FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

EXCLUSIV Nu iau licența?! » DECIZIA care poate arunca în aer promovarea în Superliga! Două echipe stau la pândă în culise

Constantin Schumacher, antrenorul argeșenilor, își face griji pentru licență. FOTO: Facebook @CS Mioveni
Constantin Schumacher, antrenorul argeșenilor, își face griji pentru licență. FOTO: Facebook @CS Mioveni

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 13:35 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 19:00

Sunt semnale în culise că CS Mioveni, acum pe locul 6 în play-off, riscă să nu obțină dreptul de a intra în barajul pentru promovare. Vineri, Comisia de Licențiere a FRF ar urma să anunțe cluburile care au obținut licența pentru Superliga, sezonul 2024/2025. Inclusiv pe cele din Liga 2 care au depus documentația necesară.

Pentru că acest final de sezon ar putea fi unul exploziv dacă, așa cum se zvonește pe culoarele de la Casa Fotbalului, cei de la CS Mioveni, acum pe locul 6 în play-off, nu ar obține dreptul de a intra în barajul pentru promovare.

În acest caz, ar fi o situație specială, numai trei formații din play-off-ul ligii secunde urmând să abă drept de promovare, Unirea Slobozia, Gloria Buzău și Csikszereda. Iar cea de-a 4-a formație, care ar urma să intre în baraj, ar trebui să vină din play-out-ul ligii secunde, dintre formațiile care au depus dosarul de licențiere pentru Superligă.

A venit Hotărârea de Guvern » Începe construcția stadionului de 167 de milioane de euro din România
STADION
A venit Hotărârea de Guvern » Începe construcția stadionului de 167 de milioane de euro din România

Claudiu Cojocaru, președinte Mioveni: „99,9% luăm licența”

CS Mioveni și-a depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1. Dar nu-și rezolvase criteriile financiare obligatorii până la data de 31 decembrie 2023 și nu a introdus o parte dintre documente în platforma FRF, până la 31 martie, cum prevăd regulamentele de licențiere.

Nu iau licența?! » DECIZIA care poate arunca în aer promovarea în Superliga! Două echipe stau la pândă în culise
Claudiu Cojocaru, președinte Mioveni

Fiindcă abia pe 28 martie a reușit să obțină în instanță decizia definitivă de aprobare a planului de reorganizate. Din ianuarie, clubul argeșean se află în concordat preventiv, o formă de preinsolvență, prin care își poate bloca pentru câteva luni toate datoriile.

Ulterior, FRF ar fi deschis din nou platforma, în jurul datei de 15 aprilie, tocmai pentru ca să-și poată completa CS Mioveni baza de date pentru dosarul de licențiere de Liga 1. Informațiile din culise sunt că Mioveni nu va primi licența, potrivit surselor GSP.

Dar președintele Claudiu Cojocaru este foarte optimist: „Din punctul nostru de vedere, dosarul nostru este bun și noi sperăm să obținem licența pentru Liga 1 și să putem juca acel baraj. Ce se zvonește nu e treaba noastră, 99,9% vom lua licența”.

Luptă indirectă în culise, între FC Argeș și Chindia, pentru un loc în baraj!

Pentru că sistemul de desfășurare și de promovare / retrogradare la Liga 2 s-a modificat, ajungându-se la două serii de play-out, Comitetului Executiv FRF a schimbat regulamentele. Numai că, deocamdată, modificările nu au fost prevăzute și în ROAF.

Astfel, dacă în play-off-ul ligi secunde ar fi numai 3 echipe cu drept de promovare, cum ar putea fi acum dacă CS Mioveni nu ia licența, primele două urcă direct în Liga 1, a treia merge la baraj, iar a 4-a va fi echipa cu cel mai bun punctaj din cele două serii de play-out luate împreună.

În situația de acum, după 6 runde din play-out, în clasamentul cumulat al celor două serii de play-out, cel mai bine stă Chiajna, cu 37 de puncte, urmată de Chindia cu 32 de puncte și FC Argeș cu 30 de puncte. Însă Chiajna nu și-a depus dosarul de licențiere pentru Liga 1.

„Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”
BARAJ
„Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”

Reșița nu are drept de promovare, fiind club de drept public, la fel ca și CSA Steaua, iar Ceahlăul a depus dosarul pentru licența de Liga 1, dar între timp a renunțat.

Astfel, FC Argeș (Seria A) și Chindia (seria B) vor duce o luptă indirectă în acest final de play-out.

Deocamdată, târgoviștenii stau mai bine, au mai mult cu două puncte. Dar au dezavantajul că au un meci mai mult. Deci până la final, FC Argeș va mai avea de jucat 3 partide, iar Chindia doar două.

Citește și:

În Liga 2, ca în Serie A » Promovarea în Superliga nu putea fi celebrată în vestiar decât pe refrenul momentului în fotbal
PROMOVARE
În Liga 2, ca în Serie A » Promovarea în Superliga nu putea fi celebrată în vestiar decât pe refrenul momentului în fotbal
În cărți să promoveze, Andrei Prepeliță nu se dezice de convingerile sale: „Eu vreau altceva!” » A alcătuit deja strategia pentru Superligă
GLORIA BUZĂU
În cărți să promoveze, Andrei Prepeliță nu se dezice de convingerile sale: „Eu vreau altceva!” » A alcătuit deja strategia pentru Superligă

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
FlashGordon
FlashGordon  •  25 Aprilie 2024, 20:38
Postat de tororosso pe 25 Aprilie 2024, 15:08

Culmea prostiei ! ... unele orașe cu potență financiară , stadioane și cu vechi stadii în fotbalul nostru nu au permisiunea promovării ,exemplu Corvinul Hunedoara ..Altele din satele de la noi unde vin la meci doar primarul popa șeful de post însoțite de vaci , oi și găinile au acest drept. Promovare la număr să aibă pe cine bate granzii . Se numește primenirea fotbalului românesc .

hunedoara este cel mai sarac municipiu din Romania. rau exemplu ti-ai ales.

FlashGordon
FlashGordon  •  25 Aprilie 2024, 20:36
Postat de ice2ever pe 25 Aprilie 2024, 18:05

Unde sunt frustratii să zică ca se face loc să rămână Dinamo?hai sus cu manuta

voi picati direct bah,ce naiba inventezi acolo. nu are legatura cu voi. ca 2 echipe care promoveaza direct sunt. nu este a 4-a echipa care o sa joace barajul.

aress123
aress123  •  25 Aprilie 2024, 18:19
Postat de 21lva pe 25 Aprilie 2024, 16:55

Nicio echipă din B nu face față unui baraj cu o echipă din A. Nici măcar Slobozia. Mult zgomot pentru nimic

Corvinul tocmai a demonstrat ca poate spulbera pe oricare dintre echipele de pe ultimele 4 locuri.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează