FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Valeriu Iftime, întrebat frontal: „Vi se pare normal să fiți arbitrat de un coleg de partid?” » Răspunsul neașteptat al patronului de la FC Botoșani

Valeriu Iftime / Sursă foto: Facebook
Valeriu Iftime / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 20:25 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 22:52

Partida FC Botoșani - FCU Craiova, scor 4-1, din etapa a 4-a din play-out, a fost arbitrată de Iulian Călin, membru PNL, coleg de partid cu Valeriu Iftime, patronul moldovenilor.

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, este din martie 2024 președintele PNL Botoșani și candidatul liberalilor la funcția de președinte al Consiliului Județean. Iar la meciul echipei sale cu FCU Craiova (4-1), din play-out, l-a avut la centru pe Iulian Călin. Un arbitru care și-a lansat oficial candidatura pentru primăria orașului argeșean Ștefănești, din partea PNL!

Șeful Rapidului, atac la Bergodi: „După ce am renunțat la el, am aflat ce s-a întâmplat. Nu e normal!” + Conducătorul în pericol: „Discutăm la ședință”
RAPID
Șeful Rapidului, atac la Bergodi: „După ce am renunțat la el, am aflat ce s-a întâmplat. Nu e normal!” + Conducătorul în pericol: „Discutăm la ședință”

Valeriu Iftime: „Nici n-am știut că Iulian Călin mi-e coleg de partid”

Altfel spus, un PNL-ist a arbitrat meciul altui PNL-ist! O situație neobișnuită, pe care Iftime o vede totuși normală. Într-o intervenție la Digi Sport, marți seară, patronul lui FC Botoșani a fost întrebat frontal dacă e normal să fie arbitrat de un coleg de partid: „Atunci, când m-a arbitrat, nici n-am știut că Iulian Călin mi-e coleg de partid.

Mie mi se pare normal. Eu n-aș vrea să leg partidul de fotbal. Nu știu cum se deleagă arbitrii, habar n-am. Dar dacă lucrurile astea sunt deranjante trebuiesc evitate”.

În regulamentul de organizare și desfășurare a activității arbitrilor de fotbal există un singur paragraf care interzice implicarea în politică. Îl vizează pe președintele CCA. Arbitrii sunt liberi să facă ce vor, când vor, fără să ofere explicații.

Arbitrajul lui Iulian Călin la FC Botoșani - FCU Craiova a fost plin de erori

La meciul Botoșaniului cu FCU Craiova, arbitrajul lui Călin a lăsat mult de dorit. Gazdele au primit un penalty în prima repriză, care le-a fost anulat după ce el a revăzut reluarea la VAR, care arăta clar contactul.

Apoi, în repriza a doua, a acordat un penalty pentru moldoveni pe care nu-l văzuse în primă fază, după care l-a eliminat ușor pe Aurelian Chițu. La final, antrenorul oltenilor, Eugen Trică, l-a desființat.

Eugen Trică l-a desființat pe Iulian Călin

„Noi am arătat un fotbal total 60 de minute, echipa adversă nu știu dacă a avut vreo oportunitate de a înscrie. Controlezi jocul, ai inițiativă, după care agonia! Am greșit noi după minutul 60, am făcut acel penalty, după care și-au intrat arbitrii în rol.

Mă întorc puțin. Două meciuri foarte importante, cu Iașiul și Botoșaniul. Acum nu știu, cei care se ocupă de arbitraj… N-ai cum să-l trimiți la Iași pe Vidican și la VAR pe Iulian Dima. N-ai cum să-i trimiți pe acești arbitri la asemenea meciuri foarte importante!

Venim la Botoșani, Iulian Călin la centru, Mladinovici VAR. Nu se poate așa ceva! Ei nu arbitrează. N-am zis nimic după partida de la Iași, chiar dacă a fost penalty foarte clar.

Băieții ăștia nu arbitrează. Știți cine arbitrează? Spectatorii! Spectatorii arbitrează. Dacă la Iași era Hațegan, îl mai întorcea Dima de la VAR pe Hațegan? Niciodată!

Dați-ne arbitri buni! Pentru că sunt meciuri decisive. Au venit suporteri de la Craiova, plâng! Au avut lacrimi în ochi. Vrem arbitraj bun, pentru că ei nu arbitrează, arbitrează spectatorii! Dacă zice spectatorul că e aut, tușierul dă aut. Nu se poate așa ceva! Așa arbitraj eu n-am mai văzut de foarte mult timp. Înainte se mai dădea pentru gazde 5-10%. Acum a fost mai mult de 10%.

Arbitrii buni ai noștri, care sunt prin Europa League sau prin Champions League, unde sunt? Veniți, că aici sunt meciurile importante! Sunt oameni care investesc foarte mulți bani. Domnul Mititelu investește foarte mulți bani. Dați arbitri buni, corecți, care știu să arbitreze! Nu Călin, nu Vidican. Reveniți-vă, domnilor!”, a răbufnit Trică, la Orange Sport.

VIDEO. GSP LIVE » Valeriu Iftime: „Îl felicit pe Gigi Becali, dar în Europa va fi foarte greu”

Mai puteți citi:

Petrolul a primit interdicție la transferuri! GSP a aflat motivul acestei decizii

Au anunțat măsura împotriva lui Krasniqi, după ce l-a bruscat pe Lobonț: „Normal că n-a fost în regulă!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (8)
tivireli
tivireli  •  01 Mai 2024, 11:02

Avem un campionat derulat pe un regulament aiurea. Botoșani a câștigat in tot campionatul 34 de puncte și este pe locul 12. Toate echipele de sub ea, au câștigat mai multe puncte, de exemplu ultima Iași, a câștigat 37 de puncte. Vi se pare corect?

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  01 Mai 2024, 10:33

Botosani a ajutat pe toata lumea in ultimii 10 ani ...a venit vremea sa fie ajutata si ea ! - au lasat izvorul de talente si valori autentice din west si au recrutat din tara ! Au vazut cum au disparut dinozaurii de la FC Arges anul trecut si au recrutat romani care cunosc si Manastirile locului.

Hund
Hund  •  01 Mai 2024, 09:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează