INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SABURTALO - FCSB 1-0

EXCLUSIV Georgianul cu peste 80 de meciuri în Liga 1, după decepția trăită de FCSB cu Saburtalo: „Ce să zic, în România nu e considerat serios fotbalul de la noi”

Roș-albaștrii au evoluat în echipament de culoare închisă și s-au făcut de râs în fața unor georgieni modești / Sursă foto: Facebook@ FC Saburtalo
Roș-albaștrii au evoluat în echipament de culoare închisă și s-au făcut de râs în fața unor georgieni modești / Sursă foto: Facebook@ FC Saburtalo

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2022 09:54 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 10:57

Akaki Khubutia, georgianul cu peste 80 de meciuri jucate în Liga 1 la Gaz Metan și ACS Poli, nu e deloc surprins de victoria istorică reușită de Saburtalo cu FCSB, 1-0, în turul II din Conference League. Fostul fundaș, acum în vârstă de 36 de ani, a vorbit cu GSP.ro la puțin timp după partida de la Tbilisi de joi seara.

  • Returul de la București este programat joi, 28 iulie, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO.

Chiar dacă o creditează pe FCSB cu șanse mari să întoarcă rezultatul fragil din tur, concluzia fostului fotbalist gruzin, care a petrecut câteva sezoane bune în Liga 1, e că românii tratează cu mult prea multă superioritate fotbalul din Georgia de fiecare dată când dau peste o echipă de acolo în cupele europene

Concret, Khubutia și-a adus aminte de surpriza de acum doi ani, când Lokomotiv Tbilisi a lăsat-o acasă pe Universitatea Craiova.

Akaki Khubutia: „Ce să zic, în România nu e considerat serios fotbalul din Georgia”

„E deja a doua oară în doi ani când o echipă românească are probleme cu georgienii. Ce să zic, în România nu e considerat serios fotbalul din Georgia, nu avem o reclamă bună acolo din punct de vedere al fotbalului. Încă de pe vremea mea, când am jucat în Liga 1, simțeam lucrul acesta.

Saburtalo e o echipa tânără, fără tradiție, dar care face rezultate în ultimii ani. Are stabilitate, iar echipa merge, sunt în lot foarte mulți jucători de la naționala U21. Oricum, o să fie greu în retur, nu cred că se califică. E greu acasă la FCSB, pe Arena Națională, cu stadionul plin și acei suporteri minunați.

O să fie greu pentru Saburtalo, FCSB va face tot pentru a se califica. Va fi multă presiune de la conducere săptămâna viitoare, mă refer la conducătorul lor, pe care îl știu de mulți ani (n.r. - Gigi Becali)”, a afirmat Khubutia, în exclusivitate pentru GSP.ro

Georgianul cu peste 80 de meciuri în Liga 1, după decepția trăită de FCSB cu Saburtalo: „Ce să zic, în România nu e considerat serios fotbalul de la noi”
Akaki Khubutia (în stânga), în perioada în care juca la Gaz Metan / Sursă foto: Arhivă GSP

20 de meciuria strâns Khubutia în naționala Georgiei, pentru care a evoluat între 2010 și 2014

Cine este Saburtalo

  • Echipă fondată în 1999, în cartierul omonim din Tbilisi
  • N-a jucat pe prima scenă până în 2015
  • A jucat 10 meciuri în cupele europene, față de cele 30 ale lui Florin Tănase
  • E deținătoarea Cupei Georgiei
  • Are doi străini, Junior Vinicius - nu cel de la Real Madrid - și croatul Mioc

VIDEO Robert Niță, reacție dură după Saburtalo - FCSB 1-0: „Georgienii meritau o victorie mai clară!”

Citește și alte știri despre FCSB:

Gigi Becali, după Saburtalo - FCSB: „Suntem prea proști, ies din fotbal!”

Gigi Becali, întrebat în direct despre un titular din rușinea cu georgienii: „Cine? Cine e? Habar nu am! Nu am auzit de el”

VIDEO Reacție „la cald”, după prestația penibilă din Georgia: „Rezultat bun pentru FCSB. Sper să nu mă contrazică MM Stoica”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  22 Iulie 2022, 19:08

'' nu e deloc surprins de victoria istorică reușită de Saburtalo cu FCSB '' Nici eu !!!!!!!!!!!!!!!!

gazistu
gazistu  •  22 Iulie 2022, 14:16

cat a jucat la Poli TM, 2 meciuri?? Stopper bun, acest georgian, Akaki (1.95m) .... este cunoscut de la GAZ Metan Medias, ca fiind cea mai inalta linie defensiva din Liga1: facand "cuplu" in centrul apararii cu Zarko Markovic (2,04m) + lateralii Cosmin Frasinescu, 1,90m pe dreapta si Ivan Vukadinovic 1,90m pe stanga, si cu Milos Buchta (1.97m) in poarta!! cu profesorul Pustai antrenor!! ATUNCI AM AVUT O echipa foarte buna, cu el ne-am calificat in EU League, si am eliminat Kups si Mainz!!! HAI GAZU!!

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  22 Iulie 2022, 13:17

Voi chiar nu intelegeti ca denumirea de Gruzia nu este corecta? Tara se numeste Georgia sau puteti utiliza numele nativ de Sakartvelo, dar nu Gruzia, denumirea asta a fost abandonata cu multi ani in urma.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează