INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

FOTO Dat afară de turci la doar câteva ore după ce a marcat și a arătat la cameră mesajul scris pe bandaj!

Mesajul arătat la cameră de Sagiv Yehezkel // Foto: X
Mesajul arătat la cameră de Sagiv Yehezkel // Foto: X

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 23:06 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 23:49

Sagiv Yehezkel (28 de ani), atacantul lui Antalyaspor, a aflat după jocul cu Trabzonspor (1-1), în care a restabilit echilibrul pe tabelă, că e suspendat. Totul din cauza mesajului scris pe bandajul de la mâna stângă, dedicat celor 136 de israelieni luați de Hamas acum 100 de zile, când a izbucnit războiul din Fâșia Gaza. Poliția turcă l-a și arestat în această seară și l-a săltat pentru declarații, în timp ce federația turcă a condamnat gestul jucătorului, scandalul ajungând la nivel diplomatic!

Scandal cu conotații politice, declanșat după partida Antalyaspor - Trabzonspor 1-1, de gestul făcut în fața camerelor de luat vederi de Sagiv Yehezkel. Atacantul gazdelor a marcat în minutul 68 golul egalizator, din pasa conaționalului său israelian Ramzi Safuri, și a arătat un bandaj la încheietura mâinii stângi pe care era scris un mesaj pro-Israel:

Dennis Man a dat-o în bară, Mihăilă șters. Liderul Seriei B evită înfrângerea printr-un autogol!
ITALIA
Dennis Man a dat-o în bară, Mihăilă șters. Liderul Seriei B evită înfrângerea printr-un autogol!

„100 de zile, 7 octombrie", alături de steagul Israelului. Aluzia era la momentul atacului Hamas, întâmplat acum 100 de zile, și ca un semn de solidaritate cu cei 136 de ostatici luați de atacatori.

„Valorile naționale sunt mai presus de orice"

Dat afară de turci la doar câteva ore după ce a marcat și a arătat la cameră mesajul scris pe bandaj!
Mesajul pro-Israel arătat la cameră după golul egalizator

Această acțiune a internaționalului israelian de 28 de ani a avut și repercusiuni grave asupra marcatorului gazdelor, în condițiile în care se știe că Turcia este de partea organizației teroriste Hamas. Președintele lui Antalyaspor, Sinan Bastafa, a anunțat la câteva ore după meci că Yehezkel e suspendat pe termen nelimitat și, practic, nu mai are viitor în Turcia:

„Am văzut și eu poza. Valorile noastre naționale sunt deasupra oricărei discuții. Nu contează cât de important este fotbalistul care lansează un asemenea mesaj. Îi vom cere să își ceară scuze și probabil că va fi exclus din lot. După ce am aflat versiunea lui, am decis să-i reziliem urgent contractul". Deși acordul acestuia ar fi trebuit să expire pe 30 iunie 2026.

Yehezkel are șase goluri și două assisturi

Hapoel Beer Sheva, clubul de la care Yehezkel s-a transferat la Antalyaspor, pentru 850.000 de euro acum 4 luni, s-a oferit să-l primească înapoi dacă Sagiv este concediat. Safuri, foarte bun prieten cu Yehezkel (este arab), nu și-a permis să comenteze acest subiect sensibil, în condițiile în care se cunoaște că Turcia nu a condamnat niciodată acțiunile celor din organizația teroristă Hamas.

Atacantul înlocuit în minutul 77 are randament bun în acest sezon de SuperLig, reușind 6 goluri și două assisturi în 13 meciuri pentru Antalyaspor.

1,1milioane de euro a plătit în total Antalyaspor în mercato din vară pentru a-i cumpăra pe Sagiv Yehezkel și pe Ramzi Safuri de la Hapoel Beer Sheva. Împreună, aceștia au 20 de selecții la naționala Israelului

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Real Madrid și-a adjudecat în stil mare Supercupa Spaniei! Vini jr., lecție usturătoare predată Barcelonei
Supercupa Spaniei
Real Madrid și-a adjudecat în stil mare Supercupa Spaniei! Vini jr., lecție usturătoare predată Barcelonei
Marius Șumudică, reacție acidă, după ce Gaziantep a pierdut greu pe final contra liderului: „Ciudat, nu am înțeles de ce adversarii s-au exaltat așa”
TURCIA
Marius Șumudică, reacție acidă, după ce Gaziantep a pierdut greu pe final contra liderului: „Ciudat, nu am înțeles de ce adversarii s-au exaltat așa”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (52)
parpalache
parpalache  •  16 Ianuarie 2024, 09:55
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 15 Ianuarie 2024, 15:28

Iti poti da seama ca israelienii sint de ai locului deoarece limba pe care o vorbesc, ebraica, este o limba semitica, adica din zona respectiva precum este si aramaica de exemplu, limba lui Cristos. Regiunea de care povestesti este Konigsberg(orasul lui Kant), o regiune germana(din Prusia rasariteana) aflata sub ocupatie temporara a Rusiei criminale.

Limba pe care o vorbesc cetâțenii statului Israel, nu este ebraica!Se numește„Ivrit”și este o limba...artificiala,creata pe la 188o de un lider sionist-(imi scapa numele, dar il poți gasi pe wilkipedia)-din mai multe limbi semitice vorbite in antichitate in zona!Evreii -veniți la Ierusalim-de la Babilon- cu Ezra și Zorovavel- in timpul imparatului persan Cirus al II-lea-NU (mai)știau limba ebraica,vorbind limba ...aramaica,limba oficiala in Imperiul Persan!Cât desptre Prusia Orientala,ironia soartei face ca marele cnezat al Rusiei sa fie inființat pe la anul 800- de niște cuceritori...baltici,unii istorici zicând ca ar fi scandinavi(varegi),alții ca ar fi vechii locuitori(slavi)ai Prusiei Orientale, numiți...(p)ruși!

parpalache
parpalache  •  16 Ianuarie 2024, 09:36
Postat de istet10 pe 15 Ianuarie 2024, 17:27

Nu se justifica fata de cine? Ca doar nu te astepti sa dea evreii socoteala fata de arabi.

Inițial am vrut sa-ți raspund ca tocmai asta e,ca ei nu dau socoteala nimanui-gândindu-ma la marea finanța evreeasca!Numai acolo- in Israel-de ex.ziarul Haaretz-cu cel mai mare tiraj și partidele de stânga dezaproba politica lui Netanyahu!De la Statele Unite nici o nadejde,politicienii americani fiind total dependenți de susnumnita cabala!

sughibughi
sughibughi  •  16 Ianuarie 2024, 08:36

dictatura

Vezi toate comentariile (52)
Comentează