GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Miron Cozma se laudă și se amuză pe seama lui Gică Hagi: „Păi acolo arăți ce știi cu mingea! Pe teren de 90 de metri dă tot prostul cu șpițul”

Miron Cozma, la „Fiță cu Adiță” +6   FOTO
Miron Cozma, la „Fiță cu Adiță”

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 14:11 / Actualizat marti, 09 mai 2023 15:40

Fostul deținut Miron Cozma (68 de ani) a fost invitat la emisiunea online „Fiță cu Adiță”, în cadrul căreia s-a lăudat că l-ar fi bătut la tenis de picior pe Gheorghe Hagi (58), unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României. Fostul lider al minerilor susține că face mereu glume pe seama antrenorului de la Farul.

  • Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a făcut 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, ca urmare a violențelor de la mineriadele din 1991 și 1999
  • Prima condamnare a venit în 1999, pentru mineriada din 1991: 7 ani și 11 luni
  • Ulterior, a primit două noi condamnări, în 2003, la 10, respectiv 7 ani de închisoare, pentru acțiunile violente din ianuarie și februarie 1999, la Costești
  • Cozma a executat doar 10 ani din pedeapsa totală, o parte din sentință fiindu-i grațiată în decembrie 2004, printr-un decret al fostului președinte Ion Iliescu
  • A fost eliberat din pușcărie în 2007. 

Miron Cozma a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă are prieteni în fotbal. În replică, fostul lider al minerilor s-a lăudat că l-a bătut pe Gheorghe Hagi la tenis de picior, în urmă cu 35 de ani, și de atunci râde mereu de el când se întâlnesc. Întâmplarea ar fi avut loc când antrenorul de la Farul juca fotbal la Steaua (1986-1990).

+2 FOTO

Miron Cozma se laudă că l-a bătut pe Hagi la tenis cu piciorul: „Și acum fac mișto de el”

„Îi spun și acum lui Hagi, uite, în direct. Și acum fac mișto de el. E cu 11 ani mai tânăr ca mine Hagi, regele fotbalului românesc. Cu toate că îl respect enorm, e prietenul meu, fratele meu, dar și acum fac mișto de el: «Bă, ai mai învățat ceva cu mingea de fotbal?». «Da, păi da».

Întrebați-l! Era fotbalist la Steaua, înțelegeți? Și l-am bătut cu crâșmarul de la Doi Cocoși la fotbal-tenis. Păi acolo arăți ce știi cu mingea de fotbal. Pe teren de 90 de metri dă tot prostul cu șpițul și cu capul în minge. Da, îl bat și acum (n.r. pe Hagi)! L-am întrebat dacă mai știe cu mingea de fotbal și râdea", a susținut Miron Cozma în podcastul Fiță cu Adiță.

Miron Cozma: „L-am bătut pe Platini pe Parc des Princes”

Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, încarcerat în trecut timp de 10 ani pentru subminarea puterii de stat, spune că s-a ocupat de organizarea primului campionat mondial de fotbal-tenis, care a avut loc în Brazilia. De asemenea, Miron Cozma se laudă că i-ar fi bătut pe Platini și pe Tigana.

„Eu sunt campion mondial la Rio, dacă vrei îți arăt legitimația. La Rio de Janeiro, sunt campion la fotbal-tenis. Eu sunt ministru la FIFA, ministru, vă arăt legitimația. Pentru că eu am început să organizez federația de fotbal-tenis, amator, la Zurich.

Am organizat primul campionat mondial de fotbal-tenis în Brazilia, primul campionat european în România și am câștigat de 5 ori Champions League. De 5 ori, 3 în Franța și două în Elveția. L-am bătut pe Platini pe Parc des Princes, pe Tigana la Monte-Carlo. Eu nu mint, că nu mă pricep".

„Am curajul să mă bat cu oricine”

Miron Cozma, ex-președinte la clubul Jiul Petroșani, consideră că este de neînvins și nu se teme nicio secundă să se bată, chiar dacă în această vară, în august, va împlini 69 de ani. Susține că ar fi aruncat 12 mese de biliard într-un club, deși mulți au crezut că este imposibil să facă așa ceva.

„La 69 de ani am curajul să mă bat cu oricine. Îmi e frică de mine, pentru că ce-am făcut eu în viața reală... Să arunci 12 mese de biliard singur. Un club l-am desfințat singur. Ăia de la tribunal nu și-au imaginat că eu pot face asta. Au zis că un om normal nu poate ridica o masă de biliard”.

Citește și: 

De ce s-a anulat întâlnirea Becali - Burleanu: „Suntem idioții globului!” + Pe cine vrea patronul FCSB la CCA: „Piticania e mai tare decât Vassaras de 1.000 de ori”

Romsilva a arat traseul pe care urmează să se desfășoare cel mai mare concurs din estul Europei! » Ministrul Mediului: „Este inadmisibil!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
mafa
mafa  •  10 Mai 2023, 00:45

Frumos titlul articolului !!..." fostul detinut Miron Cosma" !!...vedem daca vorbiti in termeni si despre fostii detinuti neamul becali, mm, gheorghe popescu !!....cum denigrati pe unii faceti-o cu toti.

Don_Carlo
Don_Carlo  •  09 Mai 2023, 21:13

Si cand te gândești ca în SUA ar mai fi avut încă 50 ani de pușcărie. Dar asta e țărișoara noastră! Restul e tăcere... vb filmului.

naxxar
naxxar  •  09 Mai 2023, 20:02

Gazeta pușcăriașilor lovește din nou.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează