FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

VIDEO Avertismentul „tricolorilor” mici înainte de Campionat European de tineret: „Trebuie să ne coborăm așteptările pentru a nu fi dezamăgiți la final”

România U21 - Ucraina U21 3-0
România U21 - Ucraina U21 3-0

Articol de GSP - Publicat luni, 22 martie 2021 15:26 / Actualizat luni, 22 martie 2021 18:27

România U21 a ajuns la Budapesta pentru Campionatul European de tineret, iar astăzi a avut loc o conferință de presă la care au participat portarul lui Dinamo, Mihai Eșanu (22 de ani) și atacantul lui UTA, Adrian Petre (23 de ani).

Pentru prima dată în istorie, echipa națională de tineret va participa pentru a doua oară consecutiv la un Campionat European, iar „tricolorii” mici sunt pregătiți pentru a obține o nouă calificare în semifinalele turneului final. Selecționata pregătită de Adrian Mutu face parte din Grupa A, alături de Ungaria U21, Germania U21 și Țările de Jos U21.

Adrian Petre: „Trebuie să ne coborăm așteptările pentru a nu fi dezamăgiți la final”

„Nu contează că am ajuns pe final în lot. Am fost pregătit pentru că eram pe lista adițională și puteam oricând să fiu chemat. E o responsabilitate, o onoare, o mândrie să fiu la al doilea campionat european consecutiv și sunt conștient că nu am fost chemat de dragul de a fi chemat. Sunt pregătit să ajut echipa. E o atmosferă diferită față de ce a fost acum doi ani. Atunci ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulație fantastică în jurul nostru și asta ne-a dat putere. Acum va fi total diferit, vom aborda altfel meciurile, dar staff-ul este pregătit. Avem încredere în fiecare om și fiecare jucător care poate să aducă un plus echipei.

Ne va dezavantaja că nu vom avea suporterii în tribune. Ne-au ajutat acum doi ani și probabil că o să le simțim lipsa. Turneul se joacă și în Ungaria, și probabil ar fi fost foarte mulți suporteri care ar fi venit din România. Știm că sunt alături de noi din fața televizorului și pentru noi contează cel mai mult să câștige echipa ca să îi facem fericiți pe oamenii de acasă. Și în 2019 eram cotați cu șansa a patra, dar am reușit să facem surpriza acum doi ani. 

Acum suntem cotați cu șansa a 3-a și cred că lumea se așteaptă să fie la fel și anul acesta. Trebuie să ne coborăm așteptările pentru a nu fi dezamăgiți la final. O luăm pas cu pas, în 2019 am luat fiecare meci în parte și totul s-a întâmplat de la sine. Sunt meciuri grele, nu sunt așa mari diferențele și cum am produs noi surpriza acum doi ani, așa poate și Ungaria acum, fiind cotată cu a patra șansă”, a declarat Adrian Petre la conferința de presă.

1 gola marcat Adrian Petre la Campionatul European U21 din 2019, în primul meci, câștigat cu 4-1 împotriva Croației

Da, pot să iau convocarea la națională ca un restart. Nu vreau să mă gândesc foarte mult la ce s-a întâmplat la FCSB. A trebuit să las totul în trecut pentru că nu pot să trăiesc cu acest moment toată viața. Trebuie să mă reîncarc cu energie pozitivă și să mă motivez pentru a reuși să mă ridic din nou

Adrian Petre, atacant UTA

Este o mândrie. Mă bucur că am reușit să prind Campionatul European. Este o bucurie să îmbraci acest tricou și îmi doresc să nu fie singura convocare. Am fost accidentat o perioadă lungă de timp și a fost nevoie să joc și la Dinamo 2 pentru a reveni la echipa mare.

Mihai Eșanu, portar Dinamo

3 turnee finalede Euro are România U21: precedentele au fost în 1998 și 2019

Lotul României U21:

  • PORTARI: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eșanu (Dinamo)
  • FUNDAȘI: Ștefan Vlădoiu (U Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)
  • MIJLOCAȘI: Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (U Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)
  • ATACANȚI: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA).

17,15 milioane de euroeste valoarea lotului deplasat de Adrian Mutu în Ungaria

Programul României la EURO U21:

  • Miercuri, 24.03, ora 22:00: România – Ţările de Jos, TVR 1
  • Sâmbătă, 27.03, ora 19:00: Ungaria - România, TVR 1
  • Marţi, 30.03, ora 19:00: Germania – România, TVR 1

VIDEO. Conferința de presă de la Budapesta: Adrian Petre și Mihai Eșanu

Citește și alte știri despre echipa națională:

Memorabil: Luțu căpitan și Van Nistelrooy rezervă! Imagini de arhivă cu prima confruntare România - Olanda de la un Euro U21

El e „tricolorul” care amenință Germania: „Ar trebui să se teamă de noi!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  22 Martie 2021, 18:41

Pai de la tine, Petre, care nici tu nu-ti amintesti cand ai marcat ultimul gol, chiar ca nu avem la ce ne astepta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează