INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

EXCLUSIV „Talent pur, enervant de bun!” » Pantilimon a făcut primul „11” al coloșilor cu care a împărțit vestiarul: „Atipic pentru un jucător din Est”

Costel Pantilimon, în perioada de la City, alături de Vincent Kompany // foto: Imago Images
Costel Pantilimon, în perioada de la City, alături de Vincent Kompany // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 09:32 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 09:32

Fostul portar Costel Pantilimon, 37 de ani, legitimat vreme de 3 ani la Manchester City, a alcătuit la emisiunea Premier GSP cel mai bun „11” format din colegi pe care i-a avut la multipla campioană a Angliei.

Printre jucătorii perindați la Manchester City în primii ani de la preluarea clubului de către șeici s-a numărat și un român. Costel Pantilimon a fost legitimat 3 ani la campioana en-titre a Angliei, între 2011 și 2014, mai întâi împrumutat de la Poli Timișoara, apoi cumpărat cu 3,3 milioane de euro.

Scandal de amploare la Ploiești! Suporterii i-au amenințat pe jucătorii Petrolului: „Dacă ne băgaţi în B, vă rupem picioarele!”
PETROLUL - FC BOTOȘANI 1-2
Scandal de amploare la Ploiești! Suporterii i-au amenințat pe jucătorii Petrolului: „Dacă ne băgaţi în B, vă rupem picioarele!”

În cele 3 sezoane la City, în care și-a trecut două titluri în palmares, Pantilimon a avut șansa de a împărți vestiarul cu fotbaliști mari, intrați definitiv în istoria clubului sau chiar a fotbalului modern.

În direct la emisiunea Premier GSP, Pantilimon a alcătuit un prim „11” al celor mai buni colegi pe care i-a avut la Manchester City, în sistem 4-4-2.

VIDEO. Costel Pantilimon a schițat la Premier GSP cel mai bun „11” din colegi pe care i-a avut la Manchester City

Pantilimon a ales să împartă poarta cu Joe Hart: „Mă pun pe mine, cu toate că Hart este un portar foarte bun. Cel puțin în prima perioadă în care l-am găsit acolo, în care lucra cu un antrenor foarte bun de portari, pe care-l respect foarte mult, Massimo Battara (n.r. - parte din staff-ul lui Roberto Mancini). Ne-aș pune pe amândoi, e o dorință a mea, suntem apropiați”.

Linia defensivă este impresionantă:

„Ca fundaș dreapta, Zabaleta. A fost cel mai constant, foarte profesionist și nu avea accidentări, știai că te poți baza pe el pe termen lung. Era destul de solid pe faza defensivă și în același timp, fiind latin, apărea destul de mult pe faza de atac.

Kompany nu poate lipsi, chiar dacă a avut ghinionul de a trece prin foarte multe accidentări. Este unul dintre jucătorii reprezentativi ai clubului, care au oferit stabilitate și în vestiar și în afara lui.

Ar mai fi Kolo Toure, un fundaș puternic, foarte inteligent, genul de fundaș pe care l-aș căuta. Dar este foarte greu, și Demichelis era foarte capabil, foarte abil să ajute pe faza de construcție. Cu Lescott nu făceai asta, dar el îți asigura stabilitate și forță pe faza defensivă. Până la urmă aș merge pe Kompany și Kolo Toure.

Fundaș stânga Clichy, era mai ordonat defensiv și se apropie mai mult de ceea ce mi-aș dori și eu la echipa mea. Dacă m-aș uita la fazele fixe, la loviturile libere, l-aș pune pe Kolarov, dar îl aleg pe Clichy din perspectiva organizării”.

Costel Pantilimon: „David Silva a ieșit în față în momentele importante. Aguero a fost un jucător foarte mare”

În fața apărării, Pantilimon i-a fixat pe Fernandinho și Yaya Toure, doi dintre cei mai spectaculoși „închizători” din istoria recentă a Premier League. În benzi, aleșii au fost Samir Nasri și David Silva:

„La mijloc, Fernandinho și Yaya Toure. Fernandinho este unul dintre cei mai buni jucători de număr 6 alături de care am jucat. În perioada cu Pellegrini cred că a înscris mai mult de 10 goluri, apărea mult pe faza ofensivă.

În benzi Nasri și David Silva. Păcat că Nasri nu și-a exploatat mai mult talentul la noi. A fost o perioadă de 2 ani în care a fost în vârf de formă. L-aș pune pe Silva în stânga și Samir în dreapta. David, precum Yaya Toure și Carlos Tevez, este un jucător care a oferit echilibru și a ieșit în față în momentele importante”, a explicat Pantilimon.

Cei doi atacanți aleși de portarul român sunt Sergio „Kun” Aguero și Edin Dzeko:

„Pe Kun nu-l poți lăsa pe dinafară. Tevez e un jucător nu atât de spectaculos, dar foarte util pentru echipă. Ca marcator l-aș alege pe Aguero, cu Dzeko lângă el.

Dzeko mi s-a părut tot timpul jucătorul complet, avea execuții și cu stângul și cu dreptul, lovitură de cap. Poate nu avea explozie, dar la gabaritul lui mi se pare extraordinar. Plus că este foarte profesionist, atipic pentru jucătorii din estul Europei”.

„Aguero a fost talent pur, poate nu atât de muncitor, dar avea un simț al golului enervant. Apoi am trecut la Sunderland și m-a «executat» și pe mine de câteva ori. A fost un jucător foarte mare”, a concluzionat Pantilimon.

Așadar, echipa aleasă de Pantilimon: Hart / Pantilimon - Zabaleta, Kompany, Kolo Toure, Clichy - Nasri, Yaya Toure, Fernandinho, David Silva - Aguero, Dzeko.

29 de meciuria jucat Pantilimon în cele 3 sezoane la City: 7 în campionat, 11 în Cupă, 9 în Cupa Ligii, unul în Champions League, unul în Supercupă (Community Shield). A primit 27 de goluri

Citește și:

Obsesia lui Arteta » Momentul în care Cazorla a înțeles ce va urma: „Îl auzeai, din senin: «Înapoi 30 de secunde, înapoi! Ce vezi aici?». Meciul se terminase, dar noi eram la minutul 20”
Arsenal
Obsesia lui Arteta » Momentul în care Cazorla a înțeles ce va urma: „Îl auzeai, din senin: «Înapoi 30 de secunde, înapoi! Ce vezi aici?». Meciul se terminase, dar noi eram la minutul 20”
Thiago Silva, mesaj printre lacrimi: „Totul are un început, dar și un sfârșit. Urările de adio le fac cei care nu se mai întorc. Eu am alt plan”
DESPĂRȚIRE
Thiago Silva, mesaj printre lacrimi: „Totul are un început, dar și un sfârșit. Urările de adio le fac cei care nu se mai întorc. Eu am alt plan”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează