INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ARBITRAJ

Urs Meier, „prietenul” românilor, îl atacă dur pe Mourinho: „E un piroman, declanșează incendii în fotbal. Ar trebui suspendat cel puțin un an!”

Fostul arbitru elvețian Urs Meier
Fostul arbitru elvețian Urs Meier

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 17:08 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 17:08

Fostul arbitru elvețian Urs Meier, acuzat de fanii români că a ajutat Danemarca la 2-2 cu România, în 2003, susține că tot ce i s-a întâmplat „centralului” englez Anthony Taylor după finala Europa League e din cauza comportamentului agresiv al lui Jose Mourinho.

Pe 10 septembrie 2003, Urs Meier a devenit un inamic al fanilor românilor. În acea zi, arbitrul elvețian a prelungit meciul nostru de la Copenhaga, ultimul al „tricolorilor" în acea campanie pentru Euro 2004, până când Laursen a egalat pentru Danemarca, 2-2 în minutul 90+5.

Atunci, danezii s-au calificat direct la turneul final, iar norvegienii au prins barajul, în timp ce noi am rămas pe locul 3, departe de Euro.

Meier s-a retras în 2004, a ajuns astăzi la 64 de ani, dar impresia românilor față de el nu s-a schimbat.

Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA
PROCES
Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA

Jose Mourinho, spre Anthony Taylor: „Ești o curvă!". Arbitrul, atacat de fanii Romei!

Fostul „central" l-a criticat dur pe Jose Mourinho, după ce antrenorul lui AS Roma l-a agresat verbal pe arbitrul englez Anthony Taylor, la finala Europa League. „Ce rușine! Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă", i-a strigat portughezul în parcarea stadionului din Budapesta, după ce Roma a fost învinsă de Sevilla, 1-1, 1-4 la penaltyuri.

A doua zi, Taylor a fost atacat de suporterii italieni pe aeroport. L-au insultat, l-au împins, au aruncat cu tot felul de obiecte spre el, inclusiv un scaun prins de un polițist.

Urs Meier: „Frisk, altă victimă a lui Mourinho. Amenințat cu moartea și obligat să se retragă"

Urs Meier e convins că reacția susținătorilor Romei a fost provocată de comportamentul lui Mourinho. „Prin tot ce face, el aruncă arbitrii la fani. Odată, când era la Chelsea, s-a purtat la fel și cu Anders Frisk, ulterior amenințat cu moartea și forțat să-și încheie cariera", a declarat elvețianul în propriul podcast.

Îl numește pe Mou „piroman", pentru că „declanșează incendii în fotbal", și cere suspendarea drastică a tehnicianului lusitan: „Nu-l poți opri pe Mourinho decât dacă îi iei scena. Ar trebui exclus un an, cel puțin un an, pentru meciurile internaționale

Mourinho l-a acuzat pe Frisk că l-a eliminat pe Drogba după ce a conspirat cu Rijkaard la pauză, în vestiar

Care a fost povestea cu Mourinho și Anders Frisk? Pe 23 februarie 2005, în turul „optimilor" Ligii Campionilor, Barcelona a învins-o cu 2-1 pe Chelsea pe Camo Nou, iar la sfârșit Mourinho i-a acuzat pe Frisk și pe Frank Rijkaard, antrenorul Barcei, că au conspirat la pauză în vestiarul arbitrilor, susținând că de aceea „centralul" suedez l-a eliminat pe Drogba în acea partidă. 

Portughezul a fost suspendat de UEFA pentru două meciuri. Dar Frisk, amenințat cu moartea de fanii lui Chelsea, a fost obligat să se retragă la 42 de ani.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Bombă la PSG! Antrenorul care a devenit prioritatea Parisului » Și nu e Mourinho!

Jose Mourinho, anchetat de UEFA după finala Europa League cu Sevilla!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
melcul_furios
melcul_furios  •  05 Iunie 2023, 23:25

Are cumva dreptate Urs insa in acelasi timp nu este normal ca un arbitru sa disctruga un meci, sansa unei echipe si apoi sa nu i se intampla nimic, sportiv vorbind. Ar fi interesant ceva de genul - ai gresit si eliminat o echipa in CL - 6 luni suspendare, ai distrus o finala - 1 an suspendare.

knuty
knuty  •  05 Iunie 2023, 20:13

A fost cea mai frumoasa seara din viata noastra!!!meciul cu Danemarca!!!Iti multumim inca odata Urs Meier!!!

cristishady
cristishady  •  05 Iunie 2023, 17:14

sa plimbe ursul, urs maier.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează