FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN PRIȘTINA Probleme de ultim moment pentru Kosovo: „Au părăsit cantonamentul!” + De ce „tricolori” se teme starul lui Napoli

Alain Giresse, la conferința de presă premergătoare meciului Kosovo - România/ foto: Raed Krishan (GSP) +16   FOTO
Alain Giresse, la conferința de presă premergătoare meciului Kosovo - România/ foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 15 iunie 2023 21:01 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 21:01

Alain Giresse, selecționerul Kosovo, crede că doar un context nefavorabil a făcut ca echipa lui să fie fără victorie după primele două etape și că e mult mai bună de atât.

  • Kosovo - România e programat vineri, 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1. 
  • Reporterul special Remus Răureanu și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Priștina și transmit cele mai importante informații despre Kosovo - România pentru cititorii GSP.ro

Kosovo are câțiva fotbaliști importanți, cu cote foarte bune la nivel european, însă numele cel mai glorios din naționala aceasta e al selecționerului Alain Giresse, un fotbalist la mare modă în anii 80, atunci când evolua pentru Bordeaux.

Kosovo - România se joacă cu casa închisă + Câți fani români vor asista la partida de la Priștina
KOSOVO - ROMÂNIA
Kosovo - România se joacă cu casa închisă + Câți fani români vor asista la partida de la Priștina

Francezul va împlini 71 de ani în august și încearcă să-și facă un cadou, o surpriză: să se apropie cu Kosovo de Campionatul European care va avea loc în Germania în anul următor.

Probleme pentru kosovari

Kosovo va avea două absențe împotriva României, pe care selecționerul Alain Giresse le-a calificat drept importante. Elbasan Rashani a părăsit lotul din cauza unei accidentări, în timp ce Edon Zhegrova lipsește împotriva României din același motiv.

Avem două absențe importante pentru acest meci. Primul este Elbasan Rashani, care a părăsit lotul și Edon Zhegrova, care nu s-a antrenat și așteptăm să-și revină. Rashani este oficial exclus din aceste meciuri, în timp ce Zhegrova speră să revină pentru următorul meci
- Alain Giresse

Alain Giresse: „Ar fi trebuit să avem 6 puncte”

Giresse a vorbit în conferința de presă dinaintea partidei contra tricolorilor despre motivație, despre necesitatea ca jucătorii lui să creadă în continuare în calificare. 

A arătat ca încă mai este dezamăgit de începutul pe care l-a înregistrat în grupa aceasta, cu numai două puncte obținute din două partide, 1-1 și cu Israel, și cu Andorra. Mai ales rezultatul din jocul cu „pitica” grupei a fost unul surprinzător de slab.

„Ar fi trebuit să avem șase puncte din aceste două jocuri și le-am fi putut obține. Cu Israel am condus cu 1-0 și apoi am avut posibilitatea de a închide partida cu încă un gol, dar am ratat-o. Apoi, cu Andorra, a fost un meci în care am comis foarte multe greșeli”, și-a amintit fostul mijlocaș de la Bordeaux și de la Marseille.

El a analizat pe scurt și naționala României, una pe care a complimentat-o pentru talent: „Aveți o echipă de calitate, una care conține multe individualități capabile să influențeze jocul, chiar dacă prestația grupului încă nu a funcționat foarte bine. Îmi este clar că pentru a obține un rezultat bun vineri e nevoie ca formația mea să joace la nivelul maxim”.

FOTO: Conferință de presă și antrenament Kosovo înainte de meciul cu România

FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
+12 FOTO

Giresse e o parte din legenda Craiovei

Alain Giresse a jucat și pentru Marseille în ultima parte a carierei, dar succesul maxim l-a înregistrat cu Bordeaux, cu care a câștigat campionatul francez și în 1984, și în 1985. În 1982, Giresse a făcut parte din formația lui Bordeaux pe care a eliminat-o Universitatea Craiova din Cupa UEFA. 

A fost 1-0 pentru Girondins în Franța și 2-0 pentru olteni în retur. Alături de Giresse, Tigana și Tresor erau vedete ale lui Bordeaux în vremea aceea.

Rrahmani se teme de „italieni”

Despre partida de vineri cu România a vorbit și Amir Rrahmani, fundașul central care tocmai a devenit campion cu Napoli. Când a fost întrebat despre adversari, Rrahmani s-a referit la fotbaliștii români care provin din Italia. 

„Știu că România are jucători de la Genoa, de la Pisa, deci e o echipă bună”, a spus stoperul care evoluează în Italia de patru ani, de când Hellas Verona l-a cumpărat de la Dinamo Zagreb. Napoli l-a cumpărat după ce el petrecuse numai un an la Verona.

Citește și:

Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă
KOSOVO - ROMÂNIA
Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă
Trei țări într-una singură » Înainte de Kosovo - România, reporterul GSP a ajuns în locul pe care MAE ne-a sfătuit să îl evităm. De ce voia UEFA să mute meciul? Realitatea e cu totul alta
CORESPONDENȚĂ DIN KOSOVO
Trei țări într-una singură » Înainte de Kosovo - România, reporterul GSP a ajuns în locul pe care MAE ne-a sfătuit să îl evităm. De ce voia UEFA să mute meciul? Realitatea e cu totul alta

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează