15 comentarii. Scrie și tu!

Declarație de dragoste a lui Dennis Șerban: ”Am câștigat două titluri cu Steaua, dar Dinamo mi-a rămas în suflet”. Ce pronostic oferă la Derby

Dennis Șerban, 40 de ani, se declară ”câine roșu” pe viață, pronostichează o remiză pentru mâine seară și dezvăluie ce fotbaliști îi plac de la ambele echipe pe care le-a reprezentat

Articol de
miercuri, 21 decembrie 00:03

Din Cuprins
Când crede Dennis Șerban că va mai câștiga Dinamo titlul
Marea lui dezamăgire trăită în tricoul "câinilor"
Ce pronostic dă la Dinamo - Steaua
Cine ar vrea să câștige Liga 1 în acest sezon

Vă aduceți aminte cursa infernală pe care Dennis Șerban o făcea în prelungirile unui Dinamo - Steaua, în toamna lui 2006, când mijlocașul "câinilor" a înșirat aproape toată echipa adversă și-a marcat spectaculos unicul gol al Derby-ului?




z8i0511denis serban gol dinamo

"Cred că am făcut ceva în fotbal, dar toată lumea îmi spune sau mă întreabă și-acum tot de acea reușită", a povestit, amuzat, bărbatul ajuns la 40 de ani.

Dennis este unul dintre cei 4 fotbaliști care au înscris pentru ambele rivale în Derby de România, ceilalți 3 "clasici" fiind Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu și Andrei Cristea.

 

Dennis, cum vezi Derby-ul de România de joi?


Rămâne derby, deși nu știu ce miză va avea. Dar jucătorii au o motivație, astfel încât să sară tibiile. Fiecare vrea într-un astfel de meci să arate că este mai bun decât adversarul.


 Îți place vreun fotbalist anume?


Sunt mai mulți valoroși la ambele echipe, îmi plac în mod deosebit Rotariu și Niță. Sper să crească și să-i vedem oameni de bază la "națională".

Ți se pare nivelul competițional mai slab decât pe vremea ta?


Mda, scade. Când jucam noi, nu aveam altă preocupare decât fotbalul. Nu existau atâtea probleme financiare ca acum. Aveam mai puțini bani și mai multă plăcere. Aveam probleme mai puține, ne ajungea ce aveam să trăim.

"Va veni și titlul curând"


 Cu ce echipă mai simpatizezi dintre cele două?


Mi-a rămas Dinamo în suflet. Cu toate că am plecat dezamăgit de acolo, după "dubla" cu Benfica din februarie 2007. Am trăit clipe frumoase într-o familie unită, cu jucători experimentați.

De atunci, din 2007, Dinamo n-a mai luat titlul, îți vine să crezi?


 Trec anii... Dinamo avea o mai mare forță financiară, erau mai mulți care băgau bani, apoi clubul a trecut prin insolvență, acum fiind un singur investitor. Dar domnul Negoiță a pus Dinamo pe picioare, cred că va veni și titlul curând. Îl văd răbdător, îmi place chestia asta la dânsul, cred că se și pricepe, așteaptă, e îngăduitor, nu are cum să nu aibă succes.

Ai jucat și la Steaua, înțelegi ce e acolo cu disputa cu Armata, cu scandalul cu fanii?


Nu credeam vreodată să se întâmple asta, am crezut la început că e o glumă proastă. Păcat. Steaua e un brand, nu face bine acest scandal fotbalului românesc. Că tot vin Sărbătorile, ar trebui să existe înțelegere. Steaua este un brand de care știe toată lumea în Europa.

Un pronostic pentru joi?


Văd o remiză. Nu mă eschivez, dar, având în vedere că mai e și returul, nu cred că va risca vreuna.

26 de goluri a  marcat Șerban în 136 de meciuri în Divizia A, pentru Farul, Steaua, Rapid, Dinamo, Petrolul Ploiești

5 cluburi a bifat Dennis în Spania, primele două ligi, pentru Valencia, Villarreal, Elche, Cordoba și Ejido

Împărțit între Spania și Constanța

Ce face Dennis în prezent? "M-am retras cu totul din fotbal, deși mi-ar plăcea să mai fiu. E complicat, am probleme, în sensul că trebuie să mă împart între Spania, unde s-a stabilit familia, și Constanța, acolo unde avem afaceri. Nici eu nu m-am băgat în față să mă propun la cluburi. N-am licența PRO, ci doar B, mi-ar plăcea să fiu antrenor, dar n-am timp să mă dedic total acestui subiect". 

"Viitorul campioană"

Șerban și-ar dori o mare surpriză la finalul campionatului: "M-aș bucura mult ca Viitorul să devină campioană, dar nu știu dacă va putea menține tempo-ul. Gică Hagi ar merita, a investit nu doar bani, ci și suflet. Și cred că are multe insomnii acum, nu ca atunci când era fotbalist. Băieții de la Viitorul au o idee de joc, merită să fie campioni, își văd de fotbalul lor. Dacă antrenorul va ști să-i motiveze, pot face minuni! Trebuie să recunoaștem că Viitorul este cel mai organizat club din România". 

"Să bea un vin împreună"

Fostul dinamovist este de părere că Mutu și Andone vor face pace de Sărbători: "Eu zic că se vor împăca. Să se aşeze la masă, să bea un pahar de vin bun și să mănânce o friptură, că tot se taie porcul. Mutu nu e băiat rău, iar nea Ando nu e genul căpos. Se pot înțelege dacă vor să le fie bine amândurora, dar și clubului".

 TROFEELE LUI DENNIS ȘERBAN

Club Campionat Cupa României Supercupa României
Steaua 2 2 1
Dinamo 1 - -
Rapid - 1 -

Comentarii (15 ) Adaugă comentariu

jony1973  •  21 Decembrie 2016, 23:33

Avea dribling in regim de viteza. Mai rar fotbalisti ca el acum. Respect Denis!

1745flo  •  21 Decembrie 2016, 21:18

Respect Dennis Serban!

Mihai Catalin Danciu  •  21 Decembrie 2016, 16:18

Postat de becalidinamovit pe 21 Decembrie 2016, 12:51

ce gol ce faza ..ce fotablist Deis Serban ..rar ca el acum ..ia inodat pe toti formidabilii 5-6 nemaipomeniti nu au putut sa il opreasca pe MESERIAS ..ia facut *** ,de rasul curcilor .si-a batut joc de ei .sa 3,24 pe ei ..BRAVO D SERBAN ..UN MARE RESPECT ..

Poate 3,14 . Ce ai scris tu se invata la gimnaziu , dar intr-adevar , nu e pentru toata lumea . Ai fost pe aproape :-)))

Vezi toate comentariile (15)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase