INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DANEMARCA - FRANȚA, 17:00, TVR1, GSP.RO

Didier Deschamps face 6 schimbări în primul "11" al Franței » Care e echipa de care se teme Tolisso

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2018 09:19

Franța și Danemarca se înfruntă pentru a-și asigura șefia grupei, ceea ce i-ar ajuta să ocolească în ”optimi” trupa lui Modrici și Rakitici, aflată pe val.

  • Franța - Danemarca e astăzi, de la 17:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Franța a fost până acum egală cu sine la acest Mondial. Nici n-a impresionat la primele două apariții, precum Belgia, Anglia sau Croația, nici n-a dezamăgit după modelul Argentinei sau Poloniei. Și-a asigurat, pragmatic, șase puncte cu Australia (2-1) și Peru (1-0), iar azi, în ultima rundă din grupe, are nevoie de un egal pentru a-și asigura locul întâi.

"În seria D, Croația pare cea mai periculoasă, așa încât trebuie să terminăm pe prima poziție spre a-i evita în optimile de finală", spune Tolisso. E una dintre mizele importante în tabăRa "cocoșilor".

6 schimbări la "cocoși"

Cu biletele pentru turul următor în buzunar, Deschamps va trimite o formulă radical schimbată față de întâlnirea anterioară. Mandanda, Sidibe, Kimpembe, Nzonzi, Dembele și Lemar vor apărea printre titulari, o parte dintre oamenii de bază fiind menajați pentru tururile eliminatorii.

Pogba și Matuidi au deja un avertisment și ar fi riscat suspendarea, Umtiti se confruntă cu probleme medicale, iar Mbappe va fi odihnit. Folosirea lui Mandanda în poartă va fi însă și ca un mic premiu: a ratat CM 2014 din cauza unei accidentări, iar Deschamps încearcă să-i ofere satisfacția de a evolua la un CM celui de-al doilea goalkeeper din grupul deplasat în Rusia.

Așteptându-l pe Grizou

În avanposturi, Giroud rămâne pe metereze, iar selecționerul are cel puțin două argumente să mizeze pe serviciile lui: Olivier a marcat ultimele trei goluri ale Franței împotriva Danemarcei și, din martie 2017, de la debutul lui Mbappe pentru Les Bleus, e singurul ce a fost implicat în mai multe reușite decât tânărul lui PSG (11-10 goluri plus assisturi).

Peste toate însă, suflarea din Hexagon așteaptă explozia starului Griezmann. Omul lui Atletico temporizează însă, oferind exemple din trecutul recent: "La fel s-a întâmplat la Euro 2016. Am început mai greu, dar am atins nivelul cel mai bun în fazele eliminatorii". O promisiune ca un legământ! 

"Danemarca are o echipă foarte frumoasă. A acumulat deja 4 puncte, vizează și ea primul loc, la fel ca noi, dar vor avea în față o ambițioasă echipă a Franței"Paul Pogba, mijlocaș Franța

2e numărul absenților importanți din tabăra daneză: Kvist (accidentat) și Poulsen (suspendat)

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează