INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA LIBERTADORES

VIDEO Controversă în America de Sud » Endrick a sărbătorit un gol imitându-l pe King Kong!

Endrick (17 ani), actual component al echipei Palmeiras
Endrick (17 ani), actual component al echipei Palmeiras

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 15:07 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 15:24

Endrick (17 ani), actual component al echipei Palmeiras, care de la vară va evolua la Real Madrid, a iscat un întreg scandal, sărbătorind un gol din meciul cu Liverpool FC Montevideo, din cadrul grupei F a Copei Libertadores, în stilul legendarului personaj King Kong.

Brazilienii de la Palmeiras au trecut de Liverpool Montevideo cu 5-0, făcând un pas important spre optimile de finală ale Copei Libertadores.

Unul dintre eroii partidei a fost puștiul-minune Endrick, atacantul în vârstă de numai 17 ani, care va evolua la Real Madrid și care a marcat în meciul de azi-noapte un gol și a semnat o pasă decisivă.

VIDEO. Endrick, gest controversat în Copa Libertadores

Endrick și-a celebrat reușita imitându-l pe celebrul personaj King Kong, lucru care a stârnit uimirea și iritarea jucătorilor adverși, dar și a spectatorilor uruguayeni din tribune.

„Li s-a părut că e provocare din partea mea, dar am reușit să mă înțeleg cu ei în limba spaniolă. Din zece oameni, trei m-au înțeles, șapte nu prea. Îmi place filmul cu gorila King Kong și asta e tot”, și-a explicat Endrick gestul.

„King Kong” este una dintre peliculele favorite ale fotbalistului lui Real Madrid, iar Endrick a mai sărbătorit astfel și un alt gol, înscris în partida disputată cu Independiente Del Valle.

„Sunt foarte fericit că am dat un gol și am reușit o pasă decisivă, mi-au plăcut mult publicul și gustul victoriei. Iar gestul e unul pe care l-am mai făcut și cu alte ocazii.

L-am făcut și în ultimul meci cu Independiente, a fost un lucru foarte bine primit de public. A fost o celebrare frumoasă”, a mai spus atacantul brazilian.

Endrick Felipe Moreira de Sousa va împlini 18 ani în iulie, lună în care se va alătura echipei spaniole Real Madrid. Este considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai tinerei generații.

Endrick s-a născut în Taguatinga și are două surori și un frate. Tatăl său, Douglas de Sousa Silva Ramos, a fost și el jucător de fotbal și și-a părăsit familia când Endrick avea 11 ani pentru a juca la câteva mici cluburi braziliene.

Endrick a locuit timp de șase luni într-un orfelinat

Cum mama lui Endrick nu avea nici slujbă, nici casă în acea perioadă, actualul atacant și frații său au locuit într-un orfelinat din São Paulo timp de șase luni, până când tatăl lui a revenit acasă.

Endrick a început să joace fotbal la patru ani, iar tatăl său a postat pe YouTube golurile fiului său, pentru a atrage atenția marilor echipe din Brazilia.

Tânărul atacant a jurat să devină fotbalist profesionist ca să-și ajute familia, în amintirea zilelor în care părinții lui nu i-au putut așeza nimic de mâncare pe masă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Florin Tănase s-a duelat cu Ronaldo! Meciul, decis în prelungiri

Ionuț Radu, încotro? Ce plan are Inter cu el

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
username_2
username_2  •  10 Mai 2024, 17:36

nu se știe de ce a fost controversat, pudibonzii gesepisto-rinjieriști nu spun de ce a fost „controversat” da a fost că așa au hotărît ei...ne-am întors în cel mai pur comunism ceaușist, pe vremea cînd presa n-avea voie să scrie numele fotbalistului Gheorghe Ceaușilă și îl scria C. Gheorghe...presa s-a adaptat și așa face și acuma, mă mir că gesepiștii au îndrăznit să spună că King Kong era o gorilă, s-ar putea să fie penalizați la salaru lor corporatist

traian_v
traian_v  •  10 Mai 2024, 17:20

Da, si apoi ne miram. Un asemenea gest venit invers, din tribuna, ar fi excitat spiritele multora sa joace cartea rasismului. Ce lume duplicitara.

papora
papora  •  10 Mai 2024, 17:19

Dapăi ce era să facă?? a fost totul din reflex...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează