INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ROMÂNIA 5-0

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // Culisele demiterii uluitoare a lui Roberto Moreno, selecționerul Spaniei: „S-a simțit trădat” » Iker Casillas protestează: „Suntem o glumă de țară!”

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 10:56

După ce a învins România cu 5-0, Spania își schimbă seleționerul. Robert Moreno, 42 de ani, calificase La Roja și voia să participe la acest EURO. Dar președintele federației, care îl concediase pe Julen Lopetegui cu două zile înainte de CM 2018, îl aduce înapoi pe Luis Enrique. Marca a titrat: „Spania nu poate fi un circ”.

Scenariu uluitor la Madrid. Robert Moreno a fost demis, după ce a calificat La Roja la Euro. Și e cap de serie la tragerea la sorți. „Spania nu poate fi un circ”, a titrat Marca pe copertă, dar Iker Casillas, campion mondial și dublu campion european, răspunde cu un tweet amar: „Suntem o glumă de țară... Trăiască Spania!”.

A antrenat directorul sportiv la Mondial!

Nimeni nu uită ce s-a întâmplat anul trecut. Pe 12 iunie, cu doar trei zile înaintea primului său meci la Mondial, echipa era deja în Rusia, în cantonamentul de la Krasnodar, gata de startul CM. Atunci s-a aflat că selecționerul Lopetegui va deveni antrenorul lui Real odată cu sfârșitul turneului final. Pe 13 iunie, președintele federației, Luis Rubiales, l-a dat afară pe Lopetegui, înlocuindu-l în timpul competiției cu directorul sportiv Hierro.

„Președintele doar își ține cuvântul”

Același Rubiales îl concediază acum pe Moreno, după 5-0 cu „tricolorii", deși mai avea contract până pe 31 iulie 2020, și îl readuce pe Luis Enrique. Cel ce părăsise naționala în iunie, invocând un caz de forță majoră: maladia incurabilă a fetiței sale Xana, care s-a stins pe 29 august, măcinată de un cancer osos.

„Președintele doar își ține cuvântul”, a comentat un apropiat de-al lui pentru AS. I-ar fi promis lui Lucho că, dacă va dori, se va putea întoarce. Însă decizia l-a afectat pe Moreno, care s-a despărțit în lacrimi de jucători luni seară. "S-a simțit trădat. Și de Rubiales, și de Luis Enrique", scriu jurnaliștii iberici. Robert, 42 de ani, voia să participe la acest Euro. Deși, oficial, a declarat că "dacă Luis Enrique vrea să revină, mă dau la o parte".
 

„Criza e totală”

I-a fost secund neîntrerupt între 2011 și 2018. Nu și acum. Pleacă, pur și simplu. Noul asistent al selecționerului va fi Juan Carlos Unzué, care a lucrat și el cu Enrique la Celta și Barcelona. O conferință de presă e anunțată astăzi, la ora 13:30. Rubiales va confirma schimbarea. Marca a conchis: "Criza e totală". 

2 selecționeria destituit Luis Rubiales înaintea unui turneu final; e primul președinte al federației spaniole care ia o asemenea măsură de două ori

VEZI ȘI:

Contra și-a dat demisia ! „PLEC! Nu e treaba mea cine trebuie să fie selecționer” + atacă jucătorii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1745flo
1745flo  •  19 Noiembrie 2019, 17:55
Postat de cneius pe 19 Noiembrie 2019, 14:23

Criza e totala ? :-)))))

Sunt departe! Sa vina sa învețe de la noi ce inseamna umilinta si amatorismul!

192486884818821
Mihnea Ilie  •  19 Noiembrie 2019, 16:31

Acum m,am prins...il pune pe Contra...evrika!!!!!

cneius
cneius  •  19 Noiembrie 2019, 14:23

Criza e totala ? :-)))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează