FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U20 - ROMÂNIA U20 6-1

ANALZĂ GSP De ce România U20 a fost umilită în amicalul cu Anglia U20: Ei – Premier League și Bundesliga. Noi – rezerve în „B”

FOTO: FRF.ro
FOTO: FRF.ro

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 09:00 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 09:41

Explicațiile pentru diferența imensă din Anglia U20 - România U20 6-1.

Luni, în repriza a doua a meciului cu România U20, când a bifat hat-trick-ul, Joe Gelhardt era deja cerut pe twitter de fanii lui Leeds în Premier League. Atacantul englez, cumpărat anul trecut de la Wigan, a marcat jumătate din golurile Angliei în poarta ghinioniștilor Sava și Hindrich.

Însă n-a fost singurul care cochetează cu prima ligă engleză. Alți fotbaliști folosiți - sau nu - de Andy Edwards în victoria cu 6-1 împotriva "tricolorilor" au făcut deja pasul și au debutat în Premier League. 

Cot la cot, au învins ușor o Românie cu câteva nume promițătoare, însă și cu fotbaliști care joacă rar chiar și în liga a doua de la noi, unde e nevoie de un jucător U21 și unul U19.

Cum au arătat ei

Joe Gelhardt (Leeds), 19 ani

  • Născut la Liverpool și comparat de TalkSport cu Wayne Rooney pentru forța sa, Gelhardt a fost văzut drept un puști-minune încă de la Wigan, unde a bifat 19 meciuri în Championship. Leeds a câștigat bătălia cu Everton pentru semnătura sa. E de așteptat să prindă minute în Premier League.

Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa), 19 ani

  • Are deja două meciuri în Premier League. Sigur, bifate pe final cu Tottenham (2-1), sezonul trecut, și Newcastle (2-0), acum 2 săptămâni. Titular și-n Cupa Ligii la 6-0 cu Barrow. S-a accidentat serios la piciorul drept în debutul partidei și a fost înlocuit cu eroul Gelhardt.

Jesurun Rak-Sakyi (Crystal Palace), 18 ani 

  • Văzut drept noua speranță a londonezilor, are deja un meci în Premier League și e de așteptat să prindă lotul weekendul următor, fiindcă Jordan Ayew, care va veni de la naționala Ghanei, va sta în carantină la revenirea în Regatul Unit. A marcat ultimul gol al Angliei U20.

Clinton Mola (VfB Stuttgart), 20 ani 

  • Are 8 meciuri pentru șvabi, toate în 2.Bundesliga, în sezonul promovării. Își așteaptă debutul în prima ligă. Marcatorul primului gol.

Cum am arătat noi:

Botond Szondi (Csikszereda), 19 ani

  • S-a bătut mult monedă că Szondi este fiul lui Zoltan Szondi, patronul de la Csikszereda. Însă e mai puțin relevant. Adus totuși în ultima clipă de Lobonț pentru a-l înlocui pe Crivac jr., Szondi are doar 10 meciuri în 2 sezoane la o divizionară secundă. Sigur, e tânăr, însă media de 30 de minute în cele 10 meciuri nu sugerează neapărat inspirație în selecție, mai ales că Csikszereda e una dintre codașele Ligii a 2-a, antepenultimul loc cu 0 puncte. A intrat în minutul 61.

Daniel Bîrzu (Farul), 19 ani 

  • Academia Hagi a obișnuit echipa națională cu fotbaliști care să debuteze repede, chiar și la 16-17 ani în prima ligă, și să aibă ceva experiență în prima ligă până la 19-20. Nu e și cazul lui Bîrzu. N-a jucat încă niciun meci oficial la Farul / Viitorul, prinzând doar de 3 ori banca de rezerve. A jucat și el o jumătate de oră.

Alexandru Sima (CSM Reșița), 19 ani 

  • Produs și el al Academiei Hagi, Alex Sima a fost împrumutat la începutul anului la CSM Reșița. Acum joacă în liga a treia, unde întâlnește formații precum Progresul Ezeriș, Gilortul Tg. Cărbunești, Voința Lupac sau Viitorul Șimian. O ligă a treia diluată, cu zece serii, venită după un an de pandemie în care fotbalul mic a stagnat. Sima a fost titular și a fost schimbat la pauză.

Bogdan Rotar (Csikszereda), 19 ani

  • Nici Rotar nu joacă titular la echipa cu 0 puncte în Liga a 2-a. Are dublul meciurilor jucate de Szondi, însă doar două goluri în cei doi ani. Înlocuit la pauză de Andronache.

Anglia U20 - România U20: echipe de start 

Anglia U20: 1. Trafford - Drameh, Bate (61 Hill), Wood (cpt.), Buchanan - Mola, Azeez - Philogene-Bidace (12 Gelhardt), McAtee (78 Rak-Sakyi), Mighten - S. Greenwood (60 Weir)
Selecționer: Andy Edwards

România U20: R. Sava (61 Hindrich) - Grosu (61 M. Ilie), Duțu, Giafer (61 Bîrzu), Al. Sima (46 G. Buta) - Mărginean (61 Szondi), Grameni (46 Ghindovean) - Bani (61 F. Cristea), Pănoiu (cpt.) (46 Corbu), Baiaram (46 Mustacă) - Rotar (46 L. Andonache)
 Selecționer: Bogdan Lobonț

România U20 e o selecționată nouă, căreia FRF a decis să-i dea naștere anul trecut. Naționala U20 a României a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorința de a oferi continuitate tinerelor generații”, explică FRF.

Citește și: 

„Eu decid cine joacă!” » Florin Bratu, prima reacție după ce a fost atacat de Florin Manea + de ce nu l-a titularizat pe Drăgușin

Ilie Dumitrescu i-a făcut echipa de start lui Rădoi » Cum crede că trebuie să arate ofensiva

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
crist_razvi
crist_razvi  •  08 Septembrie 2021, 15:16

Oameni buni, hallooooo....GSP? Va faceti ca nu stiti de ce se intampla asta? Va spun eu ce dumneavostra stiti deja! Avem jucatori foarte buni in toata tara incepand de la U14, dar la echipele nationale de juniori, inca de la formarea acestora u15.....totul este pe PILE SI SPAGA!!! Daca nu ai frati, unchi, veri..tati care au fost sau sunt implicati in sport, cu "conexiuni"in aceasta lume trebuie sa ai minimum 15.000- 20.000 EURO, altfel, oricat de talentat este copilul nu il vede nimeni sau se fac ca nu vad. Sunt si mici, dar foarte mici exceptii! Sunt copii talentati in toata tara, dar nu sunt urmariti de specialisti, deoarece oricum nu au loc de "Pile si Relatii, adica spaga" Despre asta vorbim! Atata timp cat aceste mizerii se tot ascund sub pres, vom mai vedea multe Campionate Europene sau Mondiale DOAR LA TV!!!!

sibelius
sibelius  •  08 Septembrie 2021, 13:49
Postat de steauab pe 08 Septembrie 2021, 10:47

Noi nu avem jucatori pentru 2 echipe, Under 20 si 21, baza de selecție este foarte joasa. Sunt unii jucatori de la Under 20 care puteau juca la Under 21. Alții puteau juca la Under 19. Practic Under 20 strica echipele Under 21 si Under 20, cheltuind niște bani

Aiurea. la U20 ajung aia prea batrani pentru U19 si prea slabi pentru U21.

sibelius
sibelius  •  08 Septembrie 2021, 13:48
Postat de addriann pe 08 Septembrie 2021, 10:41

Lipsa de experienta a unor jucatori chemati la reprezentativa U 20 poate fi ( oarecum ) normala. Ea trebuia compensata de antrenori cu o mare experienta, de regula putini dintre marii fotbalisti ajung si antrenori, chiar daca sunt absolventi licenta PRO... Interesante ar fi si explicatiile ,, oficiale " pentru trendul descendent al fotbalului romanesc...

Explicatiile sunt simple: preferam inclusiv in liga a II-a sa aducem anonimi ieftini de oriunde sau sa pastram mamuti pana la 40 de ani in loc sa crestem jucatoir. Iar daca mai ai norocul sa fie antrenor la juniori un "nea" fosta glorie locala/regionala/nationala cu vocabular din 100 de cuvinte si sticla de tescovina in loc de pregatire profesionala e perfect.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close