FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA

SUEDIA - ROMÂNIA // „Naționala” fără FCSB » Cum a ajuns echipa lui Gigi Becali de la NOUĂ convocați la un singur jucător chemat de Contra la lot

Romario Benzar e singurul stelist chemat de Contra, dar nu e anunțat titular
Romario Benzar e singurul stelist chemat de Contra, dar nu e anunțat titular

Articol de , - Publicat sambata, 16 martie 2019 09:31

SUEDIA - ROMÂNIA // Cosmin Contra l-a convocat doar pe Romario Benzar de la FCSB, clubul cu cei mai puțini jucători străini din Liga 1, pentru meciurile cu Suedia și Feroe din preliminariile CE 2020.

Situație dramatică pentru FCSB, club care a investit, de departe, cele mai mari sume în achiziția jucătorilor români în ultimii ani. Are un singur fotbalist selecționat la echipa națională pentru dubla care deschide preliminariile Campionatului European din 2020: confruntările cu Suedia și Insulele Feroe, pe 23 și 26 martie!

Romario Benzar e unicul jucător pe care Contra l-a ales de la FCSB. În rest, din diverse motive, toți ceilalți care au mai trecut pe la națională acum au fost ocoliți. Pintilii s-a accidentat, Bălașa a avut evoluții inconstante, iar Man, Tănase și Coman n-au fost considerați suficient de buni și în formă pentru a fi chemați. Chiar și Stoian, pe care Contra îl chemase în vara trecută la lot, a pierdut naționala odată cu venirea la FCSB. 

Conjunctura în care a ajuns clubul lui Becali e și mai dramatică fiindcă există alte 3 echipe din Liga 1 care dau mai mulți fotbaliști la lot decât FCSB. CFR, un club care mizează mult pe străini, are 3, Craiova are 2, ambele sunt peste FCSB în clasament, dar și Viitorul trimite doi oameni la lot, pe tinerii Băluță și Ianis Hagi, iar gruparea antrenată de Hagi e sub FCSB în ierarhia play-off-ului.

„Tricolorii” din Liga 1

  • CFR Cluj: Manea, Deac, Țucudean
  • Craiova: Bancu, Cicâldău
  • Viitorul: T. Băluță, I. Hagi
  • FCSB: R. Benzar

Nedelcearu în locul lui Chiricheș

Ieri, Contra a fost nevoit să renunțe la unul dintre stranieri, Chiricheș s-a accidentat. A preferat să cheme un alt stranier, pe Nedelcearu, nu să-l aducă pe Bălașa. Stelistul a fost cel care a jucat în Liga Națiunilor, în toamnă. La meciul cu Muntenegru, când Chiricheș a suferit ruptura de ligamente încrucișate, Bălașa a fost cel introdus pe teren. 

Lotul de 24 anunțat de Contra

  • PORTARI: Tătărușanu (Nantes), Pantilimon (Nottingham), Niță (Sparta Praga)
  • FUNDAȘI: C. Manea (CFR), R. Benzar (FCSB), Săpunaru (Kayserispor), Nedelcearu (Ufa), Dr. Grigore (Ludogoreț), Moți (Ludogoreț), Cr. Ganea (Numancia), Bancu (Craiova)
  • MIJLOCAȘI: T. Băluță (Viitorul), R. Marin (St. Liege), P. Anton (Krylia Sovetov), Cicâldău (Craiova), Chipciu (Sparta Praga), N. Stanciu (Al Ahli), I. Hagi (Viitorul), Mitriță (New York City), Grozav (Kisvarda), Deac (CFR)
  • ATACANȚI: Pușcaș (Palermo), Țucudean (CFR), Keșeru (Ludogoreț)

7 jucătoridin cei 24 chemați de Contra sunt eligibili și pentru naționala U21: Manea, Nedelcearu, Băluță, Marin, Cicâldău, Hagi și Pușcaș

Cum ar putea arăta România în meciul cu Suedia: Tătărușanu - Manea, Săpunaru, Moți, Bancu - T. Băluță, R. Marin - Chipciu, N. Stanciu, Deac - Țucudean

Acum 6 ani erau 9 de la FCSB!

FCSB a ajuns să trimită un singur om la prima reprezentativă, după ce în urmă cu câțiva ani avea practic monopol pe ceea ce însemna selecție. În martie 2013, înaintea dublei cu Ungaria și Olanda, din preliminariile Campionatului Mondial, selecționerul de atunci, Victor Pițurcă, a chemat de la FCSB nu mai puțin de 9 fotbaliști: Tătărușanu, Gardoș, Chiricheș, Bourceanu, Pintilii, Adi Popa, Chipciu, Cristi Tănase și Rusescu. În acel moment, FCSB pierduse la limită dubla cu Chelsea, din optimile de finală ale Europa League, 1-0 și 1-3, după ce o eliminase pe Ajax în „16-imi”, iar în campionat domina autoritar, era lider, cu 12 puncte peste locul 2, ocupat de Astra, și cu 20 mai multe decât Dinamo. 

FCSB stă bine la tineret

În schimb, vicecampioana bifează o prezență masivă în lotul pe care Mirel Rădoi l-a anunțat ieri pentru meciurile amicale pe care România U21 le va suține cu Spania, pe 21 martie, și cu Danemarca, pe 25 martie, ambele urmând să se dispute în sudul Spaniei. FCSB trimite 5 jucători: Andrei Vlad, Nedelcu, Man, Moruțan și Florinel Coman. Tot 5 fotbaliști are și Viitorul: Boboc, Ghiță, Ciobanu, Casap și Drăguș, în vreme ce de la Dinamo sunt R. Grigore și Sorescu.

Lotul de 24 anunțat de Rădoi

  • PORTARI: A. Radu (Genoa), Căbuz (Hermannstadt), A. Vlad (FCSB)
  • FUNDAȘI: Butean (Astra), Sorescu (Dinamo), Pașcanu (Leicester), R. Grigore (Dinamo), A. Rus (Sepsi), Ghiță (Viitorul), Fl. Ștefan (Sepsi), Boboc (Viitorul)
  • MIJLOCAȘI: Man (FCSB), V. Dragomir (Perugia), Nedelcu (FCSB), L. Fulop (Botoșani), A. Ciobanu (Viitorul), V. Costache (CFR), Olaru (Gaz Metan), Fl. Coman (FCSB), Casap (Viitorul), Moruțan (FCSB)
  • ATACANȚI: A. Ivan (Rapid Viena), A. Petre (Esbjerg), Drăguș (Viitorul)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (34)
negru2707
negru2707  •  16 Martie 2019, 18:03

total de acord cu neconvocarile in cauza....dar cu convocarile lui Anton, Grigore sau Grozav...nebuloasa totala.

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  16 Martie 2019, 15:16

ÎN VOGA SUNT IANIS ȘI TUCUDEAN,DECISIVI PENTRU VIITORUL,RESPECTIV CFR**AȘTEPTĂRI AR MAI FI DE LA PUȘCAȘ**

stoichkov10
stoichkov10  •  16 Martie 2019, 13:38
Postat de Popa Corneliu pe 16 Martie 2019, 10:53

Postarea ta aduce inca un argument ca toata campania din mass-media a fost "comandata"de 2-3 ani de zile, impotriva FCSB-ului si a oierului Becali, a fost facuta ca se ajunga la aceeasi concluzie la care ai ajuns tu! Si pe urma don'soara Ioana Cosma, omul d-lui Dancu de la sport.ro, se intreaba "inocenta" oare de ce numai are suporteri FCSB-ul, adica la "alibi" ii comunica "tatucului/sefului de la Grupul de la Cluj:" Vedeti ce bine, ne-am facut treaba!" Si acum, bineinteles, administratorul IT, ma va suspenda pentru ca sunt bolnav de scenarita si trebuie musai sa merg sa-mi iau pastilele!

Ce medicamente? Nu s-au inventat cotra prostiei de care suferi. Esti genul care crede in OZN-uri. Numai *** ai in cap.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează