INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Președintele federației israeliene, scenariu extrem care afectează și naționala României! + Reacția UEFA. Posibilitate dură pentru Israel!

foto: Imago
foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 16:53 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 17:05

Duminică, într-o ședință a Comitetului Executiv, președintele forului israelian, Shino Moshe Juarez, a afirmat: „Sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional". A sugerat că naționala ar putea să nu mai joace în campania pentru Euro! Dar la UEFA se analizează și posibilitatea ca Israelul să dispute 4 meciuri (și cel din Kosovo) în 10 zile în noiembrie!

A trecut mai mult de o săptămână de la începutul războiului. Agresiunea teroristă Hamas a fost urmată de reacția Israelului, care a bombardat multe ținte ale organizației paralimitare palestiniene. Și armata Israelului e la graniță. gata să invadeze Fâșia Gaza. Se anunță un conflict de lungă durată.

În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel
ROMÂNIA - ANDORRA
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel

UEFA nu a reprogramat încă meciul Kosovo - Israel. Tot în noiembrie?

Pe acest fond, de teroare, de instabilitate în regiune, toate competițiile sportive s-au oprit în Israel. UEFA a amânat cele două meciuri ale naționalei albastre din octombrie (cu Elveția, acasă, și cu Kosovo, la Priștina), în preliminariile Euro 2024.

Cel contra Elveției a fost reprogramat pentru 15 noiembrie, astfel că Israel va disputa trei meciuri luna viitoare. Pe 18 e Israel - România, trei zile mai târziu fiind Andorra - Israel. Și partidele de pe teren propriu ale Israelului ar fi tot în străinătate, probabil în Cipru.

Forul continental nu a găsit încă o dată pentru duelul Kosovo - Israel. Federația de la Tel Aviv (IFA) a cerut la UEFA să se joace în decembrie, chiar dacă ar fi după sfârșitul campaniei de calificare. La UEFA se discută însă și posibilitatea ca Israelul să joace patru meciuri în zece zile în noiembrie. Și cel din Kosovo!

Președintele federației din Israel: „Jucăm mai multe partide într-o perioadă scurtă"

Astăzi, Comitetul Executiv al IFA s-a reunit, și președintele său expune și un scenariu extrem. Că Israel ar putea fi nevoit să renunțe la toate competițiile interne și internaționale, și la echipele de club, și la naționale.

„Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public. Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional", a declarat Shino Moshe Juarez, liderul federației. Scenariu care ar influența și naționala României în cursa pentru calificarea la Euro.

Președintele federației din Israel: „Unii se încăpățânează să facă simetria incorectă”

Juarez a revenit la conflictul cu Gianni Infantino. După ce președintele FIFA a tratat simetric victimele războiului, oficialul israelian a contraatacat: „Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni".

Juarez a mai spus: „Am primit mesaje din lumea întreagă. Mulți ne-au scris că sunt alături de noi și s-au înfuriat pe cei care se încăpățânează să facă simetria, care nu e relevantă și nici corectă". 

Citește și:

Derapaj legat de războiul din Israel! Un internațional care a jucat la București, denunțat pentru instigare la ură!
RĂZBOI ÎN RĂZBOI
Derapaj legat de războiul din Israel! Un internațional care a jucat la București, denunțat pentru instigare la ură!
Războiul din Israel și Palestina provoacă probleme la Bayern: Mazraoui vs Peretz
BAYERN
Războiul din Israel și Palestina provoacă probleme la Bayern: Mazraoui vs Peretz

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (45)
Trotsky
Trotsky  •  15 Octombrie 2023, 23:31
Postat de mattteo pe 15 Octombrie 2023, 21:40

Pai e dovedit ca a fost o intoxicare a CNN, despre ce vorbim?? Imi spui tu mie ca nu imi iau stirile de unde trebuie, cand voi sunteti cei prinsi cu minciuna. Dar numele tau spune tot

daca e minciuna, atunci sa dea Al de Sus sa fie si la tine minciuna asta!

firaldo
firaldo  •  15 Octombrie 2023, 22:04
Postat de TheWizardOfOz pe 15 Octombrie 2023, 20:24

Era rus nu israelian.

Era evreu,la momentul respectiv nu exista Israel ci Palestina.

mattteo
mattteo  •  15 Octombrie 2023, 21:40
Postat de Trotsky pe 15 Octombrie 2023, 21:09

Bine ca iti iei tu stirile doar de la radio hamas ...

Pai e dovedit ca a fost o intoxicare a CNN, despre ce vorbim?? Imi spui tu mie ca nu imi iau stirile de unde trebuie, cand voi sunteti cei prinsi cu minciuna. Dar numele tau spune tot

Vezi toate comentariile (45)
Comentează