12 comentarii. Scrie și tu!

DARIUS OLARU. Dinamovist în copilărie, jucătorul pe care Becali îl vede Verratti are alte planuri » A crescut fără părinți și merge în fiecare duminică la biserică

Darius Olaru (Gaz Metan) este onorat de interesul lui Becali pentru el, dar a mărturisit că are alte vise, motivând şi de ce crede că va reuşi într-un alt campionat mai puternic de afară

Articol de
vineri, 05 octombrie 09:00

DIN CUPRINS
Ce spune despre un posibil transfer la FCSB
Ce ar face dacă ar primi o ofertă de la Dinamo, echipă cu care ținea în copilărie
Cine este modelul său și povestea emoționantă de viață

Darius Olaru, 20 de ani, este doar unul dintre fotbaliştii ochiţi de Gigi Becali. Dar nu unul din grămadă, ci cel pentru care insistă să facă rapid actele de transfer. De fapt, patronul FCSB chiar a recunoscut că a făcut deunăzi o ofertă clară, doar că Gaz Metan Mediaş n-a acceptat: 350.000 de euro, plus 10 procente din viitorul transfer, plus Daniel Benzar. Şi lui Mihai Stoica îl place mult şi l-a complimentat: "E genul lui Teixeira, e bun. Poate fi o soluţie de dublare şi pentru Man, şi pentru Florinel Coman".



Puştiul de 20 de ani are la prima vedere o poveste tristă, crescut fără părinţi, de bunici, învăţând singur diverse taine ale vieţii sau cu ajutor de la profesorul său de fotbal pe care l-a avut aproape un deceniu. Dialogând cu el, ai impresia că vorbeşti cu un bărbat mai matur. Nu-şi ascunde dorinţele, pasiunile, le recunoaşte şi pare că ştie tot ce vrea.

Darius, cât de adevărate sunt toate aceste discuţii legate de FCSB, de dorinţa lui Gigi Becali de a te aduce acolo?
Eu n-am vorbit niciodată cu nimeni de la Steaua, eu chiar nu ştiu nimic. Este o dorinţă a dânşilor. Eu am semnat un precontract cu Steaua, dar nu cred să mai fie valabil.

Adică, poţi detalia?
Am semnat un precontract anul trecut, dar nu ne-am înţeles asupra unor detalii. Precontractul a fost cu acordul clubului din Mediaş.

Dar de ce zici că nu crezi să mai fie valabil?
Păi, l-am semnat anul trecut, campionatul precedent adică, după etapa a 3-a, dacă ţin bine minte. Se stipula că mai trebuie să stau un an la Mediaş şi de-abia după pot să vin la Steaua.

Şi a trecut termenul.
Da, oricum s-a rupt contractul, nu s-au mai înţeles la bani domnii de la Mediaş cu domnii de la Steaua şi de aceea zic că nu cred să mai fie ceva, concret.

Vreun alt precontract ai mai semnat de dată recentă?
Nu. Au fost doar discuţii acum, dar nimic altceva.

"E o presiune în plus"

Te onorează faptul că eşti dorit de echipa lui Gigi Becali sau e o presiune în plus pe capul tău?
Pot spune că e o presiune suplimentară, dar acest lucru mă motivează foarte mult. Fiindcă vreau să ţin pasul în situaţia în care ajung la o echipă de talia Stelei. Nu să vin să stau rezervă.

E mai greu să te menţii la nivelul unei echipe puternice, ce crezi?
Sunt mulţi factori care te determină să faci sacrificii. Eu nu cred că m-aş schimba, în sensul să mă schimb în rău. Eu sunt un băiat modest şi nu-mi place să ies în evidenţă decât pe teren.

"Sub 50 la sută"

Cât la sută sunt şanse acum sau în viitorul apropiat să ajungi la FCSB ?
Dacă aş da procente, deşi nu ştiu, sincer, cred că până în 50 la sută.

Dacă ar fi să alegi între acest club şi unul din străinătate, pentru ce ai opta?
Cred că aş alege să merg afară.

Chiar şi una din estul Europei?
Da, da, orice variantă din străinătate.
Eu zic că aş rezista afară.

Chiar crezi? Aşa spun toţi.
Să ştii că m-am gândit de multe ori şi eu. De la mentalitate pleacă tot. Acum, nu pot vedea în viitor, dar eu zic că m-aş integra bine şi aş face faţă. Am dorinţă foarte mare să mă realizez în fotbal.

Cum te-ai apucat de fotbal?
Aveam 8 ani, eram clasa a III-a, a venit un profesor de fotbal de la CSŞ Mediaş, Ioan Pănăzan, care făcea selecţii. Dânsul m-a atras către acest sport, până atunci doar ce băteam mingea pe stradă.

Cine era fotbalistul tău preferat?
La noi, la Mediaş, toată lumea era după Eric. Vă daţi seama că şi eu îl îndrăgeam foarte mult. A fost un prim vis împlinit, să îmbrac tricoul echipei unde a jucat el, apoi să-l întâlnesc în carne şi oase.

A fost şi dinamovist!

Cu cine ţineai când erai mic?
Ţineam cu echipa locală, cu Gaz Metan, logic. Dar mă atrăgea mult şi Dinamo. Am prins echipa "spartanilor", cu Claudiu Niculescu, cu Dănciulescu, cu Cătălin Munteanu, un fotbal ofensiv, mi-a luat ochii. Dar apoi, cu trecerea anilor, când juca echipa oraşului meu cu "câinii" ţineam cu Gaz Metan. Acum, ţin doar cu Mediaşul meu.

Şi dacă vine ofertă de la Dinamo?
O s-o discute cu domnii de la club. Eu mă pregătesc să pot juca la orice echipă, în primul rând la Gaz Metan.

Care e visul tău cel mare?
Să ajung în LaLiga. Mi-am fixat să ajung cât de departe pot. Că n-o fi Spania, c-o fi un alt campionat tare, o să fiu mulţumit. Şi n-o să mă las până nu voi ajunge cineva în fotbal.

"Fii modest, oricât de sus ai ajunge!"

Cine ţi-a servit ca model în viaţă?
Am încercat să iau multe lucruri bune de la părinţi, de la familie, de la primul meu antrenor, domnul Pănăzan, şi datorită dânsului am ajuns acum unde sunt. Mi-a fost alături mereu.

Care este cel mai bun sfat?
Să fiu modest, umil, indiferent cât de sus aş ajunge. Eu vorbesc cu respect şi cu domnii directori, şi cu cei care împart broşuri pe stradă.

"Am fost şi profesorul vieţii mele"

Cum a fost copilăria ta?
Mama mea venea tot timpul la meciuri cât eram mic, dar apoi, pe la 14 ani, am rămas singur. Părinţii mei sunt divorţaţi, tata e-n Franţa, mama a plecat în Norvegia, undeva în nordul ţării, unde e foarte frig şi unde nu aş merge niciodată din această cauză. Eu n-am mers niciodată nici la unul, nici la altul. Am fost crescut mai departe de bunicii din partea mamei. De nevoie, am crescut mai degrabă singur, am fost propriul meu profesor în viaţă. M-am descurcat şi m-a ajutat să cresc mai repede. Am 20 de ani în acte, dar în realitate am peste 30 de ani la cum gândesc lucrurile.

Te-a afectat mult să creşti departe de părinţi?
M-a întărit. Aveam două posibilităţi: s-o iau pe un drum rău sau să fac ceva bun cu viaţa mea. Am ales a doua variantă, m-am ţinut de fotbal. Eu vorbesc şi cu tata, şi cu mama, fiecare mă încurajează. Am ţinut mult la bunica mea, a murit anul trecut, m-a durut, după acel moment m-am refugiat în fotbal.


Darius Olaru a luat ochii în 2018, este unul dintre tinerii de viitor ai României, în acest sezon a marcat un gol tocmai echipei pe care o îndrăgea în copilărie, Dinamo (3-2)

Alături de idolul copilăriei, brazilianul Eric de Oliveira

Mergând să-l salute pe profesorul junioratului, Ioan Pănăzan

Împreună cu mama sa, Elena, și de frații lui, după victoria cu Dinamo

4
goluri şi 10 assisturi a reuşit Olaru pentru medieşeni în 68 de meciuri în toate competiţiile

1gol şi 2 assisturi a punctat Darius în actuala ediţie pentru Gaz Metan în 10 partide

500.000 €este cota tânărului de 20 de ani

8.000 de leieste contractul lunar al fotbalistului la Gaz Metan

"Bunica mea a murit anul trecut, a fost un pic şocant pentru mine, m-a afectat. Mama s-a întors din Norvegia ca să mai stea cu bunicul meu, stăm mai mult timp împreună"
Darius Olaru, mijlocaş Gaz Metan

"Ar fi fantastic să ne calificăm cu naţionala Under 21 la Europeanul de anul viitor. Mai avem doi paşi mari de făcut, credem că vom realiza acest vis"
Darius Olaru, mijlocaş Gaz Metan

"Părinţii au plecat fiecare pe drumul lui, am ţinut legătura la telefon. Eu am încercat să-mi desenez propriul drum în viaţă, unul simplu, legat de fotbal, cu prieteni care să mă ţină pe calea cea dreaptă"
Darius Olaru, mijlocaş Gaz Metan

"Mai întâi, o casă. Iar maşină doar ca să mă deplasez, nu fiţe"

Puştiul de 20 de ani se prezintă ca un tânăr cu capul pe umeri, mai matur decât o arată vârsta şi mărturiseşte ce planuri are când va face rost de bani mulţi.

  • "Acum vreau să mă apuc de şcoala pentru carnetul de şofer. Mai întâi, să-l iau, apoi voi vedea şi ce maşină îmi voi cumpăra. Oricum, n-am de gând să investesc prea mult în vreuna. N-am una de vis, cum se zice, o maşină e să te ducă dintr-un loc în altul. Sunt bani munciţi cu trudă, nu vreau să-i dau pe ceva care se duce repede. Cred că n-aş investi mai mult de 10.000-15.000 de euro într-o maşină, chiar şi dacă aş ajunge să câştig 100.000 de euro pe an"
  • "Planul meu e să-mi cumpăr o casă. Îmi strâng bani pentru una, apoi vreau să mai investesc în diverse nevoi personale"
  • "N-am iubită, mă dedic carierei acum. În schimb, am mulţi prieteni, cuminţei ca mine, noi în Mediaş suntem liniştiţi. În timpul liber, jucăm mult tenis sau diverse activităţi sportive, în aer liber. Nu prea suntem pasionaţi cu jocurile pe calculator"
  • "Încerc să merg la biserică cât de mult pot. Duminica, de obicei, nu ratez. Mă rog mereu seara, înainte de culcare"
  • "Cel mai bun fotbalist, orice s-ar spune, e Cristiano Ronaldo. E complet. Mă fascinează dorinţa lui de a câştiga mereu, faptul că nu se satură de trofee, oricâte ar lua. E un model de urmat pentru orice sportiv"
  • "Îmi place Real Madrid. Şi-mi pare rău că a plecat Cristiano, de fapt sunt supărat de chestia asta. N-o să fie bine! A fost o ruptură dintr-odată, m-a şocat la început"

"Să joc în Liga 1 a fost primul meu vis mare. Îmi promit mereu că n-o să mă pierd, că o să fiu constant şi că o să ajung departe în fotbal" Darius Olaru, mijlocaş Gaz Metan

Comentarii (12 ) Adaugă comentariu

gazistu  •  05 Octombrie 2018, 14:55

Degeaba sa vedem daca e asa..multi sunt umili la inceput iar apoi fite!!

balauru48  •  05 Octombrie 2018, 12:25

Dupa modul in care vorbeste si gandeste, asta nu e fotbalist de fcsb! Daca se duce acolo va fi pierdut pentru societate, pentru familue... Pentru aia din popesti-leordeni se potrivesc perfect jucatorii cu 2-3 neuroni, ca mbappe coma, lampard popescu, man hazard, adica din astia cu jdemii de tatuaje.

bulletproof  •  05 Octombrie 2018, 10:14

Bine făcut, 'puștiul' ! Chiar seamănă un pic, cu CR 7, in anumite ipostaze ! Succes !!!

Vezi toate comentariile (12)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase