FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA - ROMÂNIA 2-2

Corespondență din Bologna » Air Force AndONE » Am început bine pregătirea pentru Euro: 2-2 cu Italia chiar în "Cizmă"

Marchisio a marcat primul gol al italienilor, din penalty
Marchisio a marcat primul gol al italienilor, din penalty

Articol de , - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Cel mai bun jucător al ligii secunde spaniole pe luna octombrie a egalat squadra azzurra la ultima fază periculoasă.

Ne-am lămurit că România nu naște spectacol, jocul nu-ncîntă și nici ocaziile. Însă atitudinea, clară și-n preliminarii, e de necontestat. Hotărîre! România a dat impresia, într-o primă parte destul de echilibrată, că poate înfrunta orice adversar și că participarea la Euro nu e cîștigată la loto.

Hop, și la cutie!

Torje a anunțat furtuna după un șut furibund la colțul lung de la 25 de metri, respins de Buffon (5). Doar trei minute mai tîrziu, Stancu a ajuns într-o poziție bună în careu, de unde a tras, tot la colțul lung, însă acum fără șanse pentru goalkeeperul italian. 0-1!

Și reușita "Motanului" a trezit marea de români aflată în tribunele stadionului, însă i-a copleșit pe "tricolori", care au cedat teren. Mingea a plutit pînă la pauză prin fața porții lui Tătărușanu în fața unei apărări nesigure.

Însă nici squadra azzurra nu mai are un Mancini sau Vialli, nici măcar un Vieri sau Inzaghi, iar jucătorii lui Conte n-au găsit plasa, deși multe au fost momentele în care puteau lovi.

El Shaarawy, după jumătate de oră, sau Eder, în prelungirile primei reprize, n-au știut ce să facă din poziții ideale.

Stancu, mai rău ca "Naufragiatul"

Deși "Generalul" a schimbat de două ori la pauză, "tricolorii" n-au renunțat la haina groasă și au încercat să-nfrunte în continuare presiunea italienilor. Au cedat, previzibil!, rapid. Într-un moment de imprudență, Grigore l-a busculat pe Eder în careu, iar "centralul" elvețian l-a taxat. Penalty și Marchisio restabilea egalitatea (55).

Pentru ca un minut mai tîrziu același Eder să ceară iar lovitură de pedeapsă, de data aceasta el fiind cel pedepsit de arbitru, cu galben, pentru simulare.

Un semnal de alarmă care n-a trezit pe nimeni. "Tricolorii" s-au înmuiat total, linia mediană s-a dizolvat în disperare, iar Stancu juca rolul lui Tom Hanks în "Naufragiatul". Sau nici măcar! Pentru că pînă și personajul din celebra peliculă mai vedea o minge din cînd în cînd.

Andone, lumina din nimic

Călăriți efectiv de furia adversarilor, fotbaliștii lui "Tata Puiu" au cedat complet. Gabbiadini a fost trimis de Conte în teren și a lămurit soarta evenimentelor. Marchisio i-a așezat excelent mingea pe cap în șase metri atacantului de la Napoli și inevitabilul s-a produs. 2-1! Italia a trecut la conducere și putea mări diferența cu fiecare minut de neputință a jucătorilor români.

Însă cînd nu se aştepta nimeni, la o fază fixă cu două minute înainte de final, Andone a înscris. Sirigu a bîlbîit un "cap" al lui Chiricheş, iar cel mai bun jucător din liga a doua spaniolă a împins în poartă. Şi a înscris primul său gol la "naţională".

Şi-am început bine pregătirea pentru Euro 2016.

Echipe mixte înainte de start

Cu o oră şi jumătate înaintea începutului meciului, gazdele au organizat un meci inedit, jucat pe teren redus, chiar la centrul suprafeţei de joc. Cele două echipe erau formate din tineri italieni şi români, amestecaţi în două echipe îmbrăcate în galben şi albastru.

S-au disputat două reprize de cîte 15 minute. "Vrem să demonstrăm că între Italia şi România relaţiile sînt strînse, de-asta am şi format echipe mixte", a precizat crainicul arenei.

A cerut schimb de tricouri cu Chiellini

La ultimul corner al "tricolorilor", în prelungirile meciului, camerele au surprins un scurt schimb de replici amicale în careu între Andone și Chiellini. După fluierul final, secretul dialogului a fost deslușit: cei doi au făcut schimb de tricouri, la inițiativa atacantului Cordobei! Prin golul înscris aseară pe Dall'Ara, Andone a devenit al 250-lea marcator din istoria naționalei.

Azzurrii, final în inferioritate

Italienii au jucat cu un om mai puțin în ultimele 5 minute ale întîlnirii. Accidentat, Gabbiadini a trebuit să părăsească terenul sprijinit de oamenii din staff-ul medical. El nu a mai putut fi însă înlocuit, fiindcă Antonio Conte operase deja schimbările permise la un amical.

"Am întîlnit o echipă de mare valoare, cu jucător cu experienţă. Pentru noi, asemenea jocuri înseamnă progres, chiar şi dacă pierdeam"
Anghel Iordănescu, selecţioner România

"La cum a decurs partida, trebuia să învingem. Nu cred că rezultatul reflectă ceea ce s-a întîmplat în teren"
Antonio Conte, selecţioner Italia

17 meciuri am jucat împotriva Italiei: după meciul de aseară, avem 5 egaluri, 2 victorii şi 10 înfrîngeri

caseta

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (19)
moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  18 Noiembrie 2015, 15:46
Postat de inginerull pe 18 Noiembrie 2015, 14:07

Mosule, hai pe digi. Majoritatea ne-am mutat acolo.

Gata, s-a marcat. E timpul să-i lăsăm pe cenzuratorii / "moderatorii" acestui forum care, cu largul concurs al jurnaliștilor de doi bani (de tipul "Spiru Haret"), a devenit, pe zi ce trece, tot mai penibil. Și mai inutil. Clar, nu ne merită. *** / Hai DIGI!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inginerull
inginerull  •  18 Noiembrie 2015, 14:07
Postat de moshu_cu_ruc.sacul pe 18 Noiembrie 2015, 12:10

"italieni au jucat.../...intrun meci"!!!...Dacă așa scrii tu de obicei, sunt sigur că, la un examen oficial, NU poți lua...5(cinci)!

Mosule, hai pe digi. Majoritatea ne-am mutat acolo.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Noiembrie 2015, 12:13
Postat de unico_biancorossi pe 18 Noiembrie 2015, 11:51

repet ce am spus si dupa meci, in singurul comentariu pe acest topic : un egal supernorocos, mincinos si complet incorrect in raport de ceea ce s-a jucat in iarba. sigur, egalul asta e prestigious, se coase la dosar, in statistici ramane un 2-2 apparent spectaculos cu cvadrupla camp[ioana mondiala, dar in realitate squadra este cu cel putin o clasa peste tricolori. daca in defensive mai avem ceva organizare si calitate, de la mijloc in sus jucam arhaic, impotent, previzibil si penibil, pe alocuri. acest amical a relevant o data in plus marea problema a fotbalului romanesc : nestiinta tactica si impotenta pe faza de constructie ofensiva.

Impotenta pe faza de constructie denota tocmai lipsa de calitate a jucatorilor. Antrenorul e responsabil cu organizarea, dar acolo, in fata, unde diferenta o fac intiativa si creativitatea fiecarui jucator in parte, avem niste vedete de opereta, jucatori cu reusite sporadice, care cad usor in autocontemplatie si suficienta.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează