FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA, 23 MARTIE

18 zile până la Suedia - România » Cosmin Moți: „Liga Națiunilor ne-a dat încredere!”

Cosmin Moți a ajuns deja la 10 trofee în Bulgaria: 6 titluri, 3 Cupe și o Supercupă. FOTO: Raed Krishan
Cosmin Moți a ajuns deja la 10 trofee în Bulgaria: 6 titluri, 3 Cupe și o Supercupă. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2019 18:06

Cosmin Moți, unul dintre cei mai vechi internaționali, e de părere că „avem un moral foarte bun după un 2018 în care nu am pierdut, dar și ambiția de a juca un turneu final acasă, poate o șansă unică”.

În urmă cu 7 ani, Cosmin Moţi (34 de ani) pleca de la Dinamo pentru un transfer în Bulgaria, la Ludogoreţ. Și acum e foarte aproape de un nou titlu, al 7-lea consecutiv cu echipa care domină şi în acest sezon prima ligă a vecinilor de la sud.

În ultima etapă, cu Botev Vrața (2-0), stoperul român şi-a trecut iar numele pe lista marcatorilor, alături de colegul său de la națională, Claudiu Keşeru. E unul dintre cei mai vechi „tricolori”, chiar dacă nu a strâns până acum decât 12 prezențe la națională.

„Începusem cam prost anul”

Victoria din ultima rundă vine după trei meciuri mai slabe, o înfrângere şi două remize.

„Am început anul cam la fel cu CFR-ul în România, dar bine că ne-am revenit. Nu pot să zic că ne-am relaxat, dar am avut o perioadă mai nefastă. Dacă nu câştigam acum era grav, se apropia Levski şi mai mult şi runda viitoare, penultima din campionatul regulat, avem la ei acasă. Aşa, la 5 puncte distanţă, suntem un pic mai liniştiţi”
Cosmin Moți

„O grupă grea, fiecare punct va conta!”

La Ludogoreț joacă 4 internaționali, Cosmin Moți, Claudiu Keseru, Dragoș Grigore și Adi Popa, primii trei fiind convocați, de principiu, pentru dubla cu Suedia și Feroe, din startul preliminariilor Euro 2020.

Moți recunoaște că „deocamdată nu am vorbit despre meciurile de la națională, că am fost cam în vrie la echipa de club. E o grupă grea, cu patru echipe de valoare apropiată, care se vor bate pentru cele două locuri ce duc la Euro. Spania e ușor favorită. Orice punct cu ibericii e un bonus, dar nici ei nu vor câștiga mereu, se vor încurca. Dar, de fapt, orice punct, și cu Suedia sau Norvegia, va fi extrem de important.

De aceea trebuie să nu pierdem în primul meci. Cu Feroe acasă nici nu mă pot gândi că am avea probleme. Cu 4 puncte ar fi un start bun, pe care să construim calificarea. Suedia nu are individualități, dar e tare, o echipă disciplinată, puternică, de forță, care a făcut iar «sferturi» la ultimul Mondial. Dar și noi am demonstrat că suntem buni, în creștere. Nu am prins primul loc în Liga Națiunilor, dar am fost aproape. Însă de când a venit Contra nu am pierdut niciun meci oficial. Am demonstrat în 2018 că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă puternică. Avem și două-trei individualități, dar baza noastră e echipa, grupul.

Cosmin știe să ne motiveze. O să fie presiune, dar și ambiția noastră trebuie să fie maximă, avem ocazia să jucăm în fața propriilor suporteri un turneu final, iar asta poate fi o șansă care se ivește doar o dată în viață. Și e șansa noastră, a acestei generații, să profităm de ea!”.

„Suedezii sunt tari la fazele fixe, iar noi am tot avut probleme la acest capitol. Dar prin concentrare, disciplină și determinare îi putem opri. O să fie greu, vor fi dueluri dure, cap în cap, luptă, dar nu ne este frică!”
Cosmin Moți, internațional român

Cosmin Moți despre

Dinamo: „Eu am spus din iarnă că e un sezon pierdut. După ce a venit nea Mircea Rednic e o schimbare în bine față de cum arăta echipa în perioada august-decembrie. E un avantaj că și-a asumat cineva răspunderea, că până atunci se tot pasau responsabilitățile. Acum, inclusiv suporterii știu clar cine decide. Dacă s-ar rata play-offul și sezonul următor, chiar n-ar mai exista scuze”

CFR: „Am jucat cu ei în pregătiri, în iarnă. Nu pot să spun cine e favorită la titlu, dar cei din Gruia au o echipă foarte tare. Atacanți de valoare, o apărare disciplinată, mijlocași care aleargă de parcă n-ar avea plămâni. Chiar e o echipă puternică! S-ar bate la campionat și în Bulgaria”

Înjumătățirea punctelor în play-off: „Sunt de acord cu jucătorii care sunt împotriva acestui artificiu. Noi, în Bulgaria, avem același sistem competițional și nu se înjumătățesc punctele în play-off sau în play-out. Nu e normal, muncești din august până în martie, îți creezi un avantaj și rămâi cu mai nimic după înjumătățire. Sunt puncte muncite, de ce să fie luate?!”

vezi și:

Contra a mers la Craiova pentru a urmări meciul cu Astra! Trei jucători în vizorul selecționerului

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
bodrin
bodrin  •  05 Martie 2019, 18:13

De ce le-o fi dat încredere Liga Națiunilor?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează