INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  VIOLENȚE

FOTO Euro violent » Două momente dure surprinse de reporterii Gazetei în ultimele zile la CE

Articol de , - Publicat sambata, 18 iunie 2016 00:00

Ediția actuală a Campionatului European nu a fost cuminte deloc.

Bătăi între englezi și ruși la Marsilia ori Lille, conflict în același oraș între deja-eliminații ucraineni și liderii germani, torțe aprinse pe stadioane despre care se zicea că sunt bastioane anti-terorism.

Pe lângă conflictele importante, au fost și probleme mai mici. Atât în stadioane, cât și în afara acestora. Fan-zone-uri, zonele frecventate de suporteri, baruri ori terase. În ultimele zile, reporterii Gazetei au surprins două astfel de momente.

1) Bătut pentru un selfie

Meciul Franța – Albania. 1-0 pentru gazde, gol Griezmann pe final, lumea începe sărbătoarea în Champ de Mars, zona verde din fața Turnului Eiffel, cel mai mare fan-zone din întreaga țară. Printre ei, și suporteri care s-au strecurat în perimetrul bine păzit cu o fumigenă.
Golul lui Payet declanșează un nou val de isterie, iar grupul aprinde fumigena și o aruncă pe jos, după ce o agită puțin.

Doar că un suporter curios și puțin băut, sau euforic, ia fumigena și își face un selfie cu Turnul Eiffel. Lumea se dă la o parte, în fața ecranului uriaș apar 4-5 băieți bine făcuți, de la firma privată de pază care asigura ordinea.

Dus în întuneric

Mai întâi l-au bruscat violent, apoi, practic, l-au prins la mijloc, strângându-l cu putere. Luat pe sus și prin surprindere, băiatul n-a avut timp să reacționeze. A fost lovit și apoi dus în întunericul lateral, acolo unde a dispărut după un gard viu.

35.000 de oameniau urmărit partida Franța – Albania în fan-zone-ul Champ de Mars din Paris

92.000 de spectatoriîncap în fan-zone-ul parizian

2) Lovit serios la cap

Centrul orășelului Lens a fost blocat de fanii englezi și galezi după partida încheiată 2-1 pentru primii. Mica urbe, nici 40.000 de locuitori, a închis 90% din magazine pentru a se asigura că nu vor fi prea multe stricăciuni.

La interior, fiindcă, la exterior, băieții din Albion și-au făcut de cap. Băuți bine, aceștia au inventat, chiar pe strada principală, un joc desprins din fotbalul medieval: șutau într-o minge galbenă, ușoară, cât puteau de sus, după care săreau "la cap" cu berile în mâini și fără să se menajeze.

După mai multe căzături periculoase, în care bordurile și gărdulețele au fost evitate la mustață, un suporter destul de bine făcut a căzut cu putere pe trotuar, pe spate, împiedicat de alți oameni care încercaseră să lovească balonul. A dat ochii peste cap și i-a speriat pe cei prezenți în jurul lui.

A venit Ambulanța

După aproximativ 3 minute, a intervenit inclusiv Jandarmeria!, băiatul s-a trezit, zdruncinat bine. Deși se clătina, oamenii au ales să nu cheme Salvarea.

Totuși, după alte 10 minute, o Ambulanță a venit din oficiu și l-a preluat pe suporter, ducându-l la spital.

"Don’t take me home! I wanna stay here, drink all your beer, please don’t take me home (Nu mă lua acasă! Vreau să stau aici, să-ți beau toata berea, nu mă trimite acasă!)"
cântecul preferat al fanilor englezi

2 persoaneau decedat la acest Campionat European, ambele din Irlanda de Nord

42.000 de locuriare stadionul din Lens, cu 4.000 mai multe decât populația orașului

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  18 Iunie 2016, 14:39

in imagine aveti un grup de octagenari ca sa prezentam realitatea asa cum ne-a fost prezentata de gesepe. astia sunt babalicii aia in baston care s-au ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează