FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV // VIDEO Valentin Țicu reacționează după ce a efectuat deja 7 din 16 etape de suspendare: „M-au făcut «criminal», «interlop»... Am și eu familie!”

Intrarea lui Țicu soldată cu accidentarea gravă a lui Dragoș Iancu. Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu +16   FOTO
Intrarea lui Țicu soldată cu accidentarea gravă a lui Dragoș Iancu. Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 17:43 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 17:58

Valentin Țicu, căpitanul Petrolului, a reacționat în premieră după accidentarea lui Dragoș Iancu (Hermannstadt) și așteaptă recursul de joi al Comisiei de Apel a FRF. Speră să mai fie suspendat doar o partidă, a efectuat deja 7 din cele 16 meciuri de suspendare, a avut și un mesaj pentru cei care l-au apostrofat

Valentin Țicu, 23 de ani, căpitanul Petrolului, a fost pedepsit cu 16 etape de suspendare și o amendă de 10.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru atacul și accidendarea lui Dragoș Iancu, 21 de ani, fotbalistul celor de la Hermannstadt, în duelul direct dintre cele două echipe.

Reacție emoționantă după revenirea în Liga 1: „Eram șocat! Am visat momentul. Când am venit aici eram nimeni, în fiecare zi devin mai bun”
PETROLUL
Reacție emoționantă după revenirea în Liga 1: „Eram șocat! Am visat momentul. Când am venit aici eram nimeni, în fiecare zi devin mai bun”

În prezent, Țicu se antrenează cu formația ploieșteană, clubul a făcut apel, care se va judeca joi la comisie, atât clubul, cât și jucătorul sperând într-o diminuare semnificativă a suspendării. În ceea ce-l privește pe Dragoș Iancu, el a fost operat și a început deja recuperarea la baza celor de la FCSB, roș-albaștrii fiind de acord să-l ajute pe tânărul fotbalist să-și revină.

7 meciuri oficialea stat deja Țicu departe de gazon, după partida cu Hermannstadt, după accidentarea lui Iancu

FOTO. Accidentarea suferită de Dragoș Iancu în Petrolul - Hermannstadt

Foto: Captură Orange Sport
Foto: Captură Orange Sport
FOTO: SportsPictures
Foto: Captură Orange Sport
Foto: Captură Orange Sport
+12 FOTO

Valentin Țicu reacționează după ce a efectuat deja 7 din 18 etape de suspendare: „M-au făcut «criminal», «interlop»... Am și eu familie!”

În așteptarea verdictului Comisiei de Apel, Țicu și-a expus punctul de vedere vizavi de tot ceea ce s-a întâmplat după partida de pe 24 septembrie.

„Nu sunt fericit. E greu doar cu antrenamente. Am conștiința puțin încărcată, știu că Dragoș a pățit ce-a pățit. Am și eu o mică parte din vină... E greu doar să mă antrenez. Practic, mi s-a luat dreptul la ceea ce-mi plăcea cel mai mult să fac, fotbalul. Țin să mulțumesc conducerii, familiei, m-au sprijinit într-o perioadă grea. 

Aștept recursul de joi, sper să se «arbitreze» cu normalitate. Am văzut atacuri mai brutale, nu vreau să dau exemple din alte ligi, dar care s-au soldat cu accidentări. Alții au primit «galben», au putut să joace”, a reacționat Țicu într-un interviu acordat GSP.ro.

Valentin Țicu reacționează după ce a efectuat deja 7 din 16 etape de suspendare: „M-au făcut «criminal», «interlop»... Am și eu familie!”
Valentin Țicu, în vestiarul Petrolului, așteptând „verde” din partea comisie federale pentru a reveni pe gazon

Valentin Țicu ține legătura cu Dragoș Iancu: „I-am zis că sunt oricând prezent. Eu estimam maximum 6 etape de suspendare”

Petrolistul a mărturisit că ține legătura, periodic, cu „victima” sa.

„A fost un accident, cu ghinion. Chiar vorbeam cu Dragoș deunăzi și mi-a zis că, prin ghinionul lui de a se accidenta, m-a luat și pe mine cu el. Țin legătura cu el, vorbim periodic, la 2-3 zile. Face recuperare la FCSB, la bază, are tot ce trebuie acolo. I-am zis că sunt la Ploiești, că oricând are nevoie de mine, sunt prezent.

Am încercat să-l ajut financiar, dar lucrurile astea ar trebui să rămână între mine și Dragoș.

Dacă mă întrebai imediat după accident, estimam maximum 4-6 etape de suspendare, având în vedere situația gravă și impactul vizual. Eu, personal, vreau ca meciul de la U Cluj să fie ultima etapă de suspendare", a comentat fundașul stânga.

10 meciuriși 3 goluri are Țicu în actuala ediție pentru Petrolul

Pe cine acuză Valentin Țicu: „S-au spus minciuni despre mine”

În continuare, apărătorul, care cochetează și cu prima reprezentativă, a ținut să transmită un mesaj celor care l-au apostrofat după faza cu Dragoș Iancu.

Știu cum e să fii accidentat. E greu și să fii în partea cealaltă, în care am fost eu acum, cu oameni pe la emisiuni sportive care au aruncat cu cuvinte. «Criminal», «să nu mai joace fotbal pe viață», «interlop», «cămătar» - trebuie să se gândească toată lumea...

Da, am auzit aceste expresii la adresa mea. S-au spus minciuni vizavi de mine, că m-am dus la Dragoș și i-am spus că-i dau un sprijin financiar dacă-i dau o hârtie... Exclus așa ceva! Exclus să vorbim despre hârtie.

Am și eu familie, părinții citesc presa, ascultă, e frustrant să faci totul pentru copilul tău... Eu am jucat pe teren, am atacat mingea, de acolo să ajung să fiu făcut «criminal», «interlop». Psihic, a fost o perioadă grea", a declarat Valentin Țicu.

143de meciuri a adunat deja Valentin Țicu la Petrolul, fiind crescut la clubul prahovean, are 6 goluri și 10 assist-uri

Motivația lui Valentin Țicu: „Am adunat dârzenie în mine pentru a-i face pe părinți mândri de mine”

Fundașul stânga se gândește deja la momentul în care va reveni pe gazon.

„Vreau să-mi fac părinții mândri, am adunat o dârzenie în mine, să fac totul pentru ei. Îmi doresc să reușesc din nou... Bine, din nou, până la urmă nu e un capăt de țară, dar vreau să revin, să joc, să primesc plăcere de la fotbal și să-mi fac părinții mândri. Ei au suferit foarte mult.

Majoritatea oamenilor au fost alături de mine, se vede clar că atacul meu nu a fost cu intenție. A fost un accident. Au fost persoane, X, Y, care, pentru a mai prinde o emisiune în plus și să facă cîțiva bănuți, au aruncat vorbe aiurea. Am auzit oameni care n-au făcut nimic în fotbal și au vorbit. Cei ce cunosc fenomenul, toți au fost alături de mine. Nici nu știu cum îi cheamă pe cei care m-au criticat”, a mai spus jucătorul.

Citește mai multe știri despre Petrolul:

Votează în sondajul GSP.ro » Cine e antrenorul turului de sezon regulat? Iată cele 4 variante și argumentele fiecăruia
SUPERLATIVE
Votează în sondajul GSP.ro » Cine e antrenorul turului de sezon regulat? Iată cele 4 variante și argumentele fiecăruia
Valeriu Răchită, jignit de fanii Petrolului: „O să fac plângere penală”
PETROLUL PLOIESTI
Valeriu Răchită, jignit de fanii Petrolului: „O să fac plângere penală”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
Ginu.
Ginu.  •  09 Noiembrie 2023, 19:38
Postat de superdaniel72 pe 07 Noiembrie 2023, 20:17

Este cunoscut ca un jucator brutal, care nu este la prima agresivitate in teren, doar ca victimele lui au avut noroc, acest agresor nu trebuie iertat de pedeapsa!

nu as considera un jucator "brutal" capitanul echipei,ticu nu a fost si nu va fi niciodata brutal,o sa i se puna aceasta eticheta pentru mult timp dar trebuie sa stam cu capul pe umeri si sa ne dam seama ca nu a fost deloc cu intentie

Ginu.
Ginu.  •  09 Noiembrie 2023, 19:35

Ticu are dreptate aici,pentru ca nu ai cum sa dai 16 etape pentru o intrare care la inceput a fost sanctionata cu cartonas galben iar dupa aterizarea nefericita a lui Dragos Iancu i sa oferit rosu. Ma astept la o scadere de maxim 3-4 etape si cel mai devreme sa il vedem tot la anu!

tivireli
tivireli  •  07 Noiembrie 2023, 23:35
Postat de Mandpv pe 07 Noiembrie 2023, 19:59

Nici fault n-a fost!!Jucatorul de la Sibiu n-are cunostinte despre cum sa cazi, ca fotbalist!!

Din ce spui, te faci ca te pricepi, dar nu este așa. A fost fault. Ce să cauți cu piciorul deasupra genunchiului adversarului, dacă nu vrei să-l faultezi? Apoi cu genunchiul piciorului drept la călcâiul adversarului? Este clar că a făcut o forfercare cu picioarele lui aplicate in două puncte ale piciorului lui Dragoș. Asta cam spune că nu este intâmplare, intrarea lui Țicu. Sau să credem că ploieșteanul a intrat așa pentru prima oară? Asemenea intamplare nu se poate produce decat odata la cateva milioane de intrări. Nu vreau sa dau verdict, deși asta imi este meseria, a analiza accidente. Țicu cand cere mai puține etape, se gandește doar la cum au scăpat unii vinovați nepedepsiți. Asta insă nu inseamnă că el ar fi fost pedepsit aspru. Ci că alții au scăpat pur și simplu. Asta nu este mod de a te apăra față de ceea ce ai făcut.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează