INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Premier League, dat peste cap de Manchester City! Secretul lui Pep Guardiola, lider după 8 victorii la rând

Manchester City, liderul Premier League // foto: Guliver/gettyimages
Manchester City, liderul Premier League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 15:43 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 15:46

Manchester City era la jumătatea clasamentului în Premier League după primele opt etape. Acum e pe primul loc, având și o restanță de jucat.

Cum s-a răsturnat Premier League! Man. City a pornit foarte slab acest sezon, pierzând 12 puncte din 24 în primele opt etape. Era la jumătatea clasamentului. Iar acum, când tocmai a jucat a 20-a etapă, de-abia depășind prima parte a campionatului, echipa lui Guardiola e lider, cu trei puncte peste Man. United, având și o restanță de disputat.

Un singur gol primit de Manchester City într-o lună și jumătate

În timp ce Liverpool, Chelsea și Tottenham au căzut, Pep și „cetățenii” au avansat permanent. De la jumătatea lunii decembrie, „cetățenii” nu au mai pierdut niciun punct. Opt partide, opt victorii (ultima 1-0 cu Sheffield United), golaveraj zdrobitor: 19-1! O medie de peste două goluri marcate pe meci și un singur gol primit, pe 3 ianuarie, la 3-1 cu Chelsea. De cinci întâlniri, nimeni nu mai înscrie împotriva lui City.

Pep Guardiola dezvăluie secretul lui Manchester City: „Stabilitate și un control mai bun al meciului”

„E extraordinară această serie. Avem opt succese la rând și totuși jucătorii fug și luptă pe teren ca niște animale”, spunea Guardiola la televiziunea engleză. A explicat ce a schimbat pentru a-și transforma echipa într-o mașinărie de fotbal: „Ne-am întors la modelul din sezoanele precedente, cu extremele noastre jucând mai sus și mai aproape de tușă. Ne-a oferit stabilitate și un control mai bun al meciului”. Și mai e un detaliu.

Dintr-odată, remarcă Pep, „nu am mai alergat atât de mult cu mingea la picior. Acționăm mai calm și răbdător când suntem în posesie”.

12 victorii la rândare Man. City în toate competițiile, cu un golaveraj formidabil: 30-3

VIDEO. Cele mai frumoase goluri înscrise de Manchester City în 2020

Citește mai multe știri din Premier League:

Reacția lui Marcus Rashford după mesajele rasiste ale propriilor fani: „Sunt un bărbat negru și sunt mândru de asta”

VAR inutil! Două gafe uriașe Premier League » Deciziile care au provocat un scandal uriaș

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează