FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

OPINIE GSP » Stanciu are dreptate » Ce trebuie să înțeleagă haterii din gesturile fotbalistului

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 13:50

Stanciu nu ar trebui pus la zid pentru gestul pe care l-a făcut după golul cu Serbia. Nici după mesajul pe care l-a scris pe facebook. M-a dezamăgit însă că a șters postarea.

Revolta sa nu e una la adresa fanilor. Să nu înțelegem greșit ce a vrut să spună. Nu vrea să fie ținut în puf și nici ca noi toți să ne prefacem că e fabulos atunci când joacă prost. Știm cu toții către cine merg aceste mesaje. Ați fost și voi la meciuri și ați dat peste oamenii care v-au tocat psihic. Genul care își înjură propriii jucători din primul până în ultimul minut, indiferent de scor, de adversar, de orice.

Acei oameni se întorc apoi acasă și inundă site-urile de sport și pe cele de socializare cu fel de fel de mesaje greu de reprodus. Multe ajung și la jucători ca Stanciu. Ca și alți sportivi, face ”greșeala” de a citi comentariile și mesajele pe care i le lasă oamenii. Din păcate, cele pline de ură ți se lipesc de retină. V-ați uitat vreodată peste comentariile de la meciurile Simonei Halep? E un slalom prin sexism, xenofobie și o ură care te șochează. La asta se referă Stanciu în postarea sa de pe facebook.

Ea nu trebuia ștearsă. Să renunțăm la clișeul obosit cu ”suporterul poate să facă ce vrea”. Nu e OK să înjuri un jucător doar pentru că dai bani pe bilet. Nu e OK să intri pe site-urile de socializare și să împrăștii venin. De ce să ne fie frică să spunem astfel de lucruri?

Îl înțeleg pe Stanciu. Imaginați-vă că sunteți la birou și opt ore sunteți înjurat. N-ar fi chiar cel mai plăcut lucru. Mai ales că tot tu ai fi vinovat dacă ai reacționa într-un fel sau altul.

Iar el a reacționat decent. Un gest prin care pur și simplu a arătat că nu mai suportă ura pe care o răspândesc unii oameni. Un gest pe care îl face și Gnohere și pentru care, pe bună dreptate, nu a fost criticat. De ce? Pentru că, la fel ca în cazul lui Stanciu, știm către cine se îndreaptă.

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (36)
sexilian
sexilian  •  15 Septembrie 2018, 13:00

mare ziar,ANDONE gratis,BONUS.............

maxp
maxp  •  12 Septembrie 2018, 01:18

Stanciu nu trebuie pus la zid, dar gestul vine intr-un moment nepotrivit. Intr-un moment in care nationala nu joaca la nivelul la care sa zici ca le-a dat peste nas contestatarilor. In momentul in care nici el personal nu joaca la nivelul la care sa zici ca le-a dat peste nas contestatarilor. Sa nu facem confuzia intre Stanciu si Halep. Halep a dat peste nas multora prin niste rezultate de exceptie, nu la primul succes izolat dupa un sir de nereusite. Natioanla ce-a facut mai exact, a reusit sa nu piarda in Serbia? Stanciu ce-a reusit exact, sa transforme un penalty? Eu personal am zis-o, nu consider ca jucatorii luati individual ar fi cei de criticat in echipa nationala. Pentru ca multi nu sunt asa slabi cum considera unii (printre care si Stanciu) si pentru ca unii care poate n-au ce cauta pe-acolo n-au neaparat o vina ca sunt acolo. Eu la meciul cu Muntenegru de pilda am vazut o incapacitate tactica totala si un joc prost pe fondul unei strategii gresite. Altfel potential am vazut in majoritatea jucatorilor. Desigur, cu cei 2-3 jucatori care au dat impresia ca sunt depasiti de nivelul la care se joaca intr-o echipa nationala. Deci sa ne revenim, nationala n-a facut nicio mare performanta. Da, ne-au dat peste nas poate baietii de la U21 despre care n-a crezut nimeni ca pot juca la un asemenea nivel. Dar nu nationala mare ca n-a pierdut in Serbia. Macar de ne-ar da peste nas cu promovarea in Liga B sau cu o calificare la Euro, dar atunci ar mai putea iesi cu astfel de reacti

1198766430181192
Abigail Laslas  •  11 Septembrie 2018, 23:20

Ati inteles ba hateri, sau minte n-aveti, numa obedienta fata de stapanii furnizori de zama chioara?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează