa. D-asta la un moment dat nici nu mai dădeam declarații, se depășise orice limită. Dacă noi nu am fi fost uniți și nu ne-am fi apărat, presa ar fi continuat să spună tot felul de lucruri. Dar noi am devenit mai puternici și nu am mai dat atenție minciunilor care se spuneau.

Sunt mulți care spun că tu decizi la națională, hai să lămurim subiectul ăsta!
Prostiile astea că eu fac echipa, eu decid cine vine la lot, eu aleg selecționerul, eu fac ce mă taie capul circulă de ani de zile. Unii au spus chiar că eu iau deciziile la Federație, toate astea sunt minciuni! Pipa, Aguero, Mascherano, Di Maria, toți cei chemați la lot la acel moment erau cei mai buni din lume. În ceea ce-l privește pe Sampaoli, da, e adevărat că ne-am strâns toți jucătorii și am discutat cu el într-o situație limită. Era ultimul meci și ceva nu mergea cum trebuie. Dacă n-am fi ieșit din grupe ar fi fost unul dintre cele mai mari eșecuri din istoria naționalei. Nu neg. Am vorbit, ne-am spus fiecare ce credem, așa cum face orice grup puternic. Atât și nimic mai mult, e o chestie care trebuia făcută pentru binele grupului.

E o nebunie! Unii spun că tatăl meu ia deciziile la Federație. Familia suferă. Mie mi-e mai ușor, eu nu mă uit la TV, nu citesc ce se spune în Argentina, dar familia mea suferă din cauza minciunilor care se spun. Fiecare spune ce îi trece prin cap și pentru că eu nu ies să dezmint, oamenii rămân cu părerea greșită: că eu sunt un nenorocit, că tata conduce Federația, noi facem tot ce vrem la națională. Toate astea sunt minciuni!

Au fost momente în care fiecare a spus ce l-a tăiat capul, eu n-am dat importanță, eu n-am ripostat, am lăsat pe oricine să spună ce a vrut și probabil că am greșit. Dar dacă aș ieși de fiecare dată când se spun minciuni despre mine ar trebui să stau numai în presă pentru a da dezmințiri.

"Dacă eram în locul lui Messi aș fi rămas cu echipa în cantonament, indiferent că se căsătorea fiica mea sau mai știu eu ce eveniment era. Messi e cel mai bun din lume, nu există dubii. A jucat contra Venezuelei și a fost cel mai bun. Dar cel mai bun din lume trebuie să fie mereu prezent alături de echipă și mai ales când echipa pierde. Căpitanul, liderul echipei trebuie să fie cu echipa" Óscar Ruggeri, fost campion mondial cu Argentina în 1986

Cum comentezi declarația lui Ruggeri?
Ceea ce a spus Ruggeri mă doare și mă deranjează. Nu sunt genul care să umble cu minciuni și nici nu sunt genul care să spună tot timpul că iubește naționala și că mă simt bine la națională. Normal că iubesc Argentina, dar asta nu înseamnă că trebuie să repet la infinit. Demonstrez asta altfel, pe teren. Cine vrea să creadă altceva, s-o facă. Pentru națională am făcut multe lucruri și nu am ieșit să mă bat cu pumnii în piept. Suntem profesioniști, iubesc naționala și dacă nu ar fi așa nu aș mai veni la lot. Nu mă poate obliga nimeni. Eu vin aici pentru că vreau. Aș putea foarte bine să stau acasă, cu familia, cu băieții mei. Nu mă obligă nimeni să vin, eu am ales să joc pentru Argentina.

Argentina, vis neîmplinit

Prietenii, familia ce au spus despre decizia ta de a reveni la națională?
Au fost mulți împotriva acestei decizii, familia, prietenii, mulți mi-au spus: nu te mai întoarce, de ce să te întorci? Te vor face praf, o să suferi. Eu vreau să câștig ceva cu naționala. Am fost foarte aproape s-o fac și voi continua să încerc să obțin ceva. Vreau să câștig cu Argentina, vreau să vin la lot, vreau să joc toate meciurile importante. Eu am ales să continui.

Ce te-a durut cel mai mult?
Thiago, fiul meu cel mare, are 6 ani și înțelege multe lucruri. Se uită mereu videouri pe YouTube, îi place fotbalul, vede multe lucruri acolo. Într-o zi a venit la mine și m-a întrebat: «de ce te omoară cu criticile în Argentina, tati? De ce te mai duci să joci pentru Argentina? De ce nu te iubesc oamenii?» Ce-i răspund? Că sunt doar unii care mă critică, îi spun că oamenii mă iubesc, îi amintesc cum mă tratează oamenii când mergem în Argentina, îmi cer să fac poze, să le dau autografe, îmi arată că mă iubesc. Îi spun că doar unii vorbesc urât de mine și atâta tot.

Și eu văd toate lucrurile astea, dar nu îmi pasă, nu le pun la suflet pentru că eu vreau să joc la națională. Dar n-o să mă vedeți tot timpul cum fac declarații de dragoste Argentinei. Eu nu sunt așa, nu am nevoie să ies în fiecare zi și să spun ce mult iubesc Argentina. Îmi arăt dragostea față de națională în alt mod și nu-mi pasă ce prostii spun alții, nu trebuie să demonstrez nimic nimănui.

Dacă cineva de la Federație te-ar fi întrebat ce părere ai despre Scaloni, un antrenor fără un CV convingător, ce ai fi spus?
Eu am plecat de la Mondial și nu am mai vorbit cu nimeni din Federație absolut nimic. Nu știam nimic. L-au pus interimar pe Scaloni, el a început să mă sune, am discutat, mi-a zis să mă odihnesc, că o să vină momentul să revin la națională, mi-a povestit despre jucătorii noi, mi-a zis că până revin o să creeze un grup.

Dacă m-ar fi întrebat despre selecționer aș fi spus că nu trebuie să aleg eu, Federația trebuie să decidă. Nu vreau să aud că eu aleg selecționerul. Nu voi decide eu niciodată ce jucători trebuie să vină la lot sau ce antrenor trebuie să fie.

Uite, Kun Aguero tot repetă de 10 ani că e cel mai bun prieten al meu și se amuză că e, de cele mai multe ori, rezervă. Dacă aș fi avut atâta putere de decizie la națională, prietenul meu ar fi jucat, nu? Nu vreau să transform în realitate toate minciunile care se spun despre mine. Eu vin la națională, joc, încerc să dau tot ce am mai bun, vreau să câștig, încerc să mă bucur de ce trăiesc acolo chiar dacă misiunea noastră e una dificilă de fiecare dată când venim. Mereu sunt probleme, mereu se spun prostii și devine dificil să te bucuri de națională în condițiile astea, din păcate.

Ce părere ai despre schimbul de generații? Crezi că era momentul pentru asta?
E ceva normal, sunt mulți tineri cu potențial. Cred însă că a fost o schimbare bruscă, că schimbul de generații trebuia să se facă încet, încet, combinând tinerețea cu experiența celor de dinainte. E o schimbare destul de mare și cred că se vede. E nevoie de timp și de meciuri pentru a forma din nou o națională puternică, să nu începem să-i omorâm pe copiii ăștia, trebuie să creștem ca grup, să le oferim încredere puștilor și să îi susținem. Să nu-i punem la zid pentru că au pierdut un meci sau au jucat prost. Că le place unora sau nu, băieții ăștia vin după o generație care a obținut rezultate importante, nu e ușor să schimbi tot lotul și să te menții la același nivel.

Te-a surprins cineva în mod deosebit din noul val?
Toți jucătorii noi m-au surprins, sunt tineri cu mult potențial, talentați. Și ei au creat un grup frumos. Îi știu pe toți, i-am văzut la echipele lor, i-am văzut în meciurile pe care naționala le-a jucat fără mine, dar fiind acolo și antrenându-mă alături de ei am avut ocazia să văd mai multe lucruri decât vezi la TV și mi-a plăcut mult ce am văzut. Argentina trece printr-un moment de schimbare, dar e mereu importantă în lume pentru ce a fost, ce este și ce va fi. Dar dacă e să fiu realist, respectul îl câștigi pe teren, iar acum trebuie să muncim mult pentru a ajunge o forță. Băieții ăștia tineri au 7-8 meciuri împreună, e nevoie de răbdare ca să crească și să devină puternici. N-au îndoieli că așa va fi, pentru că există mult potențial.

Dacă ar trebui să-ți faci autocritica, ce ai spune?
Dacă am fi câștigat în Brazilia, lucrurile ar fi fost cu totul diferite. Am avut o șansă unică să câștigăm acel meci, am făcut tot ce am putut, dar nu am reușit și de acolo au venit multe lucruri negative. Relația cu presa ar fi trebuit să fie alta, dar din ambele părți. Și noi ne-am închis în noi, dar asta pentru că ne durea foarte tare. Cred că trebuie să găsim o cale să facem pace cu presa, să fie armonie pentru că toți ne dorim tot ce e mai bun pentru Argentina. Dacă unii trag într-o parte și alții în cealaltă nu ajungem nicăieri. Naționala trebuie să fie mai presus de orice. Trebuie să încercăm să ne înțelegem bine. S-au schimbat și generațiile de jurnaliști și cred că cei de acum nu sunt așa agresivi ca cei dinainte.

Crezi că Argentinei i-a lipsit și norocul?
Spania în 2010 era o superechipă, am văzut asta de aproape, juca fenomenal, cel mai bine din istorie, poate, dar a avut și noroc. Olanda a avut două ocazii uriașe să închidă meciul și nu a profitat. Noi, din păcate, nu am avut norocul ăsta niciodată. Dacă am fi câștigat Mondialul, am fi câștigat imediat și Copa America pentru că dinamica ar fi fost alta. Nu ne-a ieșit, dar mereu am făcut tot posibilul.

Nu cred că se compară cu nimic sentimentul de a fi campion mondial, am avut ocazia să stau alături de campioni mondiali și mi-au spus că e ceva unic, e cel mai frumos sentiment. Am avut și eu norocul să câștig tot la nivel de club, la nivel individual, iar faptul că nu am reușit și cu Argentina mă doare. Dacă ați ști de câte ori m-am gândit la finalele pierdute, la ocaziile avute și, din păcate, nu am avut noroc. Măcar o finală dacăm am fi câștigat din cele pierdute. Lucrurile ar fi fost atât de diferite.

Ai simțit vreodată că te apasă importanța pe care o are tricoul cu numărul 10 în națională?
Niciodată. Când mi l-a dat Diego, l-am preluat cu naturalețe și nu am simțit că e o presiune. Eram obișnuit să port 10 la Barcelona, și aici era un număr important, îl purtase Ronaldinho.

Crezi că poți câștiga ceva cu naționala?
Trebuie să continuăm să încercăm. Vor mai fi ocazii, vine acum iar Copa America, mai sunt șanse. Voi continua să încerc. Dumnezeu știe de ce face lucrurile așa, poate nu era ăla momentul nostru, poate că Dumnezeu o să-mi dea bucuria asta la un moment dat sau poate că nu. Nu știu, Dumnezeu știe de ce trebuie să fie așa. El știe dacă voi câștiga vreodată ceva cu Argentina sau nu.

Mai ușor la Barcelona

Xavi spunea că atunci când la Barcelona te vedeau că nu participi la faze, ei se apropiau de tine, îți dădeau mingea.
Aia a fost o epocă fantastică, cea mai bună sau una dintre cele mai bune echipe din istorie. Ieșeam pe teren și nimeni nu trebuia să spună nimic, fiecare știa ce avea de făcut, aveam mingea, ne cream ocazii, nimeni nu țipa. Fiecare se motivează altfel, fiecare trăiește altfel. Mie îmi face bine să fiu permanent în contact cu mingea, să particip la joc cât mai mult, asta mă face să fiu conectat permanent la meci.

590 de goluria marcat Messi pentru Barcelona în 674 de meciuri. A bifat și 233 de assist-uri

La Barcelona marchezi 3 goluri în aproape fiecare meci. Te-ai gândit vreodată: dar de ce nu îmi iese și la națională?
Evident că mă gândesc. La Barcelona jucăm o dată la 3 zile, ne antrenăm în același fel zilnic, aceeași filozofie. Nu e ușor să vii la națională și să joci un meci. Sau să vii, să ai o lună de pregătire și să mergi la Mondial. Echipele se creează în timp, devin puternice jucând, câștigând meciuri. Aici vii, joci un meci și nu mai ai contact cu naționala 3 luni. Și când vii iar la lot te gândești că ai pierdut ultimul meci. La club, joci o dată la 3 zile și dacă faci un meci prost, după 3 zile ai ocazia să te revanșezi, e mult mai ușor.

Nu te-ai gândit să-i propui lui Scaloni să jucați ca Barcelona?
Filozofia e totul pentru Barcelona, acolo se caută jucători cu profil Barca, antrenamentele sunt făcute într-un anumit fel. Argentina nu are jucători cu care să joace cum joacă Barcelona. Și nici nu are jucători pentru a alinia 5 în apărare. Trebuie ca totul să fie clar pentru că nu trebuie să greșești. Uneori nu ai timp să faci tot ce vrei la națională. M-a surprins să jucăm cu 5 în apărare, pentru că în primele zile înainte de Venezuela, ne-am antrenat să jucăm altceva. Dar trebuie să și testezi, să vezi ce jucători ai și să tragi concluzii. Cred că Scaloni are o idee clară despre cum vrea să joace Argentina. Am avut ghinionul să pierdem, unii cred că trebuie să câștigi 3-0 sau 4-0 în fața Venezuelei, dar nu e așa. Scaloni încearcă să facă o echipă puternică, să fie solidă în apărare, să știe ce să facă atunci când nu are mingea și când o avem să deschidem jocul, iar eu să fac ce fac la Barcelona, să vin spre interior, să creez superioritate.

Ai spus de multe ori ca ți-ar plăcea să-ți închei cariera la Newell's Old Boys.
Da, dar nu e ușor pentru că asta implică multe. Ar trebui să mă întorc în Argentina, trebuie să mă gândesc la copii. Evident, mi-ar plăcea să pot să joc la Newell's, dar nu știu ce va fi. Toată familia mea ține cu Newell's.

Este Luis Suarez coechipierul cu care te-ai înțeles cel mai bine în cariera ta de până acum?
Cu Luis am o relație care merge mai departe de terenul de joc. Am avut mulți jucători fantastici alături de mine, dar cu Luis am o prietenie frumoasă.

Golul cu Getafe a fost ales de fanii Barcelonei cel mai bun din istoria clubului? Ești de acord?
Sincer, eu aș fi ales altul. Mie mi-a plăcut mult cel pe care i l-am marcat lui Real Madrid în semifinalele Champions League, pe Bernabeu. Îmi place pentru cum am marcat, pentru importanța lui, pentru tot. E unul dintre preferatele mele. La fel ca și cel marcat lui Manchester, cu capul. Eu aleg mai mult pentru cât de important a fost, nu neapărat pentru frumusețe.

Răspuns pentru Icardi

Când vezi că unul dintre jucătorii tineri de la națională e mai timid și îi e rușine să vorbească cu tine?
Am o relație minunată cu toți, încerc să mă adaptez la grup pentru că eu sunt cel nou și trebuie să mă adaptez. Ei sunt mai tineri, eu trebuie să mă apropii mai mult de ei, eu sunt unul dintre cei mai bătrâni.

"M-am simțit mai comod, s-a format un grup foarte frumos, nu ca cel dinainte, unde nu era atâta colegialitate și prietenie " Mauro Icardi, atacant Inter

Cum comentezi declarația lui Icardi?
Nu am înțeles-o. Nimeni nu l-a tratat urât la națională. Eu cu Icardi m-am întâlnit la două meciuri doar pentru că m-am accidentat apoi, dar nu știu ce i s-a întâmplat de a spus asta. La orice națională sunt unii mai tineri, unii mai bătrâni. Fiecare are afinitățile lui, se creează bisericuțe, unii se simt mai bine în compania unui jucător sau a altuia. Și eu când am venit erau Heinze, El Ratón (Ayala), Román (Riquelme) și nu mă apropiam de ei, dar nu aveam o relație proastă. Nu știu ce a vrut să spună Icardi. Nu am tratat niciodată urât pe cineva.

Ți se reproșează că vorbești puțin. Crezi că e o slăbiciune sau ești genul care spune ce are de spus și asta e tot?
Nu e vorba că vorbesc puțin la națională, nici la Barcelona nu vorbesc mai mult. Nu sunt genul care vorbește mult. Eu joc, asta îmi place să fac. Nu sunt genul căruia să-i placă să dea încontinuu interviuri sau să ies să vorbesc după fiecare meci. Poate că ar fi trebuit să vorbesc mai des și să dezmint toate minciunile care s-au spus. Dar asta e, mai învăț și eu, experiența te învață să reacționezi.

Cristiano, la loc de cinste

Crezi că o să poți juca până la 40 de ani?
Nu știu, sper să mai pot juca câțiva ani. Îmi voi da seama când vine momentul să spun stop, când o să simt că nu mai pot. Dar sper ca asta să fie cât mai târziu posibil. Clar că o să trag de mine cât de mult pot. Iubesc fotbalul de când m-am născut, e singurul lucru pe care știu să-l fac, iubesc să am mingea la picior, iubesc fotbalul la nebunie, îl iubesc la fel de mult ca atunci când eram copil. Sper să nu pierd niciodată bucuria asta, să continui să mă bucur, iar când o să mă retrag o să joc în continuare cu prietenii, cu copiii mei.

ronaldo messi

Știm că îți e rușine când cineva îți spune că ești cel mai bun fotbalist din istorie. Așa că spune-ne cine crezi că e cel mai bun fotbalist din lume fără să te pui la socoteală pe tine?
E greu să alegi unul, sunt mulți jucători foarte buni: Neymar, Mbappé, Hazard, Suárez, Kun Agüero. E foarte greu să aleg unul, sigur uit pe cineva. Oricare dintre ei poate fi acum cel mai bun din lume.

Când ai zis că sigur uiți vreunul... ar putea fi un „7”?
Cristiano. Pe el l-am scos din calculele pentru lista asta, l-am pus alături de mine. Îți jur că am fost sincer când am spus asta.

Îți pare rău că a plecat din Spania?
Îmi lipsește duelul cu el. Era frumos, am și suferit în meciurile cu el, dar mă ajuta să vreau să fiu mai bun de câte ori îl vedeam ridicând un trofeu cu Real Madrid. Era frumos să-l avem în campionatul nostru pentru tot ceea ce înseamnă Cristiano pentru fotbal, pentru prestigiul pe care îl dădea competiției. Ar fi fost frumos să continue în Spania.

Ți-ar plăcea o finală Champions League Messi - Cristiano?
Ar fi frumos. Îi port foarte mult respect lui Juventus. Am spus la începutul sezonului că mi se pare o echipă foarte puternică, are jucători buni, iar odată cu venirea lui Cristiano e și mai puternică. Era o candidată serioasă la câștigarea Champions League, iar după venirea lui Cristiano cu atât mai mult. După felul în care au eliminat-o pe Atletico Madrid au căpătat și mai multă încredere. Dar important e să ajungem noi în finală și apoi vedem cu cine jucăm: Juventus sau oricare alta. Avem un meci greu.

Dacă visezi la finala asta, o să-i ceri lui Cristiano prin minutul 85 să faceți schimb de tricouri?
Nu sunt genul care să ceară să facă schimb în timpul meciului, la final mai vedem.

Câte tricouri ți se cer după un meci?
Am două tricouri la fiecare meci și fac schimb cu amândouă.

Transmite-le un mesaj tuturor argentinienilor care nu te susțin!
Ce să le transmit? Nu am nimic să le transmit. Eu joc pentru mine, pentru familia mea, pentru colegii mei, pentru cei care mă iubesc și se bucură să mă vadă jucând. Din păcate pentru ei, cei care nu mă plac vor trebui să mă mai suporte o vreme.

Comentarii (12 ) Adaugă comentariu

sala_dalles  •  30 Martie 2019, 19:48

Postat de Dan Pastrama pe 30 Martie 2019, 14:22

messi un produs barcelona care joaca doar pentru a-l pune in valoare. cum iese de sub palaria barcei cum ne arata cat de mic este defapt...auzi il pune langa el pe CR7, pai CR7 este 7 trepte peste mesi, unde s-a dus a rupt trofeele in doua inclusiv cu nationala care spre deosebire de nationala argentinei e praf. Dar CR7 a reusit totusi s-o faca campioana europeana. Apropo circula un zvon ca CR7 a eliminat 2 echipe spaniole anul asta, Atletico si Real Madrid...asta spune tot despre CR7 individualul, orgoliosul, arogantul ce vreti voi...dar indubitabil cel mai bun din istorie..

Ba eu sunt logic , rational si asta conteaza cel mai mult Sint fan Argentina dar nu Barca. Cum adica cr 7 este de 7 or I pester messi ! Ai ceva la bila ? Nici in gluma nu se spune asta

alexzece  •  30 Martie 2019, 19:43

Postat de Dan Pastrama pe 30 Martie 2019, 17:47

decat "zece" neuroni mai bine pastrama

Mai bine zece neuroni decat multimea vida din creierul tau.

Dan Pastrama  •  30 Martie 2019, 17:47

Postat de alexzece pe 30 Martie 2019, 16:59

Ai creierul "pastrama", cumetre.

decat "zece" neuroni mai bine pastrama

Vezi toate comentariile (12)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase