FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

Noul plan al norvegienilor: vor să alcătuiască o „echipă de urgență” pentru ultimul meci din Liga Națiunilor

Norvegienii vor să alcătuiască o „echipă de urgență”. foto: Cristi Preda
Norvegienii vor să alcătuiască o „echipă de urgență”. foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 11:06 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 11:19

Norvegienii infectați în ultimele șase luni și ce pot prezenta documente că au trecut prin boală ar avea permisiunea de a pleca din țară, pentru a alcătui o „echipă de urgență”. 

UEFA a anulat meciul de diseară al Norvegiei de la București, din cauză că autoritățile de la Oslo le-au interzis jucătorilor și membrilor stafffului să mai părăsească țara, după ce fundașul dreapta Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare. 

Însă scandinavii mai speră, teoretic, să poată disputa măcar ultima partidă din grupă, în Austria, încercând să încropească „o echipă de urgență”. Patru „stranieri” din lotul lui Lars Lagerbäck ar avea permisiunea să zboare la Viena.

Ødegaard are anticorpi

Cotidianul VG a dezvăluit că Per Kristian Bråtveit, Jens Petter Hauge și Morten Thorsby au trecut deja prin boală, ultimul infectându-se la primul val al pandemiei în luna martie. Al patrulea, Martin Ødegaard, a aflat pe 23 septembrie c-a avut un rezultat pozitiv la Real Madrid, pentru ca apoi să testeze negativ la COVID-19. 

Conform protocolului sanitar, există o excepție potrivit căreia cine a avut COVID-19 în ultimele șase luni nu mai trebuie să stea în carantină și să se supună regulilor, să se izoleze în hotel și să aibă test negativ. Cu condiția să prezinte documente, un test PCR nu antibody, vechi de cel puțin patru săptămâni, prin care să probeze faptul c-a fost infectat anterior!

Austria intră în lockdown

Problema e însă că echipele de care aparțin jucătorii fac presiuni ca internaționalii să revină cât mai rapid, precum Real Madrid cu Ødegaard, pentru meciul cu Villarreal de sâmbătă. 

Șansele de a aduna din afara Norvegiei un „unsprezece” rămân astfel destul de mici. De marți autoritățile din Austria vor impune intrarea din nou în lockdown total, dar pentru duelul din Nations League de a doua zi se va face o excepție de la regulile sanitare, permițând intrarea în țară a norvegienilor.

VIDEO Naționala României s-a antrenat sâmbătă pe Arena Națională

Citește și alte știri depre meciul România - Norvegia 1-1: 

Norvegienii se revoltă după ce UEFA a anulat partida cu România: „Jucătorii sunt disperați! Autoritățile nu aplică protocolul”

UEFA explică ce se întâmplă după ce meciul România - Norvegia a fost anulat » Ce urmează pentru naționala lui Haaland

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
radu_mihai
radu_mihai  •  15 Noiembrie 2020, 12:08

"Problema e însă că echipele de care aparțin jucătorii fac presiuni ca internaționalii să revină cât mai rapid, precum Real Madrid cu Ødegaard, pentru meciul cu Villarreal de sâmbătă. " Haha, de unde le scoateți, deci Real Madrid sta in Ødegaard si are mare nevoie de acest jucător care mai mult sta pe banca de rezerve...nu inventati lucruri, este jucator profesionist, poate juca din 3 in 3 zile, dar el nici macar nu o sa fie titular la Real

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close