GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT ILIE BALACI

Amintire impresionantă » Ilie Balaci a reușit cel mai rapid gol al Craiovei, chiar împotriva echipei lui Dobrin: "Nu am văzut nimic, nici cine a șutat, nici minge, nici nimic"

Articol de , - Publicat marti, 23 octombrie 2018 09:53

Cel mai rapid gol al Craiovei a fost marcat de Ilie Balaci împotriva lui FC Argeș, echipa marelui Dobrin, în 1973. În secunda 40.

La chiar primul duel dintre marii fotbaliști ai României. Era 25 noiembrie 1973, FC Argeș - U Craiova 2-1 (Dobrin 7, Radu I 54 / Balaci 1), iar "Minunea blondă" marca exact primul său gol pentru echipă. La seniori!

Iar momentul magic e surprins extraordinar în cartea "Campioana unei mari iubiri", autor Laurențiu Dumitrescu.

"În tribunele stadionului din Trivale nu mai aveai loc să arunci un ac. Foștii campioni, orgolioși, nu puteau permite tăvălugului craiovean să treacă valvârtej. La mijloc era Dobrin, mai erau Vlad, Olteanu, Jercan, Radu I, jucători unul și unul. Tribunele - incandescente. Numele lui Dobrin, pe buzele tuturor.

Argeșenii pun mingea în joc. De pe semicerc țâșnește un puști blond, destul de subțirel, face presing, câștigă balonul din fața a trei jucători piteșteni, o cursă scurtă și de la 25 de metri șutează senzațional la vinclul porții lui Stan, care declară după meci: "Nu am văzut nimic, nici cine a șutat, nici minge, nici nimic. Nu-mi venea să cred că era gol".

"Cine-i ăsta?!"

"Nimănui nu-i venea să creadă (...), iar în acea liniște nefirească Dobrin l-a întrebat pe Olteanu:
- Cine-i ăsta?!
- Care ăsta?
- Ăl cu boaba.
- Zău că nu știu. Eu eram lângă Oblemenco!", adaugă Dumitrescu.
Momentul este amintit și de Cristi Minculescu, fostul solist al Trupei Iris, în "Cronica unei echipe de legendă, Știința Craiova" de Iulian M. Meianu.

"În momentul în care Balaci a marcat mă aflam lângă gard și l-am prins de bucurie", spunea Minculescu, însă un om de ordine a lovit gardul cu piciorul pentru a împinge înapoi fanii olteni, iar gardul i-a prins artistului buza superioară. "E incidentul care mi-a schimbat vocea, așa am ajuns celebru", a declarat cântărețul peste ani. 

Vezi și:  62 de minute de magie! EXCLUSIV GSP: Balaci, Dobrin și Hagi au fost concomitent pe teren în două etape de Divizia A! Cum a fost posibil

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
tivireli
tivireli  •  23 Octombrie 2018, 11:37

Super tare. Ilie asa stia, ca a inceput meciul si dadea tot din prima secunda.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează