INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EUROPA LEAGUE / „16-IMI”, RETUR

Leicester - Slavia 0-2 (în tur 0-0) » Marcatorul Slaviei îi mulțumește lui Nicolae Stanciu: „O centrare incredibil de bună” + Note excelente în presa cehă

Nicolae Stanciu
foto: Guliver/Getty Images
Nicolae Stanciu foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2021 15:13 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 15:27

Nicolae Stanciu are cinci goluri și șase assisturi în acest sezon la Slavia Praga, iar joi seară a dat o pasă decisivă la surpriza zilei în Europa League: cehii au învins-o cu 2-0 pe Leicester în deplasare.

Slavia Praga continuă să surprindă Europa. A făcut-o sezonul trecut, când impresiona în grupele Ligii, remizând pe „Meazza”, 1-1 cu Inter, și pe „Camp Nou”, 0-0 în fața Barcelonei. Și e la fel acum. Campioana Cehiei joacă bine indiferent de adversar și o poate bate și elimina pe Leicester, locul 3 în Premier League, după 2-0 în deplasare!

Antrenorul Jindřich Trpišovský este entuziasmat: „O minune. Aș asemăna victoria noastră cu titlul cucerit de Leicester, în 2016”. Pentru el, „diferența dintre Premier League și liga cehă este uriașă”.

Nicolae Stanciu, 27 de ani, la doar a doua stagiune în alb-roșu, e unul dintre cei mai buni praghezi, integrându-se de la început în proiectul alb-roșu.

  • 2019-2020: 4 goluri și 12 assisturi în 40 de meciuri.
  • 2020-2021: 5 goluri și 6 pase decisive în 27 de partide.

Nicolae Stanciu, lăudat: „Pasă magică, la care puțini s-ar fi gândit"

Joi, a reușit al doilea assist în această ediție de Europa League. După o „pasă magică, la care puțini s-ar fi gândit", cum a descris comentatorul BT Sport lansarea lui Stanciu la ocazia lui Sima, din prima repriză, a urmat o centrare lungă, cu stângul, la fix pentru Provod la golul de 0-1.

„Nu a avut o prestație miraculoasă, dar românul a pregătit cele mai periculoase situații ale Slaviei”, l-a caracterizat cotidianul Blesk. „Mai întâi, o deschidere frumoasă, apoi o centrare cu totul specială”. „Ideală”, a completat site-ul sport.cz.

Și Provod i-a mulțumit pentru centrare: „Incredibil de bună. Mingea și-a continuat zborul peste grupul de jucători din fața porții, iar eu doar am trimis-o în poartă. M-am concentrat și a ieșit”. 

1,6 milioane de euroeste salariul anual al lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga

8a fost nota primită de Nicolae Stanciu în cotidianul Blesk pentru meciul cu Leicester (înlocuit în minutul 69); Dnes i-a dat 1, cel mai mare calificativ

Gol fabulos marcat de Nicolae Stanciu pentru Slavia Praga, cu MOL Vidi

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi vs. Stanciu, în „optimile” Europa League! Cu cine joacă Mircea Lucescu și Tătărușanu

Ibrahimovic, categoric: „El e cel mai mare jucător din istoria fotbalului” » Nu se referă la Messi sau Cristiano Ronaldo

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
iahim
iahim  •  26 Februarie 2021, 17:39

Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează