OPINII  »  EDITORIAL

FCSB nu schimbă antrenorul!

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 13:44 / Actualizat luni, 24 mai 2021 13:59

FCSB n-a mai câștigat titlul din 2015, când antrenor era Costel Gâlcă. Surprinzător, deși acesta reușise tripla campionat - Cupa României - Cupa Ligii, nu i s-a prelungit contractul! 

Din pricină că arătase prea multă personalitate, că ascultase de Gigi Becali, dar nu cât a dorit latifundiarul. Mai murmurase, mai mișcase în front. Ca atare, tendința de a fi cât de cât independent l-a costat postul.

Cam de-atunci Becali a început să sară calul. Să se comporte nu doar ca investitor al echipei, ci chiar ca stăpân al ei. Și-a însușit rolul de a decide tot, transferuri, alcătuirea formației de start, schimbările de pe parcursul meciurilor, tot. 

Încercase și mai înainte să se bage unde nu-i fierbea oala, dar nu-i mersese întotdeauna. Adevărul e că nu îndrăznise să se dezlănțuie cu Olăroiu, Zenga, Protasov, Hagi, Lăcătuș, Bergodi ori Ilie Dumitrescu. Cu Pițurcă nici atât. Gigi însuși va mărturisi, parcă autocritic, că "Piți a făcut numai ce-a vrut el. Singurul".

Lui Gâlcă i-au urmat finul Rădoi și Dică. Apoi o serie de "băieți buni", de tehnicieni obedienți și cam fără nume, dispuși însă să stea drepți și să nu comenteze. Să îndeplinească. Mihai Teja, Bogdan Andone, Vergil Andronache (6 partide), Bogdan Vintilă și, până zilele trecute, Toni Petrea. 

Demisionând după doar două luni, Bogdan Andone s-a referit la "iadul de la FCSB", unde "patronul își testează propriile idei despre fotbal". Cu tot mai puține satisfacții de când nu-l mai consultă nici măcar pe Mihai Stoica, de când Gigi se consideră doxă în materie. Cel care dă ora exactă.

FCSB nu schimbă antrenorul!
Gigi Becali și Mihai Stoica

Apropo de Toni Petrea, care, conform lui Becali, ar fi renunțat de bunăvoie și nesilit de nimeni, preferând să lucreze la FCSB II. Pasămite, tip decent, cu picioarele pe pământ, a realizat că-i depășit de situație și a bătut în retragere, deși Becali pretinde că el l-ar fi păstrat! 

Aiurea, basme de adormit copiii, cât de naiv să fii să-ți închipui că un antrenor, oricare, pleacă de la prima echipă la cea secundă și că lasă Liga 1 pentru Liga 3?! Lui Petrea i s-a arătat ușa.

Mai nou, după ce Șumi și Dică au dovedit că FCSB nu-i de nerefuzat, GB l-a numit pe Dinu Todoran, fost jucător modest și, să mă scuze, tehnician fără CV până la 42 de ani. 

Nu l-a recomandat nimic pentru o căciulă atât de mare, bilanțul lui de la FC Voluntari fiind de uitat: o singură victorie din 13 meciuri, 9 puncte din 39 posibile! 

Becali l-a selectat însă conform unui criteriu strâns legat de performanță. Anume, "când l-am sunat, era la biserică!".

E de presupus, unii ar și paria, că Todoran nu-l va contrazice niciodată pe domnul Gigi, patronul și, exagerare?, binefăcătorul său. De paie, DT nu va ezita să execute ordinele întocmai și la timp. Nu va dezamăgi.

Indiferent ce se va întâmpla în Berceni, căci se zvonește că pregătirile le va conduce Mihai Pintilii, iar Todoran va fi doar de fațadă, un lucru e cert. De fapt, FCSB nu și-a schimbat antrenorul, Becali a fost și rămâne A1. Și pare convins că modul în care gândește el fotbalul va aduce succese. Până acum n-a adus.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (18)
870797579666969
Ernest Pap  •  26 Mai 2021, 16:42

CITEZ PE D-L OVIDIU IOANIȚOAIA = „ De fapt, FCSB nu și-a schimbat antrenorul, Becali a fost și rămâne A1. Și pare convins că modul în care gândește el fotbalul va aduce succese. Până acum n-a adus. ” ÎNSEAMNĂ CĂ ÎI VA ADUCE SUCCESE CFR-ului CLUJ CARE VA FI CAMPIOANĂ ȘI ÎN 2022 PENTRU A CINCEA OARĂ COSECUTIV.

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  26 Mai 2021, 11:43

Am inteles ca ati simtit nevoia sa invitati un personaj numit Costica , fost arbitru la emisiunea dvs. . O intrebare de la Oradea venita din negura timpului v-as ruga sa i-o puneti : Mizeria fara de margini facuta la meciul fc bihor-Steaua din 1988 si-o mai aminteste ? Blestemele a celor 15-18000 de suporteri nu pot fi nici spalate nici uitate ! Sau a sotiei regretatului mare antrenor V. Mateianu ...

jean_gabin
jean_gabin  •  25 Mai 2021, 21:53

To_aia ia invata dumneata sa citesti. In text scrie pe romaneste ca Becali se poarta “nu doar ca un investitor ci si ca stapan”.Atunci tu ce vrei?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează