INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI

VIDEO + FOTO Bucurie la porțile Europei mari » Cum trăiește orașul Sfântu Gheorghe cel mai important meci din istoria lui Sepsi

Articol de , - Publicat joi, 24 august 2023 20:05 / Actualizat joi, 24 august 2023 20:05

Nimic din ce era pe zi nu anunța entuziasmul tribune de la Sfântu Gheorghe. Cel mai important meci din istoria lui Sepsi s-a trăit cu sufletul la gură de suporterii dintr-un oraș mic, așa cum e și Bodo.

Final încins de august. Sfântu Gheorghe, cu ceva mai mult de 4 ore înaintea meciului-punte spre fotbalul mare. Cel la care mai putem aspira azi, când ne batem cu țări pe care, până nu demult, le vedeam ca pe niște liliputani ai fotbalului.

Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe
SEPSI OSK - BODO/GLIMT 2-2
Nu e imposibil! Sepsi obține un rezultat important cu Bodo/Glimt și speră la grupe

Cum au trăit oamenii din Sf. Gheorghe duelul Sepsi - Bodo/Glimt

Un oraș ce nu depășește 50.000 de locuitori versus un altul cam de aceeași mărime, dar cu un buget dublu, cu un istoric la fel de scurt în cupele europene, ceva mai fructuos, cu un set administrat lui Mourinho.

+25 FOTO

Prânzul găsea urbea într-o liniște tipică mijlocului vacanței. Oamenii se perindau prin centru doar ca să găsească oazele verzi pentru puțină răcoare care să mai astupe cele 33-34 de grade din termometre. Nimic despre meci. Mici semnale că orașul a început să miroasă fotbalul, grație unor puști ce bat mingea în parc.

VIDEO. Laszlo Dioszegi, un patron popular: „Nu am cuvinte să descriu ce ar însemna să ne calificăm în grupe”

Apar primii fani ce iau drumul noii arene, de la ieșirea spre Miercurea Ciuc. „Hajrá, Szentgyörgy!” e salutul fanilor ce se îmbrățișează și servesc o bere la pubul stadionului. Sepsi e un club european, o echipă ce s-a dezvoltat gradual și a început să atragă simpatia multora. Prin simplitate, prin transparență, prin faptul că suporterii simt că e o echipă ce reprezintă orașul, nu doar interesele personale ale unora.

Poate și faptul că patronul vine din mijlocul fanilor. Poate și pentru că stă să la discuții cu toată lumea. Un fapt ce atrage, ce-i face pe suporteri să se simtă importanți.

VIDEO. Din Chicago la Sfântu Gheorghe

Faptul că Sepsi atrage pasiuni nebănuite o dovedește un suporter român, stabilit de 30 de ani în Statele Unite, venit special la Sfântu Gheorghe pentru meciul cu Bodo/Glimt: „Sunt din Timișoara, dar îmi place acest club. Îl felicit pe patron pentru tot ce-a făcut aici! Unde merg, caut să-mi iau un tricou, o eșarfă, să rămân cu ceva. Sunt optimist, cred că Sepsi poate învinge azi”.

Până spre ora 17:00, temperatura de la Sfântu Gheorghe n-a scăzut sub 29-30 de grade. Cu 3 ore înainte de meci, un nor negru a acoperit orașul și încet a început să plouă, temperatură ce transformă condițiile în unele prietenoase pentru nordici.

Totuși, Dioszegi are încredere în ai săi și a promis că se va duce în vestiar pentru a încuraja echipa: "Voi merge să vorbesc cu jucătorii și le voi spune să dea totul. Sunt convins că toată țara ar fi mândră de noi", a mai zis Dioszegi. 

15 milioane de euroe bugetul pe care Bodo/Glimt îl are, dublu față de cel al lui Sepsi

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Incredibil unde s-a ajuns! Toni Petrea, umilit ca pe vremea secretarilor de partid! Ce l-au pus consilierii de la Primărie să facă înainte să-l dea afară

Antrenorul lui Beșiktaș nu se teme de Mircea Lucescu și Dinamo Kiev: „Îl respectăm foarte mult, dar vrem să trecem mai departe!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
ovidius72
ovidius72  •  24 August 2023, 21:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adytza77
adytza77  •  24 August 2023, 21:03

HAI CU MANITA.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează