FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

FOTO Revoluţia "tricoloră" » Suporterii naţionalei au regăsit bucuria de a veni la meciurile reprezentativei

Arena Națională s-a transformat aseară într-un templu dedicat echipei naționale +7   FOTO
Arena Națională s-a transformat aseară într-un templu dedicat echipei naționale

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 16 octombrie 2012 22:06

Naţional Arena a respirat aseară doar pentru prima reprezentativă, iar atmosfera, emoţionantă şi spectaculoasă, a adus aminte de trăirile care erau pe vremea succeselor Generaţiei de Aur.

Emulaţie fantastică. Spirit. Atitudine. Bucurie în priviri că mergi la stadion. Strigăte, urlete, nu rasism, batjocură sau alte murdării. Tricouri galbene. Cu metroul, cu maşina mică sau cu tramvaiul. Bucureşteni, provinciali, stelişti, dinamovişti, rapidişti, olteni, moldoveni, ardeleni, bănăţeni. Copii, fete, femei, băieţi, bărbaţi, bunici, grupuri întregi de prieteni. Nu s-a mai simţit o asemenea atmosferă de sărbătoare de pe vremea Generaţiei de Aur. Sau de la al doilea descălecat al lui Gică Hagi, la partida cu Ungaria, în 1999.

Dacă la Istanbul "naţionala" s-a deşteptat, aseară a venit confirmarea că suporterii au regăsit prima reprezentativă. Că au poftă să revină lîngă echipă, că au speranţe. Pentru Brazilia, pentru reînvierea marilor succese.

Să plîngi de emoţie!
Numele tuturor jucătorilor au fost primite cu aplauze, publicul a participat activ la prezentarea lotului. Steguleţele "tricolore" au fost agitate de zor, din peste 50 de mii de piepturi s-a strigat "România, România!" de tremura carnea pe tine de mîndrie!

Iar coregrafia de la peluză te lăsa fără glas şi cu ceva lacrimi în ochi, ca pe Dorin Goian. Bannerul imens pe care era scris: "Cu toţii eram regimente române, Moldova, Muntenia, Ardeal" şi multitudinea de steaguri fluturate pe fondul imnului naţional au dat aripi fotbaliştilor noştri. Olandezii au fotografiat cu respect marea de bucurie "tricoloră", impresionaţi şi ei de desfăşurarea de forţe din tribune.

Olimpicii, aplaudaţi de tot stadionul
Toţi medaliaţii de la JO Londra au fost invitaţi de organizatori pentru a fi ovaţionaţi de spectatori înaintea începerii partidei. Întreg stadionul s-a ridicat în picioare şi, în aplauzele tuturor, olimpicii noştri au fost prezentaţi, pe rînd, primind ovaţiile cuvenite. În afară de aceştia, pe gazon şi-au făcut apariţia şi Octavian Belu, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (11)
malakian
malakian  •  17 Octombrie 2012, 16:05
Postat de maryspu pe 17 Octombrie 2012, 11:30

la 2-0 trebuia sa plece tot stadionul acasa, oricum adio calificare, nu meritam sa ne calificam daca nu suntem in stare sa jucam cu echipe gen olanda, pentru ce sa ne califica?, la c.m. vom avea de infruntat echipe poate mai bune ca olanda, deci?, cred ca suntem prea prosti , eu unul nu mai vreau sa ne calificam dupa acest meci si nici nu mai merg vreodata la meciurile romaniei

Esti un meltean care vine la stadion doar sa isi dea check-in pe facebook. Trebuie sa fii alaturi de echipa favorita si la greu, nu doar la bine. Aseara doar atat au putut, suntem mult sub olandezi, dar pastram sanse de calificare in continuare. La campionatul mondial nu cred ca ne-am face de ras pt ca e o competitie unde poti sa intalnesti si echipe slabe din Africa, Asia, America Centrala, spre deosebire de Euro, unde in cel mai bun caz joci cu echipe ca Elvetia sau Danemarca. In mintea ta, la Cupa Mondiala joci doar cu echipe de talia Olandei, dar nu cred ca exista 5 echipe in lume mai bune ca cea a batavilor, Euro 2012 a fost doar un accident.

remusiada
remusiada  •  17 Octombrie 2012, 14:31
Postat de maryspu pe 17 Octombrie 2012, 11:30

la 2-0 trebuia sa plece tot stadionul acasa, oricum adio calificare, nu meritam sa ne calificam daca nu suntem in stare sa jucam cu echipe gen olanda, pentru ce sa ne califica?, la c.m. vom avea de infruntat echipe poate mai bune ca olanda, deci?, cred ca suntem prea prosti , eu unul nu mai vreau sa ne calificam dupa acest meci si nici nu mai merg vreodata la meciurile romaniei

Stai acasa cine te obliga,dar sa stii ca aseara tot stadionul la imn canta si m-am simtit ca sunt roman.Impresionant moment. Apropos cand au dat ai nostrii golul de 2-1 chiar nu ai simtit si tu un pic ca ii incurajam si ei jucau de la egal la egal cu olandezii?

dordor
dordor  •  17 Octombrie 2012, 12:34

frumos public, felicitari !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close