FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Cum i-a dat țeapă Christoph Daum lui Dorinel Munteanu: „Am stat trei ore cu el la Hilton, după i-am dat mesaj: «Nu te mai ținem mult p-aici!»”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 19:38 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 19:55

Dorinel Munteanu crede că era mai nimerit ca Mirel Rădoi să decline oferta FRF de a prelua echipa națională și spune că la prima reprezentativă e nevoie de un antrenor cu foarte mare experiență, care să fie capabil să facă o schimbare de generație.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

„Neamțul” a dezvăluit în premieră discuțiile pe care le-a avut cu Christoph Daum, ca să se alăture staffului său, dar a fost sărit din schemă, preferând să ia alți colaboratori din România.

- Dorinele, tu ai școala germană. Perioada lui Christoph Daum cum o caracterizezi?
- După rezultate, un moment foarte rău. Eu am discutat cu el înainte, dar n-a vrut să asculte părerea mea. I-am spus că trebuie să fie atent la colaboratorii pe care și-i alege, fiindcă știu cum sunt românii atunci când vine un antrenor străin.

- Tu l-ai cunoscut pe Daum înainte?
- Da. Eu nu ascund că am făcut practică la Daum când era la Leverkusen. În perioada mea de antrenorat, am făcut practică la el două săptămâni și-am învățat foarte multe. Am făcut multe cursuri, inclusiv cu Magath.

- Dacă era așa de bun, de ce s-a făcut de râs?
- Daum a crezut că poate schimba mentalitatea unei națiuni. Nu se poate! A venit cu niște reguli care se pun în practică în Germania, cu un discurs care se practică în Germania, dar în România nu se potrivește!

- A lăsat să se înțeleagă că te ia în staff-ul lui?
- El când a preluat echipa națională m-a sunat primul pe mine. După o săptămână în care și-a făcut documentele cu Federația, am venit la București, la el. Și din acel moment nu s-a mai discutat deloc despre venirea mea ca secund. El și-a adus trei oameni în staff, printre care Moldovan și Badea.

- Deci tu sperai?
- Normal că speram pentru că am avut o discuție de trei ore cu el, la Hilton. Cu două săptămâni înainte îmi propusese să-i fiu colaborator. Și-a început treaba, am discutat și i-am spus: „Nu te mai ținem mult p-aici!”.

- Tot nu mi-ai zis...
- Nea Ovidiu, nu doar Daum a avut rezultate proaste la națională! Uitați-vă și după... Am pierdut și cu Rădoi trei meciuri la rând. Eu nu atac pe nimeni, dar dacă se simt unii atacați, să nu fie supărați. Ne trebuie o schimbare de generație, un sistem, trebuie făcută cu un antrenor experimentat. Mirel este citit fotbalistic, preocupat, implicat, dar experiența joacă mereu un rol important. Cosmin Contra, la fel, nu avea o experiență de antrenor. Nu s-a lovit de problemele unei echipe, n-a ieșit din problemele grele.

Dezvăluire incredibilă făcută de Răzvan Raț: „Daum m-a pensionat: «Dacă te chem și nu te bag, poți să-mi creezi probleme»!"

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (2)
cky33
cky33  •  26 Decembrie 2020, 07:40

Nu prea avea Daum nici o treaba cu selecția dar nici nu mai avem jucători de vreo 10 ani. Si Dorinel sa ramana in politica, că sta bine acolo.

matserban
matserban  •  25 Decembrie 2020, 21:21

In sfarsit, cineva i-a zis adevarul in fata lui Ioanitoaia!! Unde sunt criticile.ca Daum nu ii lua la nationala pe Alibec si Budescu?? De ce nu spujem ca viitorul a demonstrat ca ei sunt de meciuri mici, nu internationale?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close