INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA își recunoaște culpa într-un subiect sensibil pentru cluburi: „Încercăm să găsim echilibrul”

Gianni Infantino spune că FIFA va ajuta cluburile în noua problemă apărută. Foto: Imago
Gianni Infantino spune că FIFA va ajuta cluburile în noua problemă apărută. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 17:39 / Actualizat marti, 07 mai 2024 20:03

Gianni Infantino, președintele FIFA, a comentat situația în care se află multe dintre cluburile de fotbal europene în cea de-a doua parte a sezonului, înainte de Euro 2024.

Oficialul admite că forul pe care îl conduce va trebui să rezolve într-un timp foarte scurt problema calendarului FIFA, tot mai încărcat în ultimii ani ca urmare a multiplelor competiții programate, atât internaționale, cât și intercluburi.

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu
STEAUA
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Subiectul riscă să capete o dificultate mult mai pronunțată în contextul în care Liga Campionilor va avea un nou format din 2024-2025, iar Cupa Mondială a Cluburilor din 2025 va aduce la start 32 de echipe, câștigătoare ale principalelor competiții intercluburi continentale din precedenții patru ani, dar și cel mai bine clasate formații în ierarhia coeficienților din fiecare confederație.

FIFA vrea un calendar mai puțin aglomerat pentru cluburi

Gianni Infantino a admis că FIFA caută urgent o soluție pentru calendarul deja supraîncărcat, cu toate părțile implicate în fenomen, astfel încât activitatea cluburilor și cea a sportivilor să nu mai aibă de suferit.

„Lucrăm pentru a avea un calendar mai bun și suntem într-o fază de discuții și analiză în care dezbatem variate idei. Nu este ușor să găsim echilibrul între campionatele de prim nivel și celelalte, între competițiile internaționale și cele europene.

Cel mai important este să dialogăm cu toți colaboratorii și să încercăm să facem totul pentru a găsi cea mai bună soluție, a transmis președintele forului mondial într-un interviu pentru Sky Sports.

VIDEO. FIFA a prezentat programul Cupei Mondiale din 2026

Gianni Infantino, în „război” cu impresarii

Infantino are un plan și pentru a limita impresarii și agențiile de reprezentare a jucătorilor care provoacă mari probleme fotbalului prin comisioanele exagerate solicitate în transferuri.

Președintele cere sprijinul guvernelor din fiecare stat membru FIFA, pentru ca banii să rămână în fotbal, la cluburile care au ajutat în dezvoltarea jucătorilor, nu în conturile intermediarilor.

Italianul a arătat cu degetul spre cluburile din Premier League, cele care au cheltuit 500 de milioane de euro cu impresarii în perioada 1 februarie 2023-1 februarie 2024.

„La FIFA încercăm să implementăm reguli clare și echitabile pentru sistemul de transferuri, inclusiv reguli pentru agenți, în interesul transparenței, a răspunderii și a unei mai bune redistribuiri la toate nivelurile fotbalului. Din acest motiv am fost dați în judecată de unii agenți, dar vom continua să ne apărăm poziția în instanță.

Invit guvernele și legislatorii să ni se alăture și să aibă un rol activ în asigurarea faptului că fondurile de transfer sunt reținute în fotbal și împărtășite cu cluburile din întreaga lume, deoarece sunt absolut vitale pentru generațiile actuale și viitoare de fotbaliști”, a transmis Infantino.

Citește și:

S-a găsit Balonul de Aur al lui Diego Maradona » Cu cât s-ar putea vinde trofeul la licitația din 6 iunie
FRANȚA
S-a găsit Balonul de Aur al lui Diego Maradona » Cu cât s-ar putea vinde trofeul la licitația din 6 iunie
Au apărut primele oferte pentru Drăgușin: „M-au căutat din Germania, Italia și Turcia”
TRANSFER
Au apărut primele oferte pentru Drăgușin: „M-au căutat din Germania, Italia și Turcia”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
Cristyan71
Cristyan71  •  08 Mai 2024, 00:51

Renunțați la Liga Națiunilor,o competiție total inutila si care a aglomerat la maxim calendarul competițional......

Vezi toate comentariile (1)
Comentează