INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MARSEILLE - ATALANTA

Secretul golgeterului din Europa League: „Mi-a dat un imbold”

Pierre-Emerick Aubameyang, aici în dialog cu Gennaro Gattuso, are 11 echipe și 7 trofee cucerite în carieră / Foto: Imago
Pierre-Emerick Aubameyang, aici în dialog cu Gennaro Gattuso, are 11 echipe și 7 trofee cucerite în carieră / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 16:31 / Actualizat joi, 02 mai 2024 16:45

Pierre-Emerick Aubameyang (34 de ani), atacantul lui Marseille, a dezvăluit în interviul din L'Equipe cum și-a regăsit motivația, afirmând că e meritul lui Gennaro Gattuso, care a antrenat doar 5 luni la OM. „Totul se trăgea de la ritm”, a declarat gabonezul.

La aproape 35 de ani, trăiește o a doua tinerețe și și-a regăsit forma de altădată. Pierre-Emerick Aubameyang visează să câștige un trofeu în acest sezon, iar singurul disponibil, care ar fi și primul european din carieră, a rămas Europa League.

Avertismentul sumbru primit de un semifinalist din Europa League »  Ce i-a spus soția înaintea meciului de diseară
AS ROMA - LEVERKUSEN
Avertismentul sumbru primit de un semifinalist din Europa League » Ce i-a spus soția înaintea meciului de diseară

Înaintea turului semifinalelor cu Atalanta, programat diseară pe „Velodrome", atacantul gabonez a oferit, în discuția avută cu L'Equipe, explicația formei sale extraordinare, dovedită și de faptul că este cel mai bun marcator din actuala UEL, cu 10 goluri reușite în 11 meciuri!

Pierre-Emerick Aubameyang: „Totul s-a bazat pe un ritm diferit"

Surprinzător, nu-i acordă merite lui Jean-Louis Gasset, ci predecesorului acestuia la Marseille. E vorba despre Gennaro Gattuso, italianul care nu a rezistat decât 24 de meciuri și mai puțin de cinci luni pe banca tehnică a lui OM.

„Este, într-adevăr, grație muncii lui Gattuso și a staffului său. Am lucrat foarte mult în fiecare săptămână și totul s-a bazat pe ritm. Îmi spunea: «De câți ani nu te-ai mai antrenat în acest ritm?». Și avea dreptate!", a mărturisit Aubameyang, explicând motivele metamorfozei sale din ultimele luni.

Acesta a fost punctul de cotitură al sezonului meu, declicul de care aveam nevoie. Am început să joc cu furie, aproape cu ură
- Pierre-Emerick Aubameyang, atacant Marseille

„Acum pot face lucrurile mai ușor"

Gabonezul, crescut în academia lui AC Milan, a comparat actualul sezon cu aventura precedentă la FC Barcelona: „M-am pregătit bine și la Barcelona, dar nu le pot mulțumi îndeajuns (lui Gattuso și staffului său) pentru că mi-au redat acea energie, au știut să-mi dea imboldul necesar, pentru că atunci când ești bine din punct de vedere fizic, poți face lucrurile mai ușor".

27de goluri și 11 assisturi a reușit Pierre-Emerick Aubameyang în 46 de meciuri pentru Marseille în toate competițiile. În Ligue 1 are 14 goluri, cel mai bun sezon din 2020 încoace

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Times scrie despre un posibil seism în Premier League: „Operațiuni interzise de legile UEFA!” » Colos în pericol
ANGLIA
Times scrie despre un posibil seism în Premier League: „Operațiuni interzise de legile UEFA!” » Colos în pericol
Nouă ipoteză despre cauza morții lui Diego Maradona » Ce au descoperit procurorii din Argentina
ARGENTINA
Nouă ipoteză despre cauza morții lui Diego Maradona » Ce au descoperit procurorii din Argentina

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează