GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ROMÂNIA ÎN DOLIU

FOTO Şarpe din lacrimi şi ceară » Impresionantul marș al tăcerii a strîns mii de oameni

Articol de , - Publicat luni, 02 noiembrie 2015 00:00

La un moment dat, şirul oamenilor ce mărşăluiau prin Capitală avea un capăt în Piaţa Unirii şi altul la aproape o staţie de metrou în spate.

O bandă a bulevardului I.C. Brătianu e ca jocul Snake, şarpele care înghite pixeli şi creşte fără zgomot, pînă cînd coada e în partea stîngă a ecranului şi faţa-n dreapta jos.

Mai întîi estimezi 1.000 de oameni. Cînd laşi în spate Spitalul Colţea şi Biserica Sfîntul Gheorghe pentru a te urca pe capul pasajului, numărul se dublează, se triplează. Candele, poze, mesaje, cîini, lacrimi.

Oameni cu geci de piele, geci de fîş, ochelari de soare şi de vedere. Se vorbeşte-n şoaptă.

Cînd e ocolită Piaţa Unirii, valul de linişte are efect antifonic. Deşi înghesuit, traficul de pe celelalte artere are claxoanele pe mute, un mix de răbdare şi şoc care vine la pachet cu bliţul telefoanelor.
Ultima bucată e pe cheiul Dîmboviţei. Unii se grăbesc, aşteaptă marşul chiar în faţa clubului, unde plapuma de flacără acoperă betonul blestemat.

Un poliţist strînge florile de la oameni şi le aranjează la perete. Doi colegi de-ai săi sînt bătuţi de-o rază, ascunşi după colţ. Unul lăcrimează. "Plîngi?", îl întreabă celălalt. Chestionatul îşi suflă nasul. "Nu, mi-a intrat soarele în ochi". Se şterge cu mîneca.

Nu uitați că puteți ajuta victimele și familiile acestora prin donații:

  • SMS la numărul 8848 (2 euro / SMS, TVA inclus)
  • În conturile Fundaţiei Mereu Aproape:
    CONT LEI: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, DESCHIS LA BRD
    CONT EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, DESCHIS LA BRD
  • De pe reţeaua de telefonie fixă a Telekom:
    SUNAŢI LA 0 900 900 303 PENTRU A DONA 3 EURO
    SUNAŢI LA 0 900 900 305 PENTRU A DONA 5 EURO
    SUNAŢI LA 0 900 900 301 PENTRU A DONA 10 EURO

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează