FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

VIDEO + FOTO Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Valentin Ceausescu, în prim-planul imaginii - Steaua 7 mai +27   FOTO
Valentin Ceausescu, în prim-planul imaginii - Steaua 7 mai

Articol de , , - Publicat marti, 07 mai 2024 16:14 / Actualizat marti, 07 mai 2024 17:02

Azi, la Cercul Militar, Steaua sărbătorește 38 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. La eveniment a venit și Valentin Ceaușescu, cel care a fost apropiat de echipă în acea perioadă.

Jucătorii și staff-ul Stelei, echipa care pe 7 mai 1986 învingea Barcelona la penalty-uri și cucerea Cupa Campionilor Europeni, se întâlnesc azi pentru a celebra cea mai mare performanță din fotbalul românesc.

FOTO. Valentin Ceaușescu a venit la sărbătoarea Stelei! Imagini rare

Valentin Ceausescu, cu țigara în mână  - Steaua 7 mai / FOTO: GSP.ro
Valentin Ceausescu, cu țigara în mână  - Steaua 7 mai / FOTO: GSP.ro
Valentin Ceausescu, cu țigara în mână  - Steaua 7 mai / FOTO: GSP.ro
Valentin Ceausescu, cu țigara în mână  - Steaua 7 mai / FOTO: GSP.ro
Valentin Ceausescu, cu țigara în mână  - Steaua 7 mai / FOTO: GSP.ro
+23 FOTO

Valentin Ceaușescu, 76 de ani, a venit și el la eveniment. Valentin este fiul cel mare al lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu și a fost extrem de apropiat de Steaua și de jucătorii echipei roș-albastre. După Revoluție acesta a fost retras și a avut puține prezențe în public, însă a ținut să ia parte la sărbătoarea „militarilor”.

Clubul Steaua a organizat pentru această seară, la Cercul Militar, o masă festivă privată la care au fost invitați eroii din finala de la Sevilla sau urmași ai acestora.

Printre ei se numără și Mihai Alecsandrescu, fiul fostului președinte de atunci, Ion Alecsandrescu, dar și Valentin Ceaușescu, cel care a sprijinit echipa anilor '80. S-au făcut eforturi pentru aducerea lui Emeric Ienei, antrenorul acelei echipe de vis, dar starea acestuia de sănătate nu i-a permis să facă deplasarea la București. Unii, precum Ladislau Boloni, Miodrag Belodedici, Dumitru Stângaciu sau Anton Weisenbacher, nu au putut onora invitația, din diverse motive.

Vasile Iordache, Radu II, Tudorel Stoica, Ștefan Iovan, Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș, Adrian Bumbescu și Sensei Florentin Marinescu au ajuns din timp la petrecere.

Valentin Ceaușescu, nume important în istoria Stelei

Între '85 şi '89, roş-albaştrii au câştigat Cupa Campionilor şi Supercupa Europei, plus 8 din cele 9 trofee interne puse în joc! Este exact perioada în care Valentin Ceauşescu a fost numărul 1 în Ghencea.

Miodrag Belodedici dezvăluia, în trecut, pentru GSP, cum se comporta cu jucătorii fiul fostului dictator: „Eu nu eram un prieten al lui, aşa cum erau cei mai în vîrstă din lot, ca Piţurcă, Tudorel Stoica, Boloni, însă modul lui de a fi m-a motivat incredibil. De multe ori îl găseam la stadion la 8:30 dimineaţa. Se ocupa de tot ce aveam nevoie, de tot ce însemna problemă personală.

Să ai sprijin de la băiatul preşedintelui era un stimulent fantastic! Ne suplimenta primele cu 1.000-2.000 de lei, aveam încredere în el, era un garant financiar. Venea la noi şi ne vorbea ca un frate mai mare. El ne repeta aproape obsesiv: «Trebuie să câştigaţi toate meciurile pentru că numai aşa o să aveţi respectul adversarilor şi al oamenilor din tribună!»”.

VIDEO. Tudorel Stoica și Ștefan Iovan, prezenți la evenimentul organizat de Steaua la CCA, cu ocazia aniversării a 38 de ani de la cucerirea CCE: „Suntem siguri că nimeni nu va egala acea performanță”

„După 38 de ani ne simțim mai bătrâni, dar bucuroși că am reușit o mare performanță. Cu un ochi râdem, iar cu altul plângem. Am mai câștigat și o Supercupă, am mai jucat și o finală”, a spus Tudorel Stoica, căpitanul acelei echipe.

Venit alături de Tudorel Stoica, Ștefan Iovan a vorbit despre echipa din Liga 2: „Ne pare rău că nu avem drept de promovare... Noi am venit să sărbătorim istoria pe care am făcut-o. De echipă să-i întrebați pe cei de la Minister.

Barcelona - Steaua 0-0 (0-2 la penalty-uri)

Steaua (4-4-2): Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan (73, Iordănescu), Bölöni, Majearu, Lăcătuş – Balint, Piţurcă (112, Radu II)
Antrenor: Emeric Ienei

Barcelona (4-4-2): Urruticoechea – Gerardo, Blanquetti, Alexanco, Alberto – Victor, Schuster (84, Moratalla), Marcos, Pedraza – Archibald (111, Pichi Alonso), Hidalgo
Antrenor: Terry Venables

Loviturile de departajare:

Steaua: au ratat Majearu şi Boloni / au marcat Lăcătuş şi Balint
Barcelona: au ratat Alesanco, Pedraza, Alonso, Marcos

VIDEO. Valentin Ceaușescu prezent, la Cercul Militar, la aniversarea a 38 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor de către Steaua

Ce mesaje au postat CSA Steaua și FCSB

ANIVERSARE
7 mai 1986 – ziua în care am fost deasupra tuturor!

În urmă cu 38 de ani, Steaua București a reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de cluburi: câștigarea Cupei Campionilor Europeni după o finală fantastică în fața celor de la FC Barcelona, scor 2-0, la lovituri de la 11 metri.

Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat lovituri de la 11 metri, iar Helmut Duckadam a închis, la propriu, poarta în fața spaniolilor. Întreaga arenă Ramon Sanchez Pizjuán din Sevilla a rămas uluită, iar Europa s-a înclinat în fața incredibilului succes al roș-albaștrilor.

Pe 7 mai 1986, eroii Stelei au fost: Helmut Duckadam – Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă (112 Marin Radu II).
Antrenori: Emeric Ienei și Anghel Iordănescu.

Pentru acest succes, și nu numai, întreaga suflare roș-albastră se înclină în fața eroilor de la Sevilla.

- CSA Steaua

Marți, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.
Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.
Pentru această uriașă performanță, clubul nostru le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!

- FCSB

Citește și:

Apelul lui Anghel Iordănescu la 38 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni: „Am obosit!”
STEAUA
Apelul lui Anghel Iordănescu la 38 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni: „Am obosit!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (59)
mishu_74
mishu_74  •  09 Mai 2024, 22:18
Postat de CostelMC pe 07 Mai 2024, 17:41

Fara sa par lipsit de respect, mi se pare un pic penibil sa sărbătorești 20, 30 etc de la un meci care, în afara loviturilor de la 11 metri nu a fost cine știe ce.

stai linistit ca nu esti lipsit de respect. fara doar si poate ca ei sarbatoresc meciul si nu castigarea trofeului. ca doar de atunci au mai tot castigat echipe romanesti trofeul ala, tot la 2-3 ani. e ceva la ordinea zilei, o banalitate, ce sa mai... deci, stai linistit ca nu esti lipsit de respect. esti doar penibil, dar nu de la comentariu ti se trage ci de la dunga lasata de cascheta de militian.

traian_v
traian_v  •  09 Mai 2024, 00:20
Postat de berlicot pe 07 Mai 2024, 22:48

Costele, Steaua a jucat trei semifinale in 4 ani. In aceiasi ani, doar Real a mai jucat trei semifinale, fara sa ajunga in vreo finala. Ca sa vezi ce valoare aveau. Acest "ce s-ar fi intamplat daca.." al tau e valabil pentru toate echipele, nu doar Steaua. Cert e ca ar fi iesit din grupe fluierand.

Fluierand? Si ZCSB a iesit, tot fluierand, ba chiar inainte de grupe ;)

parpalacMov
parpalacMov  •  08 Mai 2024, 12:32

Steaua, echipa bolsevica, sarbatorita de fiul unui dictator comunist *** (scuzati pleonasmul) si suporterii de carton care ies din iesle la pauza cand nu le convine scorul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează
Close