INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Răzbunarea lui Manchester City? Ce a pățit jucătorul ce a evoluat în jumătate din sezonul Triplei!

Pep Guardiola i-a făcut vânt lui Joao Cancelo în ianuarie 2023 / Foto: Imago
Pep Guardiola i-a făcut vânt lui Joao Cancelo în ianuarie 2023 / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 12:03 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 13:00

Joao Cancelo (29 de ani), împrumutat la Bayern în primele șase luni din 2023 și apoi la FC Barcelona, a fost „uitat” în documentarul lansat ieri de Netflix și care parcurge etapele triumfului total al echipei lui Guardiola în 2022-2023, intitulat „Together: Treble Winners”. City l-a cumpărat pe fundașul portughez cu 65 de milioane de la Juventus în 2019

Joao Cancelo a fost alungat la începutul lui 2023 de Pep Guardiola și probabil nu se va mai întoarce până la finalul contractului său cu campioana Angliei.

Candidatul la banca Barcelonei îl urechează pe jucătorul catalanilor: „Nu face suficient”
CRITICI
Candidatul la banca Barcelonei îl urechează pe jucătorul catalanilor: „Nu face suficient”

Fundașul portughez nu a plecat deloc în condiții amiabile, dovadă că după împrumutul de jumătate de sezon la Bayern, managerul lui Manchester City s-a dispensat de el și în această stagiune, expediindu-l la FC Barcelona.

Internaționalul de 29 de ani a contribuit în cele 26 de partide jucate sub comanda antrenorului spaniol cu două goluri și cinci assisturi în prima parte a stagiunii în tricoul „cetățenilor". Dar pentru clubul de pe „Etihad", Joao Cancelo nu a contat deloc în adjudecarea celebrei Triple, titlul în Premier League, Cupa Angliei și apoi Liga Campionilor.

Joao Cancelo are patru trofee la Manchester City

Ca dovadă că Manchester City l-a șters din trecutul apropiat, apărătorul lusitan a fost „uitat" total ca personaj în documentarul lansat ieri pe Netflix despre povestea sezonului 2022-'23, „Together: Treble Winners".

Și fanii campioanei mondiale a cluburilor s-au arătat nemulțumiți de omisiunea mai mult sau mai puțin intenționată a fotbalistului care a câștigat trei titluri în Premier League și o Cupă a Angliei, fiind finalist în Liga Campionilor.

Cota lui Joao Cancelo a scăzut cu 40 de milioane de euro într-un an și 4 luni!

Internaționalul cu 51 de selecții și 10 goluri nu privește înapoi cu mânie și s-a acomodat destul de bine la FC Barcelona, iar mărturie stau cifrele sale din stagiunea în curs: 4 goluri și 4 assisturi în 33 de meciuri.

Totuși, cota de piață a lui Cancelo s-a prăbușit de la 70 de milioane la 30 de milioane de euro în ultimele 16 luni, conform portalului transfermarkt.de!

Unde s-au ascuns cele 115 infracțiuni ale lui Manchester City la fair-play-ul financiar?

Nu este însă singura scăpare a celor de la Netflix. Documentarul în cauză nu atinge și un alt subiect mult mai sensibil, mișmașurile făcute cu banii și încălcarea regulilor de fair-play financiar.

154de meciuri a strâns Joao Cancelo în tricoul lui Manchester City, pentru care a reușit 9 goluri și 22 de pase decisive în trei sezoane și jumătate.

„În centrul discuțiilor de pe rețelele sociale se află și faptul că nu se face nicio referire la cele 115 infracțiuni, de care este acuzată Manchester City. De fapt, subiectul este atins doar în treacăt, publicându-se declarația în care Pep Guardiola garantează, în plină conferință de presă, că nu va părăsi clubul din aceste motive", scrie Gazzetta dello Sport.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Patronul unui club brazilian denunță corupția din campionat. „Am probe. Îmi pare rău, dar voi face gălăgie mare!”
BRAZILIA
Patronul unui club brazilian denunță corupția din campionat. „Am probe. Îmi pare rău, dar voi face gălăgie mare!”
A crezut că nu se poate întâmpla » Golul marcat de un portar de la 80 de metri îl „obligă” pe un fan să-și țină o promisiune îndrăzneață
pariu
A crezut că nu se poate întâmpla » Golul marcat de un portar de la 80 de metri îl „obligă” pe un fan să-și țină o promisiune îndrăzneață

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează