2 comentarii. Scrie și tu!

INTERVIU EXCLUSIV cu eroul naționalei U21: "Muncește până când idolii tăi îți vor fi rivali sau colegi" » Dezvăluie momentele psihologice trăite la penalty

Articol de
luni, 10 septembrie 10:27

DIN CUPRINS
Momentele psihologice trăite la penalty-ul apărat
Familia, punctul lui de sprijin: "Nu uit de ce am plecat de acasă"
Cum pregătesc "tricolorii" mici duelul cu Bosnia

Ionuț Andrei Radu, portarul-erou al României din supervictoria cu Portugalia, 2-1, a dezvăluit ce-l motivează în carieră și cum se gândesc el și coechipierii la meciul cu Bosnia de marți, următorul din preliminariile CE 2019. 



Ionuț Andrei Radu a fost Superman vineri seară. Golurile victoriei le-au aparținut lui Cicâldău și Andrei Ivan, dar Radu a fost zeul meciului! A primit nota 10 din partea GSP nu doar pentru că i-a parat penalty-ul lui Joao Carvalho, în minutul 90Ă9!, ci pentru toate paradele sale excepționale din duelul câștigat cu 2-1.

Cu pumnul înainte, cu robinsonade, cu minuni și cu șansă, portarul celor de la Genoa a fost un adevărat căpitan al tineretului "tricolor". Eroul României a vorbit pentru GSP.ro într-un interviu ce-a scos la lumină nu doar un fotbalist de valoare, ci și un bărbat cu capul pe umeri, în ciuda vârstei fragede, de doar 21 de ani.

- Ionuț, cum se simte acum ceea ce-ați obținut vineri seară?
- Părea că nu se va termina niciodată! Acum, când mi-aduc aminte, cred că niciodată nu i-am văzut pe băieți atât de determinați, de montați. S-a obținut un rezultat grandios.

- Simți echipa în forță pentru meciul de marți? Te întreb fiindcă am mai fost puși de multe ori în fața unor dueluri cruciale, la orice nivel, club și naționale, dar am capotat pe final.
- Eu cred că au fost experiențe din care să învățăm. Suntem un grup unic, niște colegi fantastici, aratăm acum că am putea bate pe oricine

"De pe bancă mi s-a transmis energie pozitivă"

- Ce-ai simțit când ai văzut că arbitrul turc a dat 9 minute de prelungire?
- Nu-l blamez. Mă așteptam să dea chiar 10 minute de prelungire.

- Ești ironic sau vorbești serios?
- Vorbesc serios. Am pierdut mult timp și eu când am avut dureri musculare în repriza secundă, am terminat partida cu mari dureri, sincer, de-abia am putut să duc meciul la capăt. Important e că echipa nu s-a lăsat până la final și-am făcut ceva remarcabil pentru țară.

- La penalty cum a fost?
- N-am avut nicio reacție, timpul parcă se oprise. Eram eu și Dumnezeu, în astfel de momente nu prea ai ce să gândești prea mult. Am studiat penalty-urile cu domnul Eugen Anghel, antrenorul cu portarii, toți de pe bancă mi-au transmis lucruri și energie pozitivă, de aceea cred că acel 11 metri a fost parat de toată echipa, nu doar de mine!

"Să credem că nu ne poate sta nimeni în cale"

Sunteți favoriți cu Bosnia?
- Dacă am petrecut un pic în vestiar după succesul cu Portugalia, nu ne-am pierdut mințile. Nu este cazul acum să ne supralicităm victoria, OK, am meritat-o, doar că acum va urma o altă partidă. Să fim încrezători și curajoși, să credem că nu ne poate sta nimeni în cale, dar să muncim pentru asta! Știm că poate fi decisiv.

- Ce ți-a spus Mirel Rădoi după meci?
- Nu se mai înțelegea nimic, nu mai auzeam nimic, parcă eram în altă lume. Nu am realizat imediat ce se întâmplă. Toți veneau la mine, trăgeau de mine: "Bravo, Andrei! Bravo, Ionuț! Bravo, Radu!". Nu mai știam ce reacție să am. Victoria e câștigată de echipă, nu doar de mine, e a întregii Românii, de fapt.

- Până la urmă, prenumele de scenă care este, Ionuț sau Andrei? Apari pe site-urile oficiale de specialitate în toate felurile.
- Mie îmi place să mi se spună Andrei, dar cei mai mulți îmi zic Ionuț, ca să nu mă confunde cu celălalt Radu, fundașul stânga. Acum, cum vreți voi... Cel mai bine, treceți tot numele, Ionuț Andrei Radu.

"Nu uit de ce am plecat de acasă"

- Care este motto-ul vieții tale acum?
- Să nu uit de ce am plecat de acasă, de ce mi-am lăsat familia în urmă! Am vrut și vreau să-mi clădesc un nume respectabil în fotbal, e cariera pe care am ales-o. Motto... Am plecat de 6 ani și-mi spun mereu: "Muncește până când idolii tăi vor deveni rivalii tăi! Sau măcar colegii tăi!".

- Cu cine visezi să te duelezi în Serie A?
- Cu mulți. Trebuie să mă pregătesc la echipa mea de club, Genoa, iar când va veni momentul meu să mă găsească pregătit. Sunt sigur că voi avea rezultate bune!

- E mai greu să trăiești printre străini?
- Nu e greu deloc. Dacă vrei să ajungi top player, trebuie să faci sacrificii. Iar dacă lași un loc sau niște persoane în urmă, le lași ca să-ți fie ție mai bine. La început e greu, apoi te obișnuiești.

- E mai greu să ajungi la Inter sau la Genoa sau să te menții?
- E foarte greu să te menții la nivel de Serie A. Ei se uită la ceea ce faci, zi de zi, să ai continuitate în rezultate bune. Dar dacă te concentrezi și te antrenezi serios, n-ai cum să nu fii răsplătit, n-ai cum să nu reușești

"Am petrecut, am cântat, am fost fericiți, dar victoria cu Portugalia trebuie să fie doar un punct de plecare pentru meciul cu Bosnia, calificarea fiind la îndemâna noastră. Depindem de noi, partida de marți e mai importantă decât cea cu lusitanii"

"Niciun moment în Portugalia, și cu doi oameni în minus pe teren, vă dau cuvântul, n-am avut nicio clipă de teamă. Îi simțeam pe băieți, era o energie superpozitivă, am trecut cu bine peste momente de tensiune" Ionuț Andrei Radu

8 selecții
are la reprezentativa Under 21, fiind căpitan în ultimele șapte meciuri

În pas cu moda

Eroul României din Portugalia, Ionuț Radu, este dedicat producțiilor vestimentare din orașele fashion ale Italiei.

"Întotdeauna apreciez calitatea, nu cantitatea". Este doar una dintre aprecierile personale ale lui Ionuț Andrei Radu în social media, atunci când expune diverse fotografii despre viața lui. Fanii care-l urmăresc, peste 31.600 de urmăritori pe Instagram, se delectează cu poze nu doar din cariera portarului genovezilor, ci și din locurile pe unde merge fotbalistul de 21 de ani.

Fiind în Italia din 2013, trăind cinci ani la Milano, fiind tânăr și cu ceva bani - are un contract de 600.000 de euro la Genoa -, românul a devenit un fashionista. Iar hainele create de diverși designeri vestimentari la modă i-au alcătuit garderoba lui Ionuț.
Stilul fotbalistului este unul nonconformist, care-l definește, este integrat perfect în peisajul din Peninsulă. Indiferent că e la Milano, în vacanțe în Mykonos sau în Capri, ori la București. Fiindcă, așa cum scrie el într-o postare: "Oamenii vor încerca să-ți spună cine ești, arată-le cine ești cu adevărat".

3.000.000 € e cota portarului pe transfermarkt

Când va debuta la Genoa

Radu a debutat în Serie A în tricoul lui Inter, însă la Genoa (locul 15) n-a apucat să joace în cele trei partide oficiale ale ediției. A fost doar rezervă. Totuși, evoluțiile neconvingătoare ale lui Marchetti (35 de ani) îi deschid poarta titularizării românului, poate chiar de etapa viitoare, acasă, cu Bologna. Ediția trecută, a strâns 22 de meciuri în Serie B pentru Avellino, plus alte două în Coppa Italia.

Vezi și:

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

portardelegenda  •  10 Septembrie 2018, 17:05

Andrei așa cum ți am mai spus sa nu uiți niciodată de ce ai plecat de acasă .limita este doar cerul

roadghost  •  10 Septembrie 2018, 15:54

Pare un pusti in regula, cu capul pe umeri. L-am vazut in mai multe meciuri si ia foarte greu gol. Dar marele lui avantaj cred eu este faptul ca, si daca ia gol, nu cade psihic dupa aia, cum fac multi portari romani. Nu cred ca Radu a luat foarte des mai mult de 1 gol pe meci. Felicitari pustiule!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase