INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - EVERTON 0-2

Criza lui Liverpool se adâncește: nu s-a mai întâmplat de aproape 100 de ani! Mesaj clar: „Am devenit o țintă ușoară”

FOTO: Guliver/GettyImages +12   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2021 10:14 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 11:18

Liverpool a fost învinsă de rivala locală, Everton, 0-2, iar managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, și-a pierdut și căpitanul. Henderson pare să aibă ruptură la aductori. Situația e alarmantă. Patru eșecuri la rând acasă, cum nu s-a mai întâmplat de aproape 100 de ani.

După un sezon nemaivăzut, cu titlu în Premier League după trei decenii, urmează un an negru, imposibil de imaginat la Liverpool în versiunea Jürgen Klopp.

68 de meciuri consecutive, The Reds nu pierduseră pe „Anfield" în campionat. În 2021, nu s-a mai legat nimic. Patru înfrângeri la rând acasă, doar a doua oară în istoria clubului, cum nu se mai întâmplase din 1923! Și primul eșec în derby după 22 de ani, în „templul roșu".

Jurgen Klopp: „La prima eroare, suntem pedepsiți"

Klopp nu mai știe ce explicații să dea, prea multe eșecuri. „Am controlat jocul, dar la prima eroare pe care o facem suntem pedepsiți. Adversarii ar fi putut greși de zece ori, noi tot nu-i pedepsim!".

Încă un accidentat îl înspăimântă pe manager. Jordan Henderson, căpitanul transformat în stoper din liderul liniei mediane într-o perioadă când centrul apărării e distrus de leziuni, a ieșit cu dureri la aductori. Pare ruptură! Van Dijk, Joe Gomez, Matip, Fabinho, și el devenit fundaș din mijlocaș, acum Henderson. 

„E greu de acceptat altă accidentare. Nu arată bine deloc, doctorii nu sunt optimiști", spune Klopp. „Dar vom supraviețui", încheie el. Însă LFC a ieșit din Top 4, e pe 6 și poate să ajungă mai jos, pentru că echipele aflate sub ea în clasament mai au restanțe de jucat.

„Umbra lui Liverpool. Fără energie, fără luptă, fără agresivitate"

Ce e mai rău pentru campioană: nu pare să-și mai poată reveni din acest vârtej. Graeme Souness, un nume de temut pe „Anfield", actual analist sportiv, spune tot ce era de spus.

„Am văzut umbra lui Liverpool. Ca fan, sunt foarte dezamăgit. Fără energie, fără luptă, fără agresivitate. Înainte, toți erau speriați când jucau împotriva lui Liverpool. Acum, toți vor să o întâlnească. E o țintă ușoară”, a spus Souness.

67 de zileau trecut de la ultima victorie a lui Liverpool pe „Anfield", 2-1 cu Tottenham, pe 16 decembrie

7 înfrângeria suferit Liverpool în 12 meciuri jucate în 2021 în toate competițiile (4 victorii, toate în deplasare)

Jucătorii lui Liverpool și-au pierdut încrederea, iar această ultimă înfrângere nu face decât să adâncească îndoiala. Situația devine îngrijorătoare 
- Arsène Wenger, fost manager al lui Arsenal

VIDEO Anul 2020, de neuitat pentru Liverpool

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid pune presiune pe rivala Atletico! Cum arată lupta la titlu în La Liga după victoria echipei lui Zidane

Marcus Rashford, la 23 de ani, pe coperta celebrei Time! E aplaudat de Lewis Hamilton

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
mr.ban
mr.ban  •  21 Februarie 2021, 13:38
Postat de leu.mr pe 21 Februarie 2021, 11:43

Ghinion, accidentari, oboseala psihica, absenta spectatorilor, etc...

Exact. La asta ma gandeam si eu. E vorba aia romaneasca: "se intoarce roata". Fix asta s-a intamplat. Dupa ce s-au bucurat de unul din cele mai reusite sezoane, acum au parte, aparent, de cel mai negru sezon din ultimii ani. Se intampla. Nu numai lipsa inspiratiei si a prospetimii contribuie. Intervin si accidentari, ghinioane, greseli grave din partea unor jucatori de la care nu te asteptai sa faca asemenea erori.

leu.mr
leu.mr  •  21 Februarie 2021, 11:43

Ghinion, accidentari, oboseala psihica, absenta spectatorilor, etc...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează