FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSIKSZEREDA

FOTO Viktor Orban, primit ca un erou și la Miercurea Ciuc » Ovaționat de tot stadionul: „Ria, Ria, Ungaria!”

Viktor Orban, îmbrăcat în cămașă albă / FOTO: Eli Driu (Libertatea) +11   FOTO
Viktor Orban, îmbrăcat în cămașă albă / FOTO: Eli Driu (Libertatea)

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2022 21:31 / Actualizat sambata, 23 iulie 2022 21:52

Prezent zilele trecute la meciul lui Sepsi din Conference League, Viktor Orban, premierul Ungariei, n-a ratat nici inaugurarea noului stadion din Miercurea Ciuc. Prim-ministrul maghiar a urmărit din tribune amicalul cu tam-tam dintre Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată U18 a Ținutului Secuiesc, echipă care a îmbrăcat, de fapt, tricourile celor de la Csikszereda. 

Conform Andreei Archip, jurnalist Libertatea care a transmis de la evenimentul de astăzi, spectatorii prezenți la stadion au început să-l aplaude și să-l ovaționeze pe Viktor Orban în ultimele minute ale partidei. Ulterior, galeria ciucanilor a dat tonul celebrului îndemn maghiar la luptă: „Ria, Ria, Ungaria”.

Fanii au aprins torțe, iar pe stadion a fost fluturat și drapelul cu cele două simboluri secuiești, Soarele și Luna. Mai mult, în tribune a apărut și un steag al Ungariei, pe care era scris Csikszereda, numele formației din Miercurea Ciuc. Eli Driu, fotoreporterul Libertatea, a surprins mai multe cadre elocvente.

Drapelul Ținutului Secuiesc a fost fluturat la startul meciului / FOTO: Eli Driu (Libertatea)
FOTO: Eli Driu (Libertatea)
FOTO: Eli Driu (Libertatea)
FOTO: Andreea Archip (Libertatea)
+7 FOTO

Viktor Orban a fost și la Sfântu Gheorghe

Cu doar două zile în urmă, Orban fusese prezent și la duelul din Conference League dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana, scor 3-1. Cu fularul covăsnenilor la gât, politcianul a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenți pe stadionul din Sfântu Gheorghe. 

Oficialul din țara vecină a postat pe pagina de Facebook imagini din Sf. Gheorghe, cu mai multe mesaje, printre care: „Hai, maghiarilor!” și „E minunat să fim din nou împreună!”.

VIDEO Steagul Ținutului Secuiesc, fluturat în tribunele stadionului din Miercurea Ciuc

Citește și alte știri pe acest subiect: 

VIDEO+FOTO Sfidează FRF! Cum a fentat Cszikszereda interdicția » Selecționata Ținutului Secuiesc a jucat până la urmă cu Ungaria, sub privirile lui Viktor Orban

Dan Udrea răspunde la întrebarea de pe prima pagină a Gazetei: „Iată ce caută în fotbalul românesc Viktor Orban, un strălucitor speculant al furiei sociale!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
MirceaOrdean
MirceaOrdean  •  25 Iulie 2022, 06:58
Postat de montgomerry pe 23 Iulie 2022, 22:46

Asta e declarație de razboi. Care e reacția cotroceniului? Capul în nisip, știm asta. Marii voievozi români se zvarcolesc în mormânt. Rușine clasei politice românești. *** nu reprezintă interesele României, ***.... Era să scriu o prostie. Am vrut să ne conducă un sas, că face lucrurile nemțește. Unii dintre noi știu ce au însemnat sașii și secui în istoria Transilvaniei. N-am învățat nimic.

Fă-te dumneata un politician mai bun. De pe margine e usor de comentat și reproșat. Să-mi explici și mie ce urmează, după pretinsa declarație de război. E dezavantajul frazelor sforăitoare: să li se ceară amănunte...

strangerOne
strangerOne  •  24 Iulie 2022, 16:01

Nimeni si nimic nu foloseste mai mult propagandei pro-Orban decât atentia excesiva care se da calatoriei lui în Transilvania Românesca ! Omul este în concediu si se distreaza de minune de felul în care se inflameaza pe seama lui unii prosti cu patalama.

montgomerry
montgomerry  •  23 Iulie 2022, 22:46

Asta e declarație de razboi. Care e reacția cotroceniului? Capul în nisip, știm asta. Marii voievozi români se zvarcolesc în mormânt. Rușine clasei politice românești. *** nu reprezintă interesele României, ***.... Era să scriu o prostie. Am vrut să ne conducă un sas, că face lucrurile nemțește. Unii dintre noi știu ce au însemnat sașii și secui în istoria Transilvaniei. N-am învățat nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează