INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Fabulos! Gianluigi Buffon, la 43 de ani, nu vrea să se retragă! Anunțul făcut de legendarul portar

Legendarul portar italian, cu 1.099 de meciuri la club și la naționala Italiei, vrea să-l depășească pe Ballotta și să devină cel mai în vârstă fotbalist peninsular activ. Foto: Guliver/GettyImages
Legendarul portar italian, cu 1.099 de meciuri la club și la naționala Italiei, vrea să-l depășească pe Ballotta și să devină cel mai în vârstă fotbalist peninsular activ. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 16:53 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 16:53

Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus, cu 1.099 de meciuri la club și la naționala Italiei, vrea să-l depășească pe Ballotta și să devină cel mai în vârstă fotbalist peninsular activ.

Gigi Buffon tocmai a împlinit 43 de ani, chiar astăzi, și pare inepuizabil. A apărat miercuri seară poarta lui Juventus la 4-0 cu Spal, în "sferturile" Cupei Italiei, și nici că se gândește la retragere.

Gigantul goalkeeper italian, lansat în fotbalul profesionist în 1995, la 17 ani, purtând tricoul Parmei, și care joacă la Juve de două decenii (cu excepția sezonului 2018-2019, când s-a mutat la PSG), vrea să își prelungească încă un sezon contractul cu bianconerii.

Recordul țintit de Buffon: 44 de ani, o lună și 8 zile

Ținta lui, susține Gazzetta dello Sport, este să depășească recordul lui Marco Ballotta (ex-Parma și Lazio), cel mai în vârstă fotbalist peninsular, la 44 de ani, o lună și 8 zile. Dacă semnează și pentru 2021-2022, îl va întrece pe Ballotta.

Când se va retrage Buffon? "Cine știe? Aș putea juca până la 65 de ani", glumea portarul de curând. Acum, spune doar că "nu mă gândesc la prelungire. Îmi doresc doar să trăiesc clipa". 

923 de meciuria jucat Gianluigi Buffon la echipele de club în întreaga carieră

176 de selecțiia avut portarul italian pentru squadra azzurra (între 1997 și 2018)

27 de trofeea cucerit Buffon la club și națională; în 2006, a fost campion mondial cu Italia

Cele mai tari parade ale lui Gianluigi Buffon

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo a încălcat iar măsurile anti-Covid! Petrecere la munte, deși nu avea voie să iasă din Piemont!

Surpriză uriașă în Premier League: Manchester United, învinsă „acasă” de ultima clasată

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează