INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FA TROPHY

Supermeci! Un mijlocaș român din Anglia, gol și două pase decisive împotriva lui Liverpool U21

Denis Politic // FOTO: https://twitter.com/OfficialPVFC
Denis Politic // FOTO: https://twitter.com/OfficialPVFC

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 23:27 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 23:58

Dennis Politic de la Port Vale, 21 ani, singurul român care joacă în mod constant în primele 4 ligi engleze, a făcut un meci excelent contra tinerilor lui Liverpool în FA Trophy (5-0)

În urmă cu șase ani, Politic era o mare speranță a fotbalului autohton, jucător la juniorii lui Manchester United, apoi Bolton Wanderers, Dennis Politic continuă să fie cel mai constant român în Football League (ligile 2-4 din Anglia), unde joacă doar el și George Pușcaș.

Acum, la 21 ani, Politic e împrumutat de Bolton la Port Vale, în Football League Two (al patrulea eșalon).

Se bate la promovare și are evoluții apreciate în FA Trophy, competiție în care participă echipele din eșaloanele 3 și 4 înfruntă echipele U21 ale cluburilor din Premier League și Championship.

Azi, în ultima etapă a grupelor, Port Vale avea nevoie de succes contra lui Liverpool U21. Și l-a reușit. 5-0, un succes clar, conturat după o evoluție excelentă a românului Politic.

Originar din Brașov, fotbalistul din banda stângă a ofensivei a punctat și a dat două assisturi. În campionat, el are deja două reușite în acest sezon. În numai 5 meciuri!

Port Vale, clubul lui Robbie Williams

Port Vale e un nume cunoscut în ligile inferioare engleze. Un fan celebru al echipei e cântărețul Robbie Williams. Patroana lui Port Vale, Carol Shanahan, a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru serviciile ei în timpul pandemiei de COVID-19 în Stoke-on-Trent.

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători de la Vale a fost scoțianul Willie Aitken, antrenor la Juventus Torino între 1928-1930.

Denis Politic a jucat la juniorii României

Politic a fost chemat, în trecut, la selecționatele de juniori ale României, având 3 selecții pentru România U17. A trecut și pe la Salford, echipă cumpărată de legendele lui Manchester United (Beckham, frații Neville, Giggs, Scholes și Butt) plus patronul Valenciei, Peter Lim.

Politic a ratat complet sezonul trecut de League One (liga a treia) din cauza unei accidentări.

VIDEO „Tricolorii” trag tare înainte de România - Islanda!

Citește și: 

Italianul convocat în premieră la națională așteaptă duelul cu Squadra Azzurra: „Vreau să vadă ce au pierdut”

EXCLUSIV Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor lui Edi Iordănescu! Cine e antrenorul stelist pe care crede că îl poate controla

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close