GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAŢIE GAZETA SPORTURILOR

UPDATE După protestul de ieri, doi taximetrişti au intrat în greva foamei

Unii dintre cei 50 de taximetrişti adunaţi în faţa Primăriei Capitalei au venit cu teancurile de amenzi primite de la Poliţie +1   FOTO
Unii dintre cei 50 de taximetrişti adunaţi în faţa Primăriei Capitalei au venit cu teancurile de amenzi primite de la Poliţie

Articol de , , - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 11:58

UPDATE 12:00 / Doi dintre taximetriştii care au protestat ieri în faţa Primăriei Capitalei au intrat în greva foamei. "Sînt în continuare la Primărie. Dacă nu se întîmplă nimic, sîntem hotărîţi să ne alăturăm cauzei", a declarat un alt taximetrist pentru GSP.RO.

Bărbaţii s-au revoltat din cauza problemelor prezentate şi în investigaţia Gazetei Sporturilor, precum prezenţa taximetriştilor din judeţul adiacent în oraş ori monopolul impus de firme.

La doi paşi, o Dîmboviţă învolburată de vîntul puternic. Alături, un şir de taxiuri parcate şi în jur de 50 de persoane adunate în faţa unei clădiri interminabile, din sticlă. Sînt taximetrişti bucureşteni, veniţi să îşi prezinte problemele şi să protesteze împotriva firmelor şi a "piraţilor" din Ilfov. Îşi anunţă intenţiile încă de luni dimineaţă, prin telefoane la redacţie. "Dacă nu se întîmplă nimic în cîteva zile, sîntem decişi să intrăm în greva foamei!", susţin şoferii din Capitală.

Povestea taximetriştilor obosiţi
Care sînt problemele lor? "În primul rînd, monopolul impus de firme. Ne obligă să lucrăm pentru ele şi impun tariful de doar 1,39 de lei pe kilometru. Infim! Lucrăm şi cîte 16 ore pentru a face norma. Am avut, doar în ultimul an, vreo 4 colegi morţi. Cel puţin unul a murit din cauză că lucra mai mult decît dormea. Pînă cînd, din cauza surmenajului, a făcut stop cardiac la volan, cu o clientă în dreapta", susţine unul dintre taximetrişti. Completează: "Aseară mă întorceam de la un chef. Cu un taximetrist căruia i se lipeau ochii de somn! Îmi venea să îi iau volanul în braţe!".

Problema amenzilor şi a parcărilor
E dezbătută şi problema taximetriştilor ilfoveni, prezentată pe larg în investigaţia Gazetei. "Ne-am săturat de ei! Sînt peste tot. Avem filmări în care colaborează cu oamenii legii, în care se salută cu aceştia. O să le facem publice", spun taximetriştii.

Unul dintre aceştia, Viorel Mistirian, vorbeşte despre repercusiunile cauzate de prezenţa ilfovenilor în Capitală. "Sînt doar 400 de locuri de parcare pentru noi în Bucureşti. Şi 15.000 de taxiuri! În plus, şi locurile alea sînt ocupate deja de ilfoveni. Nu că ocupate, le au, practic, «rezervate»!". Bărbatul scoate din portieră un teanc imens de amenzi şi facturi. "Ultima am primit-o ieri. Poliţia te taxează imediat!".

Şeful " Speed", mort la 37 ani
Lumea taximetriei din Capitală a fost şocată de moartea lui Alexandru Nedelescu, 37 ani, fondator şi director general al firmei Speed Taxi. Acesta a decedat sîmbătă, ca urmare a unui stop cardiac, şi va fi înmormîntat astăzi. Colegii de breaslă susţin că la ceremonie vor participa circa 1000 de taxiuri. Firma Speed Taxi a fost prima care a lansat, în ţară, comanda prin smartphone. Deţine aproape 2.000 de maşini.

"Poliţia ne vînează! Acum cîteva seri, în faţa unui mall, îţi dădeau amendă dacă staţionai 15 secunde pentru a urca clientul. Inuman" (taximetrist bucureştean)

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (7)
kutxukutxu
kutxukutxu  •  26 Martie 2013, 15:32

in loc sa protesteze impotriva celor din ilfov mai bine i-ar fugari pe aia cu 3,99 si piratii de la gara, de la aeroport, etc etc(gen taxi arsenal). Credeti ca daca se va face 1,99 km vor face mai repede planu'?? eu cred ca din contra lumea va merge si mai putin cu taxi!!!

1745flo
1745flo  •  26 Martie 2013, 13:12
Postat de alegzander19 pe 26 Martie 2013, 08:53

Deci din 15.000 de taximetristi "protesteaza" 50 ?? Stiti ca nu reprezinta nici macar 0.5% ??

taximetristii? aia care ne agreseaza pe la gara sau aeroport? niste hoti, ar trebui desfiintati! Intr-o capitala civilizata asemenea indivizi n-ar primi licenta in veci!

ygns
ygns  •  26 Martie 2013, 10:29
Postat de kilimanjaro pe 26 Martie 2013, 07:37

”Somnul națiunii naște monștrii”, iar românașii noștri sforăie pe ei de peste 20 de ani. România, in majoritatea ei, n-are un popor care să merite schimbarea in bine. In afară de o minoritate, avem la vârf numai infractori și trădători, apoi o masă a populației formată dintr-o prostime cronică, care și-ar trăda și mama și soția și copii pentru un os de ros, iar minoritatea erudită nu poate face față unui asemenea val de mizerie socio-umană ce se revarsă peste România. Cu aștia nu vei face niciodată o țară și o societate civilizată.

Nu stiu daca nu cumva faci un joc de cuvinte, dar, in caz ca nu, ar trebui sa fie "somnul ratiunii [...]".

Vezi toate comentariile (7)
Comentează