INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - CADIZ 3-0

Real Madrid face scor cu Cadiz și așteaptă rezultatul meciului Girona - Barcelona pentru a ști dacă sărbătorește titlul

Real Madrid va primi astăzi vizita celor de la Cadiz, cu Thibaut Courtois titular // foto: Guliver/gettyimages
Real Madrid va primi astăzi vizita celor de la Cadiz, cu Thibaut Courtois titular // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 12:34 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 20:07

Real Madrid a învins-o pe Cadiz, scor 3-0, și are 14 puncte avans în fruntea clasamentului. Un pas greșit al Barcelonei, în această seară, la Girona, i-ar transforma pe „los blancos” în campioni încă de astăzi.

Rezultatele și programul etapei 34 din La Liga

Real și-a adjudecat meciul cu Cadiz, 3-0, în ceea ce se poate spune că a fost o repetiție reușită în perspectiva returului de miercuri, cu Bayern, din semifinalele Ligii Campionilor (2-2 în prima manșă).

Dar trebuie să aștepte deznodământul meciului Girona - Barcelona, din această seară, pentru a ști dacă se încoronează încă de pe acum drept noua campioană a Spaniei.

Madridul are acum un avans de 14 puncte în fața catalanilor și, dacă aceștia nu câștigă diseară, pot sărbători titlul cu 4 etape înaintea fluierului final al sezonului.

Carlo Ancelotti a făcut modificări în primul unsprezece

Împotriva lui Cadiz, a 18-a clasată în acest moment, antrenorul Carlo Ancelotti a făcut multe schimbări în primul unsprezece, cu gândul la Bayern. A înlocuit nu mai puțin de 10 dintre titularii de la Munchen, dar s-a întors între buturi titularul Thibaut Courtois!

Ceea ce explică într-o anume măsură faptul că echipei i-a lipsit ritmul, iar la pauză a intrat, surprinzător, cu un 0-0 pe tabelă. Partea a doua a fost însă cu totul altceva.

Brahim Diaz, omul meciului

Ancelotti a făcut corecturile de rigoare și „los blancos” s-au dezlănțuit. După ce Courtois a salvat la ocazia lui Ramos, amfitrionii s-au năpustit asupra porții adverse. Iar Brahim Diaz (51), Jude Bellingham (68) și Joselu (90+4) au stabilit scorul final.

Diaz a fost omul meciului, el oferind și pasa decisivă la reușita lui Bellingham.

Jude Bellingham a dat lovitura și în afara terenului » Superba Laura se laudă cu relația pe care o are cu starul lui Real Madrid
RELAȚIE
Jude Bellingham a dat lovitura și în afara terenului » Superba Laura se laudă cu relația pe care o are cu starul lui Real Madrid

FINAL » Real Madrid - Cadiz 3-0

Real Madrid - Cadiz, echipe de start:

REAL MADRID (4-2-3-1): Courtois - Carvajal, Eder Militao, Nacho, Fran Garcia - Camavinga, Modric - Arda Güler, Brahim Diaz, Dani Ceballos - Joselu
Antrenor: Carlo Ancelotti

CADIZ (4-4-2): Conan - Zaldua, Fali, Victor, Javi Hernandez - Alcaraz, Escalante, Ruben Sobrino, Alex, Navarro - Chris Ramos
Antrenor: Mauricio Pellegrino

Înaintea partidei de pe „Santiago Bernabeu”, cele două formații sunt în situații diametral opuse. În privința lui Real Madrid nu există dubii, madrilenii vor deveni în curând campionii Spaniei. În schimb, Cadiz ocupă un loc direct retrogradabil, având 5 puncte în minus față de prima echipă de deasupra liniei roșii, Celta Vigo.

Cum ar câștiga Real Madrid titlul astăzi

Real ar putea cuceri titlul chiar de astăzi, în condițiile în care o va învinge pe Cadiz, iar Barcelona nu va câștiga cu Girona, în deplasare, de la ora 19:30. Această combinație de rezultate ar lăsa echipa de pe locul 2, fie Barcelona, fie Girona, la 13 puncte în urmă, cu 4 etape rămase. Așadar, o distanță irecuperabilă.

O victorie a Barcelonei astăzi, indiferent de rezultatul Realului, ar prelungi suspansul.

Revine Thibaut Courtois!

În tur, Real Madrid a câștigat cu 3-0 pe terenul lui Cadiz, goluri Rodrygo (minutele 14 și 64) și Jude Bellingham ('74).

Meciul de astăzi nu se anunță facil, având în vedere situația disperată a oaspeților și faptul că Ancelotti nu va utiliza formula standard, dorind să menajeze „greii” pentru partida de la mijlocul săptămânii viitoare cu Bayern Munchen, decisivă pentru calificarea în finala Champions League.

Astăzi, cu Cadiz, va apăra Thibaut Courtois, refăcut după cele două accidentări pe care le-a suferit la ambii genunchi. Va fi primul meci pentru portarul belgian după 323 de zile.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Adio Tottenham după 6 luni?! Impresarul lui Drăgușin, declarații-bombă în Italia: „Dacă Postecoglou îi spune asta, pleacă!”
JUCĂTOR
Adio Tottenham după 6 luni?! Impresarul lui Drăgușin, declarații-bombă în Italia: „Dacă Postecoglou îi spune asta, pleacă!”
Dezvăluiri despre Ronaldo, la 6 ani după decizia-șoc: „A vrut să ZGUDUIE planeta!”
ITALIA
Dezvăluiri despre Ronaldo, la 6 ani după decizia-șoc: „A vrut să ZGUDUIE planeta!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
Stelian66
Stelian66  •  04 Mai 2024, 21:59

I 3 puncte avans , Girona pe 2, Varzelona pe 3. Să rămână Xavi , ca să ne bucurăm și la anul . Cam greu fără banii virați la arbitrii .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează