9 comentarii. Scrie și tu!

EXCLUSIV Gică Popescu anunță investiții importante ale Guvernului: „400 de milioane de euro pentru România, nu pentru UEFA!” 

Gică Popescu vorbește deschis într-un interviu-eveniment pentru GSP despre naționala României, Euro 2020, colaborarea cu Guvernul și noua funcție de la Viitorul

Articol de ,
vineri, 14 iunie 02:35

DIN CUPRINS
 În ce stadiu se află pregătirile pentru Euro 2020 și ce planuri mai are Guvernul pentru sport;
 Cum l-a convins Gică Hagi să vină la Viitorul și cum colaborează împreună ca șefi de club;
 Cine e jucătorul de la Academia „Gheorghe Hagi” care va fi noul star al Ligii 1;
 Planul lui Gică Hagi pentru Viitorul și pentru echipa națională;
 Popescu îl critică pe selecționerul Cosmin Contra pentru lipsa de curaj;

Gică Popescu spune că va fi făcută și calea ferată aeroport-Gara de Nord, vor fi construite și patru stadioane plus 150 de baze sportive și 200 de terenuri prin toată țara



Între timp, încearcă să-l convingă pe Hagi să înceteze să mai verifice tot el și iarba, să mai delege din atribuții, dar anunță că Viitorul e aproape să vândă o parte din acțiunile clubului unor invstitori români foarte potenți financiar

Un fost căpitan al Barcelonei, îmbrăcat la costum și cu un aer de manager din multinațională, într-un birou imens din clădirea Guvernului României. Nu e o imagine tocmai obișnuită aceasta cu Gică Popescu.

El s-a acomodat însă cu rolul la care va renunța peste un an, când va începe Euro 2020 și va înceta activitatea lui de consilier responsabil cu coordonarea pregătirilor pentru turneul final din care Bucureștiul o să fie gazdă pentru patru meciuri. 

„Am renunțat la postul de consilier plin și am devenit consilier onorific în Guvern, ca să nu fiu plătit. Acum cred că am greșit, ar fi fost bine să fi încasat salariul și să-l fi donat”, crede Popescu. El a acceptat recent și un job plătit: a devenit șeful echipei lui Hagi. 

Domnule Popescu, cum v-a atras Hagi să deveniți președintele clubului său?

Propunerea exista de trei ani de zile, îmi tot spunea Gică „Hai, vino lângă mine, am nevoie de tine ca să nu mă mai ocup eu singur de partea administrativă!”. I-am zis că am muncit mult de tot la acest proiect pentru organizarea Euro 2020 și este în proporție de 90 la sută terminat. Ce a mai rămas de făcut: pentru calea ferată s-au semnat actele marți, va fi demarată și construirea a 150 de baze sportive și 400 de terenuri în toată țara, plus Aeroportul Băneasa, pe care noi l-am prezentat la UEFA ca funcțional pentru chartere, echipe, suporteri, ca să reducem traficul de pe Otopeni. 

Și trebuie modernizat aeroportul Băneasa?

Da, trebuie refăcut în totalitate. Așa... Hagi a acceptat situația: "N-o să fii zi de zi la Ovidiu, poți să vii doar două zile pe săptămână ca să discuți cu toate departamentele și în restul timpului să te ocupi în continuare de Euro". Am zis da, pentru o vreme mă voi împărți între Guvern și Ovidiu. Nu puteam să renunț la planurile pentru European, pe care le-am luat când erau sub nivelul zero și acum se lucrează la toate: stadioanele se construiesc, contractul pentru calea ferată Gara de Nord-Otopeni s-a semnat și va fi gata între 15 și 30 mai anul viitor. În iunie 2020 vom fi în regulă cu toate condițiile pentru turneul final. 

Și după Euro 2020 ce veți mai avea de făcut aici?

Mă voi întâlni cu toată echipa interministerială care a lucrat alături de mine, le voi mulțumi oamenilor și gata, s-a încheiat munca mea! Am acceptat o poziție de coordonare pentru că era un proiect amplu, m-a atras și m-a onorat. Poate doar să apară alt proiect de acest gen, să organizeze România vreun Mondial ca să mai lucrez într-o astfel de funcție.

De când sunteți consilier în Guvern v-a curtat vreun partid politic?

Daaa! Nu numai acum, am primit întotdeauna propuneri. Acum, în mod special am fost ofertat. Nu știu să fac politică și cred că e bine să te rezumi la ce te pricepi. Dacă am o opinie despre vreun subiect, n-aș putea să renunț la părerea mea ca să mă aliniez disciplinei partidului. O disciplină pe care pot s-o înțeleg, așa e în politică, doar că n-aș putea eu să mă încadrez. Nu, Doamne, ferește! Mai bine mă întorc la fotbal. 

„Cu Hagi e mai greu decât la Guvern”

V-a surprins ceva ce din afară nu observaserăți?

De multe ori, e greu să înțelegi unele situații când vii din afară, din mediul privat. Eu o să rămân cu convingerea că se pot face multe lucruri în România. Când am zis că vom face linia ferată Otopeni-Gara de Nord, multă lume a râs de mine, am și făcut un pariu în direct cu Radu Naum, au existat și unele articole răutăcioase, spuneau că vorbesc ca un politician.

Dar vor fi toate gata la timp pentru Campionatul European? 

Oameni buni, stadioanele, bazele sportive și calea ferată nu le facem pentru Euro! Noi ne folosim de Euro ca să construim aceste lucruri și ele să ne rămână. Putem să terminăm șapte stadioane și să vină echipele de la turneul final să spună: „Nu ne antrenăm aici, noi vrem să alergăm prin parc, ăsta e programul de pregătire!”. Ar trebui să fim tâmpiți să băgăm sute de milioane de euro pentru două săptămâni, cât durează Campionatul! 

Cât costă toate lucrările acestea?

Peste 200 de milioane de euro bazele sportive, vreo 80 de milioane calea ferată. Cu tot cu stadioanele, 400 de milioane de euro, poate ceva mai mult. Nu știu exact suma, dar pe acolo se ajunge. 

popescu hagi

„Am insistat să nu-și riște banii în fotbal”

E mai greu de lucrat la Viitorul decât e la Guvern?

Cu mult mai greu! Hagi e un perfecționist cum rar întâlnești. Lui îi va fi greu o vreme să mai lase lucrurile, să nu se mai ocupe el și de marketing, și de tunsul terenului. Că făcea el tot! Ușor, ușor le preiau eu. Gică încă e acolo și tot mai vrea să știe tot! E normal să știe ce se petrece, că e clubul lui! Sunt banii lui, oricât de cumnați am fi noi! E foarte exigent!

E și rigid, greu de convins?

E coleric, se aprinde foarte ușor și trebuie să-l lași să se stingă după o explozie d-asta. Îi trece și recunoaște: „Aveai dreptate”. Are un suflet minunat, dar se aprinde repede. Urmărește fiecare detaliu, zi de zi, și vrea să fie cel mai bun, îi presează pe toți. 

Nu există un risc să vă certați acum, când aveți de colaborat oficial?

Dar ne certăm zi de zi! Eu sunt mai echilibrat. În ultimii 30 de ani am avut o grămadă de discuții în contradictoriu. Am avut întotdeauna un respect reciproc, deși vreo 11 ani de zile am concurat pentru titlul de cel mai bun fotbalist al României. Eu eram căpitanul Barcelonei și acceptam să nu port banderola la echipa națională pentru că exista Hagi! Una dintre cele mai mari certuri ale noastre a fost într-o vacanță, chiar pe subiectul acesta cu înființarea unei academii de fotbal. 

Nu erați de acord cu planul?

Nu credeam niciodată că un om ar fi capabil să-și riște toți banii într-un club de fotbal! Eram la masă cu familiile și m-am ridicat de la masă și am plecat, mai lipsea un pic să ne luăm la bătaie! Am făcut câțiva zeci de metri, m-am întors și ne-am îmbrățișat. 

Planul e ca Hagi să plece la un moment dat în alt campionat și să conduceți singur Viitorul?

Nu. Planul nostru e ca acest club să crească și intenționăm să aducem lângă noi parteneri pentru a urca la un alt nivel, să nu fim nevoiți să vindem jucători mulți, să putem obține rezultate și în cupele europene. Când îți faci bugetul și în funcție de transferuri, n-ai cum să nu vinzi jucători! Multă lume își dă cu părerea: `De ce clubul X nu-și păstrează echipa?”. Când stabilești bugetul și aduni sponsori, televiziune, bilete, marketing, rezultă an de an un deficit bugetar. Ai două variante: aduci bani de acasă sau vinzi jucători. 

„Louis Munteanu e noua senzație!”

Și de ce nu aduce proprietarul bani ca să acopere gaura?

Cine aduce bani de acasă? Și poți să aduci un an, doi, trei, după care tot la vânzarea unor fotbaliști ajungi. Că banii de acasă se mai termină și ei! La Viitorul e vorba și despre specificul clubului, trebuie să dai fotbaliști ca să le faci loc copiilor care vin din urmă. A apărut Louis Munteanu, care e senzațional, nu trebuie să-i faci loc? Dacă rămân Hagi, Drăguș și Rivaldinho, n-ar avea unde să prindă Munteanu. Așa că trebuie să plece măcar unul dintre oamenii de bază. Asta e structura clubului Viitorul.

Spuneați că aici, la Guvern, lucrați fără să fiți plătit. La fel e și la Viitorul?

Am salariu la Viitorul, primesc cam 20 la sută din oferta cea mai bună pe care o aveam din altă parte. Ăsta era unul dintre motivele pentru care nu voiam să lucrez alături de Gică, îi tot spuneam că n-am cum să iau bani de la el, nu se poate să mă plătească el! „Cum să-ți mai îngreunez și eu bugetul cu salariul meu?”. 

„Am refuzat CFR, n-am cum să lupt cu Hagi”

Și cum v-a convins?

Mi-a spus „Eu nu mai pot singur, tot trebuie să aduc pe cineva! Decât să iau un străin, mai bine ajută-mă tu!”. „Bine, vin!”. Restul discuției n-a durat mai mult de cinci minute, a scris pe o hârtiuță „astea sunt condițiile financiare”. Am luat foaia și i-am răspuns fără să citesc: „Orice ai scris aici e OK, accept”. Dar am păstrat hârtiuța, i-am spus c-o voi vinde la un moment dat într-o licitație. 

O ofertă a fost de la CFR Cluj?

A fost și CFR, da. Oferta era să merg la Cluj la pachet cu Dan Petrescu. Și m-a mai ofertat CFR și după. Mi-era imposibil! Imposibil! Nu pot să fiu contra lui Gică! N-am cum să lupt cu sentimentele! Când vine Gică în București, stăm seară de seară împreună, vorbim despre fotbal, vedem meciuri. Noi avem o relație aparte. Diferența, ca mod de petrecere a timpului împreună, e că eu mai și gătesc. Lui nu-i place să gătească. În 90 la sută din timp vorbim despre fotbal, dar mai discutăm și alte subiecte, inclusiv despre copii, despre planurile lor. Hagi a făcut mult mai multe lucruri pentru mine, are un suflet incredibil! Nu voi uita niciodată cum s-a purtat cu mine, sunt lucruri imposibil de uitat. Dacă ești om. Dacă ești animal, ții mai mult la bani și treci peste. Pentru că sunt om, n-am avut cum să merg într-un club și să devin adversarul lui Hagi în campionat. 

„Hagi vinde acțiuni ca să ajungă în Europa”

E pe cale să se vândă o parte din Viitorul? Asta anunțați?

Da, lucrăm de șase luni la acest plan. Hagi m-a desemnat pe mine să mă ocup. Sunt investitori români. Scopul, cum v-am zis, este ca Viitorul să progreseze, să aibă mai mulți bani și să se califice în grupele cupelor europene. Și să se finanțeze așa, din premii UEFA.

Cât la sută din totalul acțiunilor vor fi vândute?

E o chestiune sensibilă, pe care nu o pot dezvălui, ca și identitatea cumpărătorilor. Vă spun doar că suntem foarte optimiști că afacerea se va face.

"Am avut întâlniri chiar și în zilele acestea cu oamenii interesați să cumpere acțiuni, nici Gică nu știe de unele întâlniri. Chiar o să-l sun după discuția cu voi, că n-ar fi bine să afle din ziar! Nu pot să dezvălui cine sunt acești oameni, pot doar să spun că sunt români" Gică Popescu

Ce-i atrage pe oamenii aceștia la Viitorul? 

Oamenii sunt încântați că e un plan care are legătură cu copiii, cu viitorul. Și apoi sunt interesați datorită lui Hagi. Sunt convins că ei n-ar fi dorit să intre în fotbal fără să fi fost vorba despre un club al lui Gică. Academia Hagi reprezintă ideile lui Hagi, know-how-ul lui. Nimeni altcineva n-ar fi putut realiza ce a făcut el!

Nu se pune problema ca Hagi să vândă mai mult de 49 la sută, nu?

E dispus să cedeze cât este necesar pentru ca Viitorul să devină puternic financiar. Doar asta ne mai lipsește, în rest avem tot: foarte mulți copii talentați, credibilitate. Vrem să îmbunătățim și infrastructura odată cu apariția partenerilor. Pentru dezvoltare trebuie bani, că nu cresc terenurile fără investiții!

„La Dinamo sunt probleme juridice. Nu s-a rupt contactul dintre minister și domnul Badea, încă nu s-a rezolvat. Și am auzit că ar mai fi și alte probleme, de altă natură. Eu sunt convins că se va face stadionul și aș vrea să mai aibă răbdare până soluționează problemele juridice, ca să ridice stadionul în față, pe locul actualei arene”
Gică Popescu 

popescu burleanu

„Eu nu mai sunt un pericol pentru Burleanu”

Fostul internațional îi cere președintelui FRF să nu gîndească „«Sper să nu-i iasă bine la Viitorul ca să nu capete șanse la președinție», fiindcă eu nu mai candidez niciodată”.

Ați apărut într-o fotografie alături de Răzvan Burleanu și s-a comentat pe seama imaginii, dacă ați ajuns să fiți în relații apropiate cu președintele federației. Care e povestea reală?

Eu ieșeam din bar împreună cu ministrul și Andrei Nourescu a zis „Hai să facem o poză!”. Atât.

V-a reproșat cineva poza cu Burleanu?

Am văzut scrise o grămadă de articole... Să faci atât tam-tam pentru o fotografie mi se pare exagerat! N-a fost o idee, „Haideți să ne pozăm!”. A zis Nourescu, i-a dat telefonul unui bulgar și ne-am așezat la poză. 

Unii au fost surprinși, poate d-aia au comentat. 

Și eu am fost surprins! Asta e...

„Hagi își dorește să antreneze naționala României”

Nu e posibil ca Viitorul să devină o țintă a FRF acum, când ați devenit oficial al clubului, din cauza conflictelor dumneavoastră cu Burleanu? Sau e o teorie exagerată?

Orice e posibil la noi. Mi s-ar părea... Eu nu cred că există oameni care conduc fotbalul și să nu se gândească la ce înseamnă Viitorul. Clubul livra la un moment dat între 30 la sută și 40 la sută din numărul total al jucătorilor din echipele naționale. În loc să ajuți acest proiect, cum să dai în oameni care fac lucrurile în așa fel încât și federația are de câștigat? Uitați-vă la lotul de tineret: unsprezece plecați de la Hagi! Un asemenea plan cum e la Viitorul trebuie susținut de toată lumea, nu numai de FRF. De ce să dea în noi? Eu nu mai am ambiții, am renunțat definitiv la ideea de a fi președintele federației. Nu mai sunt un pericol pentru nimeni! Să nu se gândească cineva „Ăsta vine, stă un an la Viitorul și pe urmă candidează!”.

Chiar e exclus?

Niciodată! Subiect închis! Dacă aș fi fost un potențial candidat, s-ar fi putut gândi „Să nu-i iasă bine la Viitorul ca să nu capete șanse la președinție”, dar nu mă mai interesează așa ceva. Pe Gică, nici atât! Probabil Hagi își dorește să conducă echipa națională la un moment dat. E normal, e antrenor! Vrea și Dan Petrescu, a vrut și Contra, toți vor să fie selecționeri. E ceva firesc și n-are legătură cu Burleanu, cu Mircea Sandu. E echipa națională și atât. 

Nu ar fi un conflict de interese dacă Hagi ar conduce și un club al lui, și naționala?

Am văzut multe cazuri cu selecționeri care au lucrat și ca antrenori de cluburi. La cum îl cunosc pe Gică, nu cred că ar amesteca lucrurile, n-ar fi selecționer câtă vreme ar mai conduce și Viitorul. 

„Ianis are oferte multe de la cluburi mari”

Calități ale antrenorului Hagi găsiți ușor. Ce nu vă place la el?

Ar trebui să mai pună frână. La juniori, spre exemplu: au câștigat campionatul, lasă-i măcar două zile să se relaxeze, nu-i lua din prima zi în karate! Deși de multe ori îl înțeleg, că aici, în Balcani, nu se poate altfel!

Nu merge altfel decât cu biciul ridicat?

Nu se poate altfel! Când m-am întors din străinătate gândeam așa: să am angajați cărora să le ofer condiții și ei vor munci ca să nu piardă avantajele de care beneficiază. Nu e adevărat! Dacă o tratezi astfel, lumea se relaxează și dansează. Aici trebuie presiune zi de zi. Din păcate, doar așa funcționează în Balcani. În rest, la Viitorul e exact profilul de joc pe care eu și Hagi l-am întâlnit la Barcelona, e fotbalul care ne place amândurora. Apropo de stilul Barcelona, s-ar putea să aveți o surpriză în zilele următoare!

Vindeți sau aduceți vreun jucător de la Barcelona?

Aveți puțină răbdare, vorbim în câteva zile!

„Ianis va pleca unde vrea el”

Care sunt șansele să plece Ianis în vara asta?

Aș putea spune sută la sută, din moment ce există oferte. Ianis trebuie să aleagă, el trebuie să zică: „Ăsta e clubul la care-mi doresc să merg!”. Nu ne grăbim, mai ales că urmează Euro U21. Posibilitatea ca Ianis să ajungă la un club foarte important crește de la o zi la alta, deci nu e nicio grabă să plece acum, azi. 

Care va fi criteriul decisiv după care o să fie ales viitorul club?

Primează proiectul fotbalistic pentru Ianis. Că vor fi zece lei în plus sau în minus nu contează. 

Au fost pomenite în media câteva nume de echipe: Sevilla, Arsenal. E vreunul corect, cu o ofertă reală?

S-au scris multe nume, unele sunt adevărate. Sunt multe oferte, asta contează! Alaltăieri am avut două discuții cu cluburi importante, m-au întrebat dacă jucătorul ar accepta și care ar fi prețul. El e la lotul de tineret, n-are rost să ne ducem zilnic peste el: ofertă, ofertă, ofertă! Să se concentreze pe competiție, pe urmă vine acasă și decidem. 

Ați stabilit un preț pe care sperați să-l obțineți în schimbul lui?

Vrem cât mai mult. Noi cerem 20 de milioane de euro, dar se poate ajunge la 15 sau la 10. Cum v-am zis, nu prețul e criteriul principal. Dacă Steaua oferă 10 milioane mâine, iar Barcelona dă 5, la Barcelona se va duce! Pentru că acolo va progresa și va putea trece de la un salariu de 10 lei la 14 lei, apoi la 16 lei și tot așa. 

„Am investit în școala de fotbal din Craiova și cei mai buni fotbaliști de acolo vin la Viitorul. Tudor Băluță, vândut acum la Brighton, provine de la clubul meu, a stat șase ani acolo. Alex Băluță, fost la Craiova, e tot de la noi, la fel e Boboc. Voduț tot de la școala mea era”
Gică Popescu 

„Cosmine, de ce n-ai curaj ca Lucescu?”

Popescu îi recomandă lui Contra să meargă mai mult pe mâna jucătorilor tineri și îl oferă ca exemplu pe Mircea Lucescu.

Ne vom califica la Euro de anul viitor?

Ar fi ceva nemaipomenit să jucăm la un Campionat European la București, cu stadionul plin. La noi acasă! Așa ceva e o dată în viață, că nu organizează România Europene la patru ani sau la opt ani. Trebuie să aibă curaj și jucătorii, și Cosmin. Sper ca jucătorii din naționala U21 să-l oblige pe Cosmin să-i folosească și la seniori. Numai în atac avem așa: Ianis, Man, Pușcaș, Ivan, Drăguș, Coman. Pe care-i bagi dintre ăștia șase? Alegeți voi patru! Mai jos: Băluță, Răzvan Marin, care nu va juca deși e eligibil, Cicâldău, Nedelcu. Alegeți doi! Pui numele într-o pălărie și scoți de acolo titulari, că toți sunt buni, e greu să alegi! Sper ca Rădoi să fie inspirat și să-i aleagă în funcție de instinct, de cum îi simte, că aici nu mai e o chestiune de valoare, toți sunt buni. 

Vi se pare că nu are curaj Contra?

Eu am zis că tot tragem de jucători care de zece ani nu performează, nu se califică. Dacă au ratat o campanie, două, trei și-i vezi pe copiii ăștia care au evoluat foarte bine în lotul U21, de ce să nu încerci și cu ei? Contra zice că noi n-am fost acolo, la antrenamente, să-i vedem cum îi vede el. Pot să înțeleg argumentul acesta. Dar tot am pierdut grupa din Liga Națiunilor, n-ar fi fost mai bine să fi jucat cu tinerii? Ce s-ar fi putut întâmpla? Nici nu era vreo mare competiție, hotărâtoare! 

I-ar fi ajutat atât de mult pe tineri dacă ar fi fost rulați în Liga Națiunilor?

Cum ar fi arătat copiii ăștia cu șase meciuri internaționale în plus la seniori? Nu să-i bagi pe toți, ia-i pe cei mai buni! Cum făcea Lucescu, care nu ținea cont de vârste, avea curaj: Hagi titular, intră și Sabău, apare și Popescu! Curaj! În Olanda de ce-i folosesc de la 16 ani, fără să se uite la buletine? Cât să ne mai fie teamă? Și așa, nu ne calificăm de ani de zile!

De ce unii jucători vânduți de Viitorul n-au confirmat la FCSB? Nedelcu, Coman au tot fost criticați. 

Pentru Coman am înțeles c-a fost o ofertă de 8 sau de 9 milioane de euro zilele trecute. Așa neconfirmat cum e el, uite că vin milioanele! Înseamnă că a confirmat, de fapt, nu? Că oamenii ăia nu sunt proști să ofere 8 milioane! Credeți că de proști plătesc atât?

Nu sunt proști, însă Coman a fost criticat chiar din interior, au existat comentarii ale patronului FCSB!

Numai ale patronului clubului! Și atunci, să ne raportăm la o singură părere?

Nu e o simplă părere, e a proprietarului echipei!

Mâine o să-l critice femeia de serviciu! Ce facem? Ținem cont de opinia ei? Gigi nu e antrenor! El a crezut că trebuie să zboare Coman! Eh, uite că nu zboară! Extremele din fotbal aleargă tot pe jos, nu zboară! E patron, poate să spună orice, dar eu nu mă raportez la părerea lui Becali! Dacă ar fi comentat Dinu, Iordănescu despre Coman, aș fi zis „Mă, ăștia cam știu despre ce e vorba”. Dar să mă iau după un om doar fiindcă deține un club? A fi patron nu înseamnă a te pricepe la fotbal!

„Naționala are spirit de când e Contra, se vede că echipa luptă. Eu aș face orice ca să joc un Campionat European la mine acasă. Și când spun orice... Ar curge sânge doar ca să mă calific!”
Gică Popescu

Comentarii (9 ) Adaugă comentariu

chromophobia  •  14 Iunie 2019, 17:55

Absolut tot ce spune G.Popescu,are dreptate

farauminsport  •  14 Iunie 2019, 16:23

Marele manager G popescu ale carui afaceri au falimentat!!! Evident daca merge pe principii invechite, retrograde, in niciun caz valabile in economii eficiente si dewmocratii reale. De ce sa investeasca statul in stadioane pe care sa le administreze apoi niste ministere total neeficiente, nerestructurate, ancorate inca in trecutul sovietic. Cum este posibil ca in 2019, in UE, sa construiesti un stadion cu 30.000 locuri intr-o unitate militara!!!! mai ales dupa ce lenesii si smenarii de la CSA au ruinat fostul complex din Ghencea si acum primesc premiu unul nou. Un alt stadion pentru militia si MAI (dinamo) si al treilea pentru Min Transporturilor!! In ce tara traim oare! Pentru ca guvernantii nostrii inconstienti si incompetent se poarta de parca am fi in Coreea de Nord, iar natarai precum G Popescu sunt folositi ca paravane.

mateiserban  •  14 Iunie 2019, 16:04

Cica "Nedelcu ar putea juca titular la nationala ca e foarte bun" ;))))))))

Vezi toate comentariile (9)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase