GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARENA NAȚIONALĂ

Primăria București dă 100.000 de euro pentru a redeschide Arena Națională! Gabriela Firea anunță licitație pentru îngrijirea stadionului

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2018 14:19

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a fost azi la Arena Naționala și a anunțat că stadionul va fi redeschis după o lună, urmând ca FCSB - CFR Cluj să se joace acolo, pe 22 decembrie (Detalii AICI).

Într-un comunicat de presă, Gabriela Firea a anunțat că PMB a contractat o firmă de mentenanță care s-a ocupat lucrările de refacere, întreținere și mentenanță ale gazonului. Contractul este în valoare de aproximativ 100.000 euro, iar firma va asigura întreținerea până în aprilie 2019.

Mai mult, PMB anunță că urmează să facă un contract pe trei ani pentru întreținerea Arenei Naționale, fiind deja redactat caietul de sarcini. Procedura de achiziție ar urma să înceapă la finalul lunii ianuarie 2019.

În prezent, Primăria nu are încheiat un contract de mentenanță a Arenei Naționale. Gazeta Sporturilor a dezvăluit în iunie că Firea le-a dat celor de la FCSB îngrijirea suprafeței de joc, municipalitatea angajându-se să compenseze din chirie și utilități, fără să o intereseze cât costă serviciul pe care îl prestează Becali! (Detaliile investigației AICI)

Comunicat Primăria București

«Arena Națională se redeschide, cu o lună mai devreme decât durata estimată pe 12 noiembrie, atunci când Primăria Capitalei a decis închiderea pentru refacerea completă a suprafeței de joc. Între timp, firma contractată de PMB a finalizat lucrările de refacere, întreținere și mentenanță ale gazonului.

Anunțul a fost făcut de Primarul General, Gabriela Firea, aflată astăzi în vizită la fața locului pentru a verifica starea gazonului și capacitatea Arenei de a găzdui evenimente în condiții optime.

Primarul General, Gabriela Firea: “Toate aceste lucrări care au durat exact o lună de zile (12 noiembrie-12 decembrie) erau absolut necesare și nu puteau fi realizate în paralel cu competiții sau evenimente. Au fost realizate lucrări de însămânțare, de fertilizare și de nivelare a gazonului, astfel încât să corespundă și standardelor tehnice, Arena să fie funcțională, dar și celor estetice. Mă bucur că s-au ținut de treabă și că acum totul este în ordine. La Direcția de Investiții din Primăria Capitalei deja există o solicitare pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB și CFR Cluj. Cei care au lucrat spun că sunt condiții optime de joc. Referitor la contractul suspendat în luna iunie ca urmare a investigației DNA – protocolul de colaborare dintre Primărie și FCSB - reamintim că era un barter absolut legal, care a încetat odată cu demararea anchetei, în urma unui articol de presă publicat de o gazetă sportivă. Deși au existat acele verificări, toate procedurile au fost în întregime legale. Pentru a nu mai avea, pe viitor, probleme cu starea gazonului, lucrăm acum la încheierea unui acord-cadru pe trei ani de zile. Un alt aspect important este faptul că multe dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei lucrează foarte bine aici, la Arena Națională și asigură standarde de calitate, fapt care arată utilitatea înființării lor și faptul că funcționează foarte bine.”

Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Energetica, Compania Municipală de Pază și Securitate, Compania Municipală Tehnologia Informației, Compania Eco-Igienizare lucrează la Arena Națională, astfel încât stadionul să asigure condiții civilizate pentru sportivi și spectatori.

PMB, prin Direcția Investiții, a achiziționat servicii de întreținere și mentenanță a gazonului pentru Arena Națională, conform legislației în vigoare, printr-o procedură simplificată în valoare de aproximativ 100.000 euro, care asigură mentenanța până la sfârșitul anului și în primele patru luni ale anului viitor.

În prezent, a fost redactat, la nivelul departamentelor de profil din Primăria Capitalei, caietul de sarcini pentru a contracta un acord-cadru pentru următorii trei ani. Documentația este pe circuitul intern de avizare, iar valoarea contractului va rezulta în urma consultării de piață, potrivit procedurilor legale. Data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție este sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Toate procedurile sunt derulate în deplină transparență și conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achizițiilor publice»

CITEȘTE ȘI: 

Noi acuze către primarul Bucureștiului din cauza Arenei Naționale: "Gabriela Firea a lăsat Arena să se degradeze, apoi a reparat-o cu 6 milioane de euro!

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
florar
florar  •  13 Decembrie 2018, 16:02

Pacat ca GSP nu stie sa calculeze cat s-a pierdut din neutilizarea stadionului...

fairplayromania
fairplayromania  •  13 Decembrie 2018, 16:02

Prima data sa asteptam va vedem la cine ajunge "administrarea" gazonului si dupa aceea tragem concluziile . Speram doar sa nu avem surprize neplacute. Un pas inainte facut de Primariţă . Felicitari .

1260234347346768
Ioan Trisi  •  13 Decembrie 2018, 15:49

Daca se pricepe fina la gazon ca si nasul la fotbal,insemna ca iar s-au dus bani pe apa sambetei!!! Dar nu sunt banii ei,poate la ea a intrat ceva!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează